FACEBOOK

Horkai György kijelölte az U20-as vb-csapatot

Horkai György kijelölte az U20-as vb-csapatot
hozzászólás, 2015.08.13.

Almati, szeptember 4-12., junior világbajnokság - ez a magyar férfi vízilabdasport következő bizonyítási lehetősége. Horkai György csütörtökön kijelölte a csapatot.

Mint ismeretes, ez a korosztály új, kísérleti szabályokkal játszik, nem csak a pálya kisebb, hanem a labda is, valamint egy időben hat helyett csak öt mezőnyjátékos tartózkodhat a vízben. Ennek megfelelően a csapat sem 13 tagú, hanem csak 11 játékost lehet nevezni a kazahsztáni vb-re.

U20-as válogatott:

Kardos Gergely, Vogel Soma (kapusok),
Kalanovics Balázs, Kolozsi Marcell, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Vogel Simon,
Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

Horkai György szövetségi kapitány a vlv-nek elmondta, hogy nagyon nehéz döntést kellett hoznia, hiszen mindenki becsülettel végigdolgozta a nyarat és a kérdéses posztokon nem volt nagy különbség a jelöltek között.

Mint korábbi nyilatkozataiban is elmondta, igazából a kapus és a center posztján kellett választania a lehetőségek között. Előbbinél az döntött Vogel Soma javára, hogy fiatalabb, mint vetélytársa, György Dávid. (Az első számú kapus Kardos Gergely.)

A centerposztért négyen szálltak harcba, közülük Kalanovics Balázsnak szavazott bizalmat a kapitány. György Dávidnak, Horváth Zsombornak, Tóth Máténak és Kiss Bálintnak Horkai György megköszönte az odaadó munkát, a csapatnak nyújtott segítséget és sok sikert kívánt további pályafutásukhoz.


Érdekesség, hogy a csapat szerdán csapatépítő program keretében gokartozáson vett részt. A vlv megtudta, hogy a legügyesebb, leggyorsabb vezetőnek Nagy Ádám bizonyult.

VLV-INTERJÚ HORKAI GYÖRGGYEL