FACEBOOK

Lógtak a szeren - újabb csoportkép fejében

Lógtak a szeren - újabb csoportkép fejében
hozzászólás, 2015.07.28.

Meccs híján kemény napjuk volt kedden a fiúknak Kazanyban. Lehet, hogy egy vb-csoportmérkőzésnek többen jobban örültek volna. Helyszíni vlv-riport.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház11

Benedek Tibor szövetségi kapitány a délelőtti úszóedzés előtt be akart iktatni egy jó órás kondiedzést, és ehhez a csapathoz rendelt önkéntes, a már eddig is kiváló szervezőkészségről tanúbizonyságot tevő Takács Martin közreműködésére volt szükség. Martin elintézte a helyet, még fizetni se kellett az egy órácskáért, egyetlen dolgot kértek csak a házigazdák. Nem fogják eltalálni, hogy mit. De azért próbálják meg, hármat találhatnak.

Természetesen egy fotózkodást a világbajnok csapattal.

Az egy óra gyorsan eltelt, a fiúk percenként váltogatták a kínzó szerszámokat és alaposan elfáradtak a végére - jöhetett hát a vizes edzés. De jaj, kifele menet szembesülni kellett a ténnyel, hogy bizony csapatkép "lett ígérve". Összeállt a csapat és jött a fitneszklub személyzete. Szép sorban, egymásután, percről percre, illetve perceken át. Készültek a fotók, s a jelenlévők köre egyre bővült. mint egy orosz népmesében!

De a poén még hátravan. Kívülről, az utca felől kisebb gyerekcsoport érkezett és ha már éppen ráértek, ők is beálltak a csoportba. (Jól lehetett hallani Dabrowski Norbi halk, de dörmögő hangját: "Ennyi fotóért egy évig jöhetünk...".)



Szóval következett az uszoda. Kemény edzéssel, amelynek lényegét, velejét, továbbá fő tartalmát egy társsportág adta - az úszás...

Ebéd után két óra maradt pihenésre és máris indult a csapat, ezúttal egy másik uszodába. Innen visszatérve már csak a videózás és a különböző csoportos megbeszélések maradtak hátra a napi programból. (El ne felejtsem: a visszaérkezéskor még a szálloda előtt is esedékessé vált egy csoportkép.)

Hogy őszinte legyek, a fiúk között a nap során nem sok szó esett a Dél-Afrika elleni szerdai csoportmeccsről, inkább a lányok buszbalesete és esti meccse volt a téma (akkor még ugye a reménykedés "szintjén".)

Szivós Marcit a délelőtti, Gór-Nagy Mikit a délutáni edzés után kértük a vlv kamerája elé.


vlv-fotók

VLV-VIDEÓK:


Konditermi edzés



Szivós Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci, köszöntelek Kazanyban. Azt hiszem, itt még nem beszéltünk. Hogy érzed magad, milyenek a körülmények? "Sportszakmai szempontból" hogyan értékeled az eddigieket?

- Szia, üdvözlöm az olvasókat. Nagyon jól érzem magam. Szerintem ez egy nagyon jópofa kisváros. „Kisváros”, ami ha jól tudom 1,1 millió lakosú, de orosz mércével számítva kicsi. Kellemesen csalódtam. A szállodánk teljesen rendben van, az étel jó, tehát a körülmények rendben vannak. Tegnap láttuk az uszodát, nagyon jól megcsinálták.

Elkezdtük a világbajnokságot, úgy, ahogy el kell kezdeni. Koncentráltan és keményen.

- Nem okozott nektek egy kis meglepetést a kazah csapat? Arra gondolok, hogy egy kicsit könnyen nyertetek.

- Azt gondolom, hogy a két csapat között van ennyi különbség és ez azért tudott kijönni, mert nem engedtük őket kibontakozni.

- Holnap egy újabb könnyű meccs jön, aztán még egy könnyű. Ez egyrészt nem-e fog titeket elaltatni, másrészt pedig mire jó ez a két meccs? Mire tudjátok használni?

- Nem most tudtuk meg, hogy könnyű csoportba kerültünk, hanem már régóta tudjuk. Volt már olyan, amikor nehéz csoportból kellett tovább menni és volt, amikor könnyű csoportból. Azt gondolom, hogy erre is felkészültünk, tudjuk, mit kell csinálni. Az első héten igazán magunkra kell koncentrálnunk.

- Rendben, akkor ehhez én sok sikert kívánok és jó gyakorlást a hátralévő napokban.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Enikő)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Szervusz, Miklós, köszöntelek Kazanyban, nem beszéltünk még itt, érdeklődöm, hogy telnek a napok?

- Köszönöm szépen a kérdést, illetve a megszólaltatást, abszolút jól érezzük magunkat, a magam nevében is mondhatom, hogy minden rendben van, tegnap játszottunk egy nagyon jól sikerült meccset a kazahok ellen, ahol azért önbizalommal telve szálltunk ki a medencéből, úgyhogy ez nagyon jól sikerült. A hátralevő két csoportmeccsünk is nagyon fontos, igyekszünk nagyon komolyan venni és koncentrálni, de azért a biztonság kedvéért ma kettő nagyon komolyat edzettünk, úgyhogy dolgozunk és készülünk a mérkőzésekre.

- Hogy tetszik a vb-helyszín?

- Nekem nagyon tetszik a világbajnokság helyszíne, gyakorlatilag csak új létesítményekben vagyunk, maga a meccsmedence is nagyon-nagyon hangulatos, hiszen direkt erre a célra építették, optimális szerintem a vízilabdának.

- Milyen eredményt jósolsz holnapra, Dél-Afrika ellen?

- Köszönöm a kérdést, minden bizonnyal nyerni fogunk :-)


A torna szerdai programja:

Július 29., szerda

08.30 Görögország-USA
09.50: Kazahsztán-Argentína
11.10 Dél-Afrika-Magyarország - M4, vlv (szöveges élő)
12.30 Ausztrália-Montenegró

16.30 Szerbia-Japán
17.50 Oroszország-Olaszország
19.10 Kína-Kanada
20.30 Horvátország-Brazília