FACEBOOK

Horvát-magyar kétkapu Kazanyban

Horvát-magyar kétkapu Kazanyban
hozzászólás, 2015.08.01.

Laza napjuk volt szombaton a fúknak - kivéve az estét, amikor is a horvátokkal vívtak nagyon kemény csatát, edzőmeccset.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A már korábban beharangozott kétkaput a horvátok kezdték jobban. De sokkal jobban. Nekünk elöl nem nagyon jöttek be a dolgok, és szép sorban kaptuk a gólokat.

A kis zavart igyekeztek minél jobban kihasználni az olimpiai bajnokok, láthatóan hatalmas motivációval vívtak meg minden párharcot.

Szép lassan aztán magunkhoz tértek a mieink is, előbb nagyon szép lövésekből, majd lefordulásokból csaknem teljesen sikerült lefaragni a meccs első szakaszában összeszedett hátrányt.

Két negyed volt, mintegy fél óra és a játékvezetői tisztet a két másodedző töltötte be.

Meccs után Benedek Tibort és Madaras Norbertet kérdeztük.

VLV-VIDEÓ:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz, Tibor! Eljött ez nap is, megmérkőztetek az első komoly ellenféllel – igaz, hogy tét még nem volt. Vagy volt egy kicsi tét, hogy értékeled?

- Két negyedet játszottunk, ez azt szolgálta, amit kellett: hogy rájöjjünk, azért vannak nehezebb ellenfelek is, mint Argentína :-). Az első negyedben kicsit csodálkoztunk ezen, de aztán el kellett fogadni, hogy ez a realitás, úgyhogy fontos volt. A mai is nagyon fontos volt, meg a holnapi is fontos ahhoz, hogy belezökkenjünk a világbajnokságba, mert egyelőre még nem érezzük ennek a súlyát. Szerintem ez a kétkapu kicsit helyrerázott minket, illetve holnap eggyel már megint jobb lesz, és készen fogunk állni a meccsre.

- Ez a kétszer fél óra elég, szerinted?

- Igen, mert elfáradni azért túlságosan nem kell, hiszen végig sokat edzettünk. Inkább a meccs, a birkózás, az állójáték ritmusát kell, hogy megtaláljuk. Nyilván, egy ilyen meccsen kevesebbet is mozgunk, mint majd a mérkőzésen fogunk, úgyhogy ez így rendben volt.

- Még egy kérdés: tegnap, amikor beszéltünk, még nem lehetett tudni, hogy ki a várható ellenfél. Azóta kiderült, hogy a Kanada-Olaszország meccs győztese lesz, mit szólsz ehhez? Az olaszokkal olyan sokszor játszottunk, és annyira össze-vissza eredmények születtek...

- Azt gondolom, hogy ez egy verhető olasz csapat, de nagyon jónak kell lennünk ahhoz, hogy meg tudjuk őket verni. Tehát mi az olaszokra készülünk, Kanadát "nem vettük elő". Nincs problémám azzal, hogy az olaszokkal kell játszani. Ha választhattam volna Amerika és Olaszország között – nem tudtam volna választani, úgyhogy ez így teljesen jó. Az olaszok választottak minket – azért ehhez lesz egy-két szavunk:-).

- Megsértődtél, hogy nem a szerbeket választották?

- Nem sértődtem meg, majd a csapat lesz sértődött három nap múlva...

- Reméljük! Köszönöm szépen, Tibor!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Nekünk nagyon jót tett ez a kétkapu, mert a csoportban az nem megszokott, hogy igazából egyik meccs sem nehéz, tehát egyetlen kemény negyedünk sem volt még itt a vb-n. Az első meccs lett volna elméletileg a legnehezebb, de ott meg nagyon vezettünk, így az is nagyon hamar eldőlt. Mielőtt kiutaztunk, otthon a japán csapattal készültünk, ők is elég sajátos stílusban játszanak, nem úgy, mint az elit csapatok, emiatt is jó volt, hogy most viszazökkentünk.

Mondom, egyetlen nehéz negyedünk sem volt eddig Kazanyban, és a várhatóan olaszok elleni meccs előtt muszáj játszanunk olyan csapatokkal, amelyek – most talán nagyképűen hangzik, de – tényleg tudnak vízilabdázni. Hiába gyakorolsz dolgokat, azok eredményeségét a többi meccsen nem tudod lemérni, itt meg egyenlőek a viszonyok. Teljes a kontaktus, meg az, hogy játszunk felállt védelem ellen, tehát nem a lefordulásokat fejezzük be, hanem ezeket az igazi vízilabdás mozgásokat gyakoroljuk. Így kell, hogy visszajöjjenek ezek, nem az olasz meccsen. Addigra már ezeknek mennie kell, úgyhogy nekünk ez jó volt – nem véletlenül vezettek az elején nagyon, sokkal nehezebben vettük fel a ritmust, mint ők.

Nyilván, ezt valószínűleg ők is azért vállalták el, amiért mi. Bár nekik volt szoros meccsük, de azért abból a csoportból – Kína, Brazília, Kanada – nekik is pont ez hiányzott, egy ilyen ellenfél. A többi csoportban nagyon kiegyensúlyozott meccsek voltak, egygólos meccsek, szoros meccsek, de ebben a kettőben nem annyira, ezért ez a kétkapu valószínűleg kölcsönösen hasznos volt.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



vlv-képek


A VLV VB-ALOLDALA A TORNA PROGRAMJÁVAL ÉS KRÓNIKÁJÁVAL, EREDMÉNYEIVEL