FACEBOOK

Kazany - vlv-játék, 10.

Kazany - vlv-játék, 10.
hozzászólás, 2015.08.04.

Lassan kezdődik a hajrá. A mai kérdésnél életrajzkutatók előnyben!

A barcelonai vb és a tavalyi budapesti Eb alatt már megismert játék 13+1 fordulóból áll. Minden nap felteszünk egy kérdést és megadunk három választ, amelyből az egyik helyes. Ennek jelölését (1, 2 vagy x) kell eljuttatni a jatek_kukac_vlv_pont_hu emailcímre, a kérdés publikálásának napján, éjfélig(!).

A kérdések a kazanyi vb-n szereplő csapat játékosaival és szövetségi kapitányával kapcsolatosak.

A 10. kérdés:

Éppen harminc évvel ezelőtt egy nagy budapesti parkban egy család "ünnepélyes külsőségek" között szabadon engedett egy kis állatot, az egyik mai csapattagunk addigi háziállatát. Melyik csapattagról van szó?

1. Benedek Tibor
2. Szivós Márton
3. Madaras Norbert


A válaszokat tehát ma (kedden), éjfélig várjuk a jatek@vlv.hu emailcímre. Figyelem! Csak ezen a módon lehet játszani, sőt, ha valaki a facebook-oldalunkra beírja az általa helyesnek vélt választ, automatikusan kizárjuk a versenyből!

További tudnivalók:

A kérdések között továbbra is lesz könnyű és nagyon nehéz is. A válaszok általában megtalálhatók a vlv "mélyrétegeiben", illetőleg a Barcelona kulisszatitkai című könyvben vagy más nyilvános forrásokat kutatva. Előre jelezzük viszont, hogy lesz(nek) olyan (aljas) kérdés(ek), amely(ek) a sikeres válaszadók "megrostálását" hivatott(ak) végrehajtani, vagyis a helyes választ szinte senki nem tudhatja, tippelni kell.

A tavalyi játékhoz hasonlóan nem egy, hanem három díjat tűztünk ki, így azok, akik egy-egy rossz választ adnak, nem veszítik el esélyüket.

Három ereklyét kínálunk, az egyik egy csapatzászló, ilyet ad át a csapatkapitány minden mérkőzés előtt, a bemutatást követően az ellenfél csk-jának, csak ezt aláírták a kazanyi magyar csapat tagjai.

Egy kis vízilabdát szintén aláírattunk a fiúkkal, a harmadik ereklye pedig a két évvel ezelőtti barcelonai aranyérem történetét feldolgozó könyv - természetesen szintén a főszereplők aláírásával.

A csapatzászlót az kapja, aki a legtöbb helyest választ adta a 13+1 kérdésre. (Ha többen vannak, természetesen sorsolunk.)
Ha valaki csak egy helyes választ küld az egész verseny során, ezzel már "megváltotta jegyét" az egyik ereklye sorsolására, de érdemes folytatnia, mert a harmadik tárgyat azok között sorsoljuk ki, akik a fődíjért (a zászlóért) már nincsenek versenyben, s nevük annyiszor szerepel majd a "sorsolási gömbben", ahányszor jó választ küldtek a megadott határidőig! Az esély így a jó válaszok arányában többszöröződik.


Kilencedik kérdésünkre a helyes válasz: Pecz Lajos beszélte le a kamasz Hárai Balázst a "visszavonulásról", tehát X.