FACEBOOK

Dél-Afrika-Magyarország 4:17

Dél-Afrika-Magyarország 4:17
hozzászólás, 2015.07.29.

Kellően magabiztos győzelem az újabb fordulóban. Már csoportelsők vagyunk, az Argentína elleni pénteki meccs eredményétől függetlenül. vlv-riport, gólok, nyilatkozatok, fotók.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Világbajnokság, csoportkör, 2. játéknap

Dél-Afrika - Magyarország 4:17 (1:5, 0:3, 2:4, 1:5) - hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
Kazany, v.: Toffoli (brazil) De Jong (holland)
Magyarország: Decker A., Gór-Nagy, Madaras, Szivós 1, Varga Dániel, Varga Dénes 5, Hárai 3. Cs.: Erdélyi 3, Vámos 2, Hosnyánszky 1, Angyal 1, Bedő 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Dél-Afrika: Flatscher, E. Le Roux, Card, De Carvalho 2, Wingate-Pearse 1, P. Le Roux, Molyneux. Cs.: Badenhorst, Hock, Jagga 1, Whity, Bohata, Lewis (kapus). Szövetségi kapitány: Paul Martin
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 0/3
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: De Carvalho (a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A magyar válogatott ezzel csoportelső. Pénteken még játszunk egyet Argentínával, de már készülhetünk a negyedöntőre, amely kedden este 19.10-kor lesz.

Benedek Tibor a vlv-nek elmondta, hogy mivel a csoportgyőzelem plusz egy pihenőnapot jelent, s így a csoportkör után három, meccs nélküli napunk lesz, gondoskodtak megfelelő edzőpartnerről - ez az olimpiai bajnok horvát válogatott lesz.


vlv-képek


GÓLOK:

0:1 - Varga Dénes első gólja

0:2 - Hárai Balázs első gólja

0:3 - Erdélyi Balázs első gólja

0:4 - Hosnyánszky Norbert gólja

1:4 - De Carvalho első gólja

1:5 - Szivós Márton gólja

1:6 - Hárai Balázs második gólja

1:7 - Varga Dénes második gólja

1:8 - Varga Dénes harmadik gólja

1:9 - Hárai Balázs harmadik gólja

2:9 - Jagga gólja

2:10 - Vámos Márton első gólja

3:10 - De Carvalho második gólja

3:11 - Bedő Krisztián gólja

3:12 - Varga Dénes negyedik gólja

3:13 - Vámos Márton második gólja

4:13 - Wingate-Pearse gólja

4:14 - Angyal Dániel gólja

4:15 - Varga Dénes ötödik gólja

4:16 - Erdélyi Balázs második gólja

4:17 - Erdélyi Balázs harmadik


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Gratulálok, Tibor, a csoportelsőséghez és a mai győzelemhez, nagyon sima meccs volt. Hogy láttad, mik a tanulságok? Mivel vagy elégedett, esetleg van-e valami, amivel elégedetlen?

- Nem nagyon tudok tanulságokat levonni a mai meccsből, megtettünk ma is mindent, amit tudtunk. Ezek ellen az ellenfelek ellen, mint amilyen a mai és a holnaputáni, a lövések pontosságára, illetve a sérülésmentességre kell leginkább odafigyelni. 

- Ez ma sikerült! Tudtatok valamit gyakorolni? Volt ilyen szempont?

- Egy dolgot gyakoroltunk összesen.

- És az jó lett?

- Majd meglátjuk... :)

- Lehet, hogy a délutáni edzés keményebb lesz nekik, mint ez a meccs?

- Azért nem, ez akkor is fárasztó, ha van közte 12-13 gól. Azért úszni kell, birkózni kell, oda kell figyelni, a helyzeteket be kell lőni. A délutáni edzés nem lesz ma megerőltető, inkább csak egykapu lesz meg laza úszás.

- Én úgy látom a fiúkon, hogy nem okoz problémát fenntartani a motivációt, nagyon elszántak, szerintem nem is kell őket különösebben hergelni. Még egy ilyen meccs van, arra meg fogják tudni tartani ezt a figyelmet, koncentrációt?

- Argentína gyengébb mint Dél-Afrika, de szerintem fogunk tudni úgy játszani, mint ma. Mindig vannak játékosok, akiknek nagyobb a motivációjuk valamilyen oknál fogva: vagy azért, mert fiatalabbak, vagy, mert az előző meccsen nem volt annyi sikerélményük. A következő meccsre is lesz ilyen játékos.

- Most már nem kiabálom el: megvan a csoportelsőség. Ott egy kicsit nagyobb szünet lesz nektek, erre van terved? Próbálsz esetleg edzőpartnert szerezni?

- Van már edzőpartnerünk.

- Megtudhatjuk, ki az?

- Horvátország.

- Elég jó edzőpartner! Köszönöm szépen, Tibor, jó munkát délutánra!

- Köszönjük!.

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


Decker Attila a vlv-nek

- Gratulálok, Atyec, Te is bemutatkoztál a vb-n, nem kaptunk sok gólt, gondolom ez így rendben van, hogy értékeled a mai meccset?


- Nos, örülök neki, hogy már most csoportelsők tudtunk lenni, holnapután játszunk Argentínával, azt gondolom, hogy hasonló eredmény fog születni, mint most - sőt, remélem, kevesebb gólt fogunk kapni. Örülök nagyon, hogy ilyen jó, napos délelőtt tudtunk játszani egy ilyen szép mérkőzést itt Kazanyban. Csak hogy érezd a meccs a súlyát - este még edzünk egyet. Azt gondolom, hogy jól teljesítettünk ezen a mérkőzésen, a 17 lőtt és 4 kapott gól abszolút elfogadható, gratulálok mindenkinek, ezek építkezések a jövő heti élet-halál meccsekre.

- Köszönöm Attila, gratulálok!



Vámos Márton a vlv-nek

- Szervusz, Marcika! Elárulom a nézőknek, hogy sztoikus nyugalommal vetted tudomásul ezt a győzelmet, meg azt, hogy megdobtad az első vb-góljaidat. És azt kérdezted, hogy mit lehet egy ilyen meccs után nyilatkozni, amit most én is kíváncsian várok.


- Boldog vagyok, hogy magabiztosan tudtuk abszolválni ezt a győzelmet. Igazából tegnap volt egy, illetve két kemény edzés. Egy kémény kondi, utána egy komoly vízi edzés, este is volt egy lábtempós, gyakorlós edzés, ami, úgy gondolom, hogy kellőképpen elfárasztott minket a mai meccs előtt. Gondolom, ez volt a célja Tibinek, úgyhogy megyünk tovább, Argentína a következő ellenfél és azt szeretném, hogy ugyanilyen magabiztosan verjük meg őket is.

- Van már gólod a vb-n, ugye két napja nem lőttél. Ez ad egy kis elégedettséget?

- Igazából az a lényeg, hogy a csapat nyerjen. Az, hogy én nem lövök gólt, engem hidegen hagy.

- Mik a várakozásaid a "rendkívül erős" argentin csapattal szemben?

- Mint mondtam, a magabiztos győzelem.

- Mit jelent a magabiztos? Mert itt már most a gólkülönbségek nagyon elszaladtak. 

- Hát ilyen gólkülönbségeket. Nem tudom, mennyivel nyertünk most? Tíz, tizenegy? Ilyesmi, és minél kevesebb gólt kapjunk.

- Ez egy feladat lesz?

- Szerintem az ilyen meccseken ez mindig feladat, hogy négy-öt gól, vagy az alatt kapjál. Argentína ugyanilyen feladat lesz.

- Marcika, köszönöm szépen! Gratulálok! Jó pihenést és jó edzést délutánra!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Az az igazság, hogy nehéz mit mondani erről a meccsről, mert könnyű volt, mint ahogy számítottunk is rá. Voltak olyan játékelemek, megmozdulások, amik már kimondottan jól mennek, viszont egy-kettő olyan is, amit még gyakorolni kell.
Nekünk ez egy lépcsőfok volt, előreléptünk azokban a dolgokban, amelyekben előre kellett lépni. Tovább készülünk a világbajnokság második felére.

- Elégedett vagy a maival?

- Igen.


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Szervusz Pufi. Megint dobáltad a csavargólokat. Gratulálok, jó teljesítményt nyújtottál te is és a csapat is. Ez eddig jól alakul.

- Köszönöm szépen. Azért ez a kép egy kicsit csalóka, mert ezek sokkal gyengébb ellenfelek, mint amilyenek mi vagyunk.  Ezek a mérkőzések arra jók, hogy tudjunk gyakorolni és előtte-utána még tudjunk edzeni. Egy hét múlva lesz az első komoly mérkőzésünk, úgyhogy ezek a mérkőzések mindeképpen a hasznunkra vannak.

- Úgy láttam, hogy jól érezted magad a vízben.

- Igen, köszönöm szépen, bár nem vagyok hozzászokva, hogy reggel kell játszani. Ma ezt is kipipálhattuk.

- Pufi, ez ma délben volt.

- Vannak napok, amikor nálam ez reggelnek számít.

- Még van egy könnyű meccs. Azon mit fogtok vagy te mit fogsz gyakorolni?

- Úgy gondolom, hogy az elsődleges a koncentráció lesz, amit én gyakorolni fogok az utolsó meccsen.

- És azt hogyan lehet?

- Majd megmutatom vagy megmondom utána...

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)


ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Gratulálok Balázs! Nagyszerűen játszottál, egymás után ugyanolyan gólokat lőttél, a csapatnak is jól ment. Egy kis összefoglalót kérek!

- Jól igen, elöl voltak jó dolgok, sajnos védekezésben volt egy pár hibám is, emiatt egy picit mérges vagyok, de összességében simán nyertünk, az a lényeg.

- Volt ma valami külön cél, külön feladat, akár egyenként, akár a csapatnak?

- Nyerni és gyakorolni a taktikát, betartani az utasításokat.

- Kapott góllimit, esetleg?

- Nem volt ilyen.

- Hogyan tovább?

- Megyünk tovább, a következő Argentína lesz.

- Argentína még gyengébb sokkal.

- Hát ööö..., viszont szoros meccset játszott ezzel a dél-afrikai csapattal, 10:6-ot, ugye, most megpróbáljuk kihasználni legjobban amennyire lehet.

- Köszönöm. Gratulálok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Talán nem a legszerencsésebb időpontban játszottunk, ez a dél körüli mérkőzés nem a legoptimálisabb, én azt gondolom, de végül is győztünk simán, úgyhogy nem volt probléma.

- Mi volt a probléma a déllel? A szervezet felkészülése?

- Talán igen. Arra jobban oda kell figyelni, hogy ilyenkor felvegyük azt a ritmust, ezt tovább nehezítette, hogy egy más szintű ellenféllel játszottunk.

- Nehezítette?

- Igen, nehezebb talán egy ilyen csapatra felpörögni, mint egy erősebbre.

- A meccs sima volt, nem?

- Azt gondolom, hogy igen.

- Ennyit vártunk és ti is ennyit vártatok szerintem. Na most még jön egy olyan meccs aminél nehéz lesz felpörögni. Erre milyen egyéni elképzelésed, terved van?

- Hát az, hogy sikerüljön megvalósítani, hogy azon a hőfokon tudjunk játszani akár reggel tízkor is, mint hogyha délután 6-7-8 körül játszanánk. Ez a legfőbb cél, hogy az ilyen csapatok ellen is ugyanolyan szinten tudjunk vízilabdázni, mint bárki más ellen.

- Ezt hogy éred el?

- Hát.... ez titok. :) Koncentrációval, odafigyeléssel.

- Azt lehet gyakorolni.

- Hát most igen, lehet.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BEDŐ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Szerintem az volt a döntő, hogy komolyan tudtuk venni a mérkőzést, ennek köszönhetően végig a kezünkben tartottuk a meccset és nem engedtük őket támadni.


BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- A várt magabiztos győzelem. Kinek mire volt jó ez a mérkőzés?


- Hát mire volt jó? Nagyon sok mindenre nem volt jó. Túl kellett rajta lenni, túl kellett rajta úgy lenni, hogy a magabiztosságunk megmaradjon és maximálisan elégedett vagyok a játékosokkal, annyira vették komolyan ezt a  meccset mint én.

- Amennyire kellett.

- Igen. Nem lihegtük túl, tökéletes volt, én azt gondolom, miközben edzünk. Ezekből a meccsekből nem tudunk következtetéseket levonni, tehát gyakorlatilag túl kell esni ezen a két meccsen a main meg a holnaputánin.

- Ha úgy kérdezem, hogy aggódik a kapitány, hogy elegek lesznek ezek a meccsek az éles szakaszra, akkor jól fogalmazok?

- Nem, mert nincs jelentősége. Az ellenfeleink nehéz meccset játszanak, de elég ilyen élményben volt idén részünk, főleg a Világligát értem és látható, hogy egy olyan csapat is milyen szinten tud játszani, amely ott se volt a Világligán, most itt a görögökre gondolok. Arra az egy napra kell, amikor először fontos nekünk a legjobbnak lenni, az hogy most mi történik, addig, az nyilván mindenkinek a saját életében fontos, de az az egy nap lesz nekünk a legfontosabb majd itt a vb-n, az első nap, amikor majd a negyeddöntőt játsszuk és nagyon messzire vagyunk attól, hogy egyáltalán tudjuk, hogy kivel. Hiszen annyira erős ez a - talán - B csoport, hogy ezt most lehetetlen kiszámítani. Most úgy tűnik, hogy a görögök csoportelsők lesznek, de szerintem még az oroszok is simán beleszólhatnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


HÁRAI BALÁZS az M4-nek:

- Kérdés, hogy kinek mire volt jó ez a mérkőzés? Nagyon könnyen nyertétek, ahogy az várható volt.


- Igen, úgy gondolom, hogy az első nehéz mérkőzésünkig még majdnem egy hét van. Ezek a mérkőzések arra, jók, hogy tudjunk gyakorolni későbbi meccsekre amik fontosak lesznek.

- Ma mi volt az, ami kitűzött cél volt, hogy gyakoroljátok?

- Kevés gólt kapjunk, jól menjen a támadás. Volt egy fór amit próbálunk gyakorolni, ezek.

- Na hát ezek talán sikerültek? Mondhatjuk.

- Igen sikerültek, szerencsére mindenki fegyelmezetten játszott az egész  mérkőzésen.

- Ezekkel a csoportmérkőzésekkel hogyan tudtok felpörögni a vb későbbi szakaszára? Most hogy látod, milyen hangulatban van a csapat?

- A csapat jó hangulatba van. Nem könnyű felpörögni ezeken a mérkőzéseken, de nyilván célunk van ezen a világbajnokságon, úgyhogy muszáj mindenféleképpen és ezek a meccsek még arra is jók, hogy adnak lehetőséget arra, hogy még edzünk a meccsek után.

- Ma is ez lesz?

- Igen 5 órától edzés van.

- Köszönöm szépen, jó edzést!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


DECKER ATTILA az M4-nek:

- Itt  a mix zónában nagy tanácskozás volt Decker Attila és Benedek Tibor között. Miről? Mi történt ezen a mérkőzésen amit gyorsan itt helyben meg kellett beszélni?

- Az utolsó szituációt beszéltük, hogy én kiúsztam a labdáért, nem láttam, hogy a Miki is visszaúszott és, hogyha nem úszik mondjuk érte, akkor fújnak egy kontrát. Én ezért úsztam ki, de ő meg azt mondta, hogy Miki már érte ment, én maradjak a kapunál, mert aztán feldobták és hogyha kihagyja Marci, visszadobják és gól.

- Belekóstoltál te is a világbajnokságba. Hogy ízlett?

- Nagyon jó napos kis meccs volt, úgyhogy örülök neki. Voltak persze kis hibák, de igazából ezeken a meccseken még építkezünk. Nem most kell nekünk itt szárnyalni, azt gondolom. Semmi szégyenkezni valónk nincs ezzel a meccsel, úgyhogy nagyon örülök, hogy sikerült ezt teljesítenünk, amit igazából kitűztünk magunk elé. Mondom, apróbb változtatásokkal nyilván, de hát egy kieséses meccs az teljesen más iramban és teljesen más hőfokban fog menni, az lesz az igazi megmérettetés számunkra, ami majd jövő héten fog elkövetkezni.

- Ezek szerint a mai napról 5 év múlva nem az fog eszedbe jutni hogy 17:4-re megvertétek Dél-Afrikát, hanem például az, hogy nagybácsi lettél?

- Az is, igen, tegnap én már ezt ugye megtudtam, de nagyon örültem neki, tényleg boldog vagyok, hogy sikerült Ádáméknak egy egészséges gyerek. Sajnálom, hogy ő nem lehet itt. De hát így kell végig csinálnunk, úgyhogy én ezt gondolom, hogy Ádám nagyon jó sportember és nagyon jó apuka lesz, innen is puszilom.

- Mi gratulálunk, köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)
A nap további eredményei:

Görögország-USA 11:10 (3:3, 1:3, 4:3, 3:1) - jegyzőköny (pdf)

Kazahsztán-Argentína 15:7 (5:2 3:3 5:1 2:1) - jegyzőkönyv (pdf)

Dél-Afrika-Magyarország 4:17 (1:5, 0:3, 2:4, 1:5) jegyzőkönyv (pdf)

Ausztrália-Montenegró 5:5 (0:2, 1:1, 1:1, 3:1) - jegyzőkönyv (pdf)

Szerbia-Japán 19:9 (2:1, 6:2, 5:3, 6:3) - jegyzőkönyv (pdf)

Oroszország-Olaszország 6:9 (1:1, 0:5, 3:1, 3:2) - jegyzőkönyv (pdf)

Kína-Kanada 2:8 (0:3, 0:3, 1:1, 1:1) - jegyzőkönyv (pdf)

Horvátország-Brazília 10:9 (4:2, 4:2, 1:2, 1:3) - jegyzőkönyv (pdf)
A csoportok állása az utolsó forduló előtt:

A csoport: Horvátország 2, Kanada 2, Brazília 1, Kína 1 pont

B csoport: Görögország 4, USA 2, Olaszország 2, Oroszország 0 pont

C csoport: Magyarország 4, Dél-Afrika 2, Kazahsztán 2, Argentína 0 pont

D csoport: Szerbia 4, Ausztrália 3, Montenegró 1, Japán 0 pont

Az utolsó, pénteki forduló programja:

08.30 Dél-Afrika-Kazahsztán
09.50 Magyarország-Argentína
11.10 Szerbia-Ausztrália
12.30 Japán-Montenegró

16.30 Horvátország-Kína
17.50 Görögország-Oroszország
19.10 Brazília-Kanada
20.30 USA-Olaszország

A negyeddöntőben az A csoport második helyezettje-B csoport harmadik helyezettje párosítás győztesével játszunk. Az ejődöntőben az szinte bizonyosan a D csoport győztesével kerülünk szembe.

A VLV VB-ALOLDALA


vlv-képek