FACEBOOK

Egy kis statisztika

Egy kis statisztika
hozzászólás, 2015.08.01.

Nem szállunk el az adatoktól, hiszen mindenki tudja, hogy könnyebb ellenfelekkel játszottunk, mint riválisaink, de tény, ami tény, a vb csoportkörét követően Magyarország vezet a legfőbb statisztikai mutatók terén.

Azért a három forduló után összesített száraz adatok sokatmondóak és azt bizonyítják, hogy nagyon jó úton halad a csapat.

Például emberelőnyben és akcióban is mi lőttük a legtöbb gólt (22, illetve 42). Külön értékes, hogy a lövés/gól statisztikát is mi vezetjük, 101 lövésünk volt és 51 alkalommal a hálóba kellett nyúlnia a kapusnak a labdáért, ez 51,5 százalékos teljesítmény. Mögöttünk jönnek a szerbek (40 gól, 44 százalék) és a horvátok (39 gól, 50 százalék).

Mi adtuk le a legtöbb lövést akcióban, viszont Kanada blokkol a legjobban (a középmezőnyben vagyunk). A labdaszerzés statisztikáját a horvátok vezetik, de csupán egyetlen labdaszerzésecskével előznek meg minket.

A kapusok statisztikáját böngészve azt állapíthatjuk meg, hogy Nagy Viktor a maga 69 százalékával (29 lövés, 20 védés) előkelő helyet foglal el, az élmezőnyben szerepel. (Helyezést azért nem érdemes nézni, mert a listát a horvát Bijac vezeti két lövés két védés statisztikájával, de ő csak 16 percet játszott öszesen.)

Ami a magyar csapat statisztikáját illeti, a mezőnyjátékosok közül Vámos Márton volt a legtöbbet vízben (64 perc), megelőzve Erdélyi Balázst és Madaras Norbertet (60-60 perc). Érdekesség, hogy Hárai Pufi mindössze 43 percet játszott, a legkevesebbet a mezőnyjátékosok közül, de ezt az időt meglehetősen nagy hatékonysággal töltötte, ugyanis 9 találatával negyedik helyen áll a góllövőlistán. Mint tegnap megírtuk, Varga Dénes vezet 13 góllal, megelőzve a kazah Akszenovot és a görög Funtuliszt (10:10). Rendkívül figyelemre méltó, hogy 9 gólját Pufi 11 próbálkozásból érte el, ez 81,8 százalékos teljesítmény, ami egészen kimagasló.

Címkék:
statisztika Kazany