FACEBOOK

Magyarország-USA 13:9

 Magyarország-USA 13:9
hozzászólás, 2015.08.06.

Csapatunk magához tért és ezt az Amerikai Egyesült Államok válogatottja bánta. Szombaton 14.30-kor Montenegróval csatázunk a vb 5. helyéért.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Világbajnokság, helyosztó az 5-8. helyért

Magyarország-USA 13:9 (4:2, 3:2, 2:2, 4:3)
- a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
Kazany, v.: Caputi (olasz), Naumov (orosz)
Magyarország:
Decker A., Gór-Nagy, Madaras 1, Szivós, Varga Dániel 2, Varga Dénes 3, Hárai 4. Cs.: Erdélyi 1, Vámos, Hosnyánszky 2, Angyal, Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Egyesült Államok: Baron, Vavics, Azevedo 3, Bowen, Bonanni 3, Smith, Mann 1. Cs.: Obert, Kimbell, Roelse, Cupido 1, Samuels 1. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Gól - emberelőnyből: 3/6, ill. 3/10
Gól - ötméteresből: -, ill. -

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Gólok:

1:0 - Hárai Balázs első gólja

1:1 - Azevedo első gólja

2:1 - Varga Dániel első gólja

3:1 - Erdélyi Balázs gólja

3:2 - Bonanni első gólja

4:2 - Hárai Balázs második gólja

5:2 - Hárai Balázs harmadik gólja

5:3 - Samuels gólja

6:3 - Varga Dénes első gólja

6:4 - Bonanni második gólja

7:4 - Varga Dániel második gólja

7:5 - Cupido gólja

7:6 - Bonanni harmadik gólja

8:6 - Varga Dénes második gólja

9:6 - Hárai Balázs negyedik gólja

10:6 - Hosnyánszky Norbert első gólja

10:7 - Azevedo második gólja

11:7 - Varga Dénes harmadik gólja

12:7 - Hosnyánszky Norbert második gólja

12:8 - Azevedo harmadik gólja

13:8 - Madaras Norbert gólja

13:9 - Mann gólja



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Gratulálok, Tibor, ehhez a győzelemhez! Egy picit lelki megnyugvást is jelent mindenkinek, mert ez egy picit visszamenőleg is minősíti az előző meccset, habár az eredményen már nem tudunk változtatni.

- Most az lenne a legrosszabb, ha lelki megnyugvás lenne, mert akkor az azt jelentené, hogy két nap múlva nem tudnánk ugyanilyen állapotba kerülni. Azt még azért korainak érzem. Amit lehetett, a csapat megtett, le a kalappal, de ez még mindig csak a fele. Láttuk a Világligán, hogy azért ott is az első meccs jól ment, viszont a csapatot most sokkal kiegyensúlyozottabbnak és erősebbnek érzem. Nem számítok arra, hogy ez bármilyen rossz hatással lenne a holnaputáni meccsre, de nyilván ezt a koncentrációt kell fenntartani.

- Jól játszott a csapat, te mit emelnél ki, mivel nyertünk? Mik voltak az erősségeink ma?

- A tegnapelőttihez képest nyilván az akciógólok, hiszen összesen öt emberelőnyt kaptunk, szükség volt a sok akciógólra. Jók voltak a lövésink, határozottak voltunk, fegyelmezettek voltunk, mint tegnapelőtt. Ahogy akkor is elmondtam, egy-két dolog hiányzozz, szerintem jól játszottunk. Ez a mostanira is ugyanúgy igaz volt.

- Montenegró?

- Montenegró… Meglátjuk, hogy mennyire szívják fel magukat, én arra számítok, hogy nagyon. Az elmúlt két évben általában mindig megvertük őket és egyre dühösebbek. Évről-évre dühösödnek ránk, úgyhogy nyilván így fognak bejönni a vízbe. Tudják, hogy ez az ötödik hely már nem csak arról szól, hogy itt a vb-n mi van, hanem valahol előremutat a jövőbe is.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Decker Attila a vlv-nek

- Szervusz Attila, gratulálok ehhez a győzelemhez. Újabb győztes meccsen voltál válogatott. Légy szíves mesélj róla!


- Ahogy mondod, és ezért boldogok vagyunk, hogy ebből a nehéz szituációból, amiben voltunk, fel tudtunk állni. Azt gondolom, hogy a becsületünk a tét és az, hogy minél jobban játsszunk. Ez a mai győzelem ebből a szempontból nagyon-nagyon jó volt, az, hogy ilyen magabiztosan tudtuk hozni.

- Mondj  valamit a meccsről, légy szíves!

- Nehéz mérkőzés volt, pont az előbb felsorolt tényezők miatt. Egy nagyon fontos mérkőzést veszítettünk el egy góllal, ami, azt gondolom, hogy mindenkinek a szívében mély nyomot hagyott. Ebből úgy tudtunk felállni, hogy barátok vagyunk és megbeszéltük. Jó a társaság és ez is kellett ahhoz, hogy nem széthúztunk, hanem egybeforrtunk. Ma mindenkinek kijött a zsenialitása a lövőtechnikában és ez eredményezte ezt a gyönyörű győzelmet, úgyhogy gratulálok fiúknak.

Montenegró ellen zárjuk a világbajnokságot és úgy gondolom, ez mindenkinek olyan motiváció, hogy egy ilyen csapat ellen játszik, hogy nem lehet kérdéses, milyen elánnal fogja odatenni magát. Pont. :-)

- Gratulálok Attila.

- Köszi.

(Lejegyezte: Enikő) 


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy sikerült a csapatnak összeszednie magát, és nyertünk, de azért sajnos én még bosszús vagyok az elveszített olasz mérkőzés miatt, mert hogyha ezek az akciógólok bementek volna ott is, akkor most nem az amerikaiakkal játszottunk volna.

- Erről a mai meccsről mondj azért két mondatot. Nagyon simán elmentetek? Hogy érezted?

- Az elején jobban kezdtünk, mint ők, aztán nem kiengedtünk, hanem felzárkóztak maguktól, de úgy látszik, mi jobban akartuk ezt a győzelmet.

- Mi lesz Montenegró ellen?

- Nem tudom. Szeretnék most tíz hossz lazát úszni, és lezuhanyozni, mert nagyon elfáradtam...

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Gratulálok, Dumi. Nagyon nagyot játszottál, és a csapat is szuper volt ma. Most közhely ezt mondani: ha így ment volna két nappal ezelőtt, akkor most sokkal boldogabbak lennénk. Erről a mai meccsről mi a véleményed?

- Nem közhely, hanem nem fair. :)

- Ez még rímelt is.

- Azt gondolom, hogy ugyanúgy mentünk be ezen a meccsen, mint a legutóbbin, tehát nagyon motiváltak voltunk, és képesek voltunk a kudarcot félretenni, vagy átalakítottuk motiváltsággá, nem tudom, nem is lényeges. A lényeg az, hogy most ezek a kis apró dolgok a mi javunkra dőltek el, de nem is éreztem annyira jó csapatnak az amerikait, mint legutóbb az olaszt.

- Amikor bementetek, hát akkor az nyilván látszott, hogy elszántság van bennetek, de egy kicsit tartottatok-e a meccstől, hogy ez a lelki válság, amit okozott a vereség, ez kihat a mai teljesítményetekre?

- Igen, de azért bíztunk abban, hogy képesek vagyunk talpra állni és folytatni.

- Szakmai szempontból sima volt?

- Igen.

- Jön Montenegró, és hát két évvel ezelőtt ez egy egész más meccs volt, de a vízben szerintem nem fog látszani a különbség, ugyanolyan elánnal fog játszani mind a két csapat. Mire lehet számítani?

- Nem vagyok benne biztos, hogy más meccs lesz. Nekünk ez most ugyanúgy döntő, csak másról dönt. Mi a saját büszkeségünkért játszunk, és azért játszunk, mert nem akarjuk, legalább is én nem akarom elhinni, hogy ez a nyári munka csak ennyire volt elég. Úgyhogy az ötödik hely nagyon fontos.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Elég jól össze tudtuk magunkat szedni az olasz meccs után, mondjuk így: a csalódottságból. Bár az ilyen meccseken mindig ez az érzés. Összeszeded magad, úgy mész be a vízbe, aztán az első negyedben dől el, hogy valóban összeszedted-e magad vagy nem. Azt gondolom, hogy nekünk ez sikerült, aztán ráadásul megnyugtatott minket a vezetés is, ez adott egy plusz lökést. nagyjából ennyi, nem tudok sokkal többet mondani. Ilyenkor annyi mindentől függ a dolog, az ellenfél lelkiállapotától, a miénktől, itt már egy kicsit másról is szó van, nem csak vízilabdáról. Az ember saját magáért, a becsületéért is megy előre és hát van még egy ugyanilyen meccs holnapután. Nem lesz könnyű.

- Te személy szerint az olasz meccsen hogy tetted túl magad? Volt valami speciális technikád?

- Nincsen speciális technika :-). Szép lassan elmúlik. nyilván nagy csalódás volt. Főleg úgy, hogy tényleg úgy gondolom: ha nem is sokkal, de mi jobb csapat vagyunk. Nem sikerült azokat azokkal a bizonyos apró dolgokkal magunk felé billenteni a meccset. Ennyi. Mára nagyjából túltettem magam rajta, de ez azért valójában hosszabb idő lesz. Nagy csalódás volt. Az is, hogy nem jutottunk négy közé a vb-n, és az is, hogy tőlük kikaptunk. Azt gondolom, ahogy mi egy kicsit jobb csapat vagyunk az olaszoknál, olyan csapat is van, amelyik egy picit jobb nálunk, de nem egy olyantól kaptunk ki, és ez a baj.

- Egy meccs van hátra, és ez akár nosztalgikus is lehetne, ha nem az ötödik helyért menne. Két évvel ezelőtt nagyon komoly meccset játszottatok ezzel a montenegrói csapattal, furcsa érzés lesz, nem?

- Biztosan, de az ötödik helyért játszani - az egy teljesen más meccs. Látszik valamennyire a vízilabda változása is abban, hogy most itt találkozunk. Különösebben nem érdekel, hogy ők az ötödik helyért játszanak, az már jobban, hogy mi is. :-) Összességében: teljesen felesleges párhuzamot vonni, ez egy véletlen.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Örülök a győzelemnek, örülök, hogy ugyanolyan vagy majdnem ugyanolyan elánnal tudtunk bemenni, mint hogyha ez elődöntő lett volna. Ez volt a cél, ezt szerettük volna. Örülök annak is, hogy voltak kimagasló egyéni teljesítmények, ezek kellenek egy győzelemhez.

- A meccs sima volt?

- Én azt gondolom, hogy igen. Egyszer volt talán egy pici megingás, amikor feljöttek az amerikaiak egy gólra, de tudtunk újítani és újra el tudtunk menni, úgyhogy azt gondolom, hogy igen.

- Montenegróval fogtok játszani. Ehhez mit szólsz?

- Jó csapatnak tartom Montenegrót, várom nagyon a következő meccset, amely egyben az utolsó mérkőzésünk lesz a tornán.


A nap további eredményei folyamatosan:

Helyosztók


Kazahsztán-Dél-Afrika 11:7 (4:2, 1:2, 2:1, 4:2) (a 11-12. helyért) - jegyzőkönyv (pdf)

Kanada-Brazília 12:10 (2:2, 1:1, 2:3, 2:1 - 5:3) - ötméteresekkel (a 9-10. helyért) - jegyzőkönyv (pdf)

Montenegró-Ausztrália 11:8 (4:1, 1:1, 4:4, 2:2) - jegyzőkönyv (pdf) (az 5-8. helyért)


Magyarország-USA 13:9 (4:2, 3:2, 2:2, 4:3) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf) (az 5-8. helyért)

Horvátország-Görögország 15:13 (10:10 után ötméteresekkel) - jegyzőkönyv (pdf)

Olaszország-Szerbia 6:10 (0:4, 2:4, 2:1, 2:1) - jegyzőkönyv (pdf)


A torna szombati záró napjának programja:

13.00 Ausztrália-USA (a 7-8. helyért)
14.30 Montenegró-Magyarország (az 5-6. helyért)

19.30 Görögország-Olaszország (bronzmérkőzés)
21.00 Horvátország-Szerbia (döntő)



vlv-képek