FACEBOOK

Magyarország-Japán 18:11

Magyarország-Japán 18:11
hozzászólás, 2015.07.22.

A barátságos mérkőzést a környezet, a hatalmas nézősereg tette emlékezetessé. Meg az, hogy éjszaka 29 gólt kell megvágnunk...

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Barátságos mérkőzés

Magyarország-Japán 18:11 (4:3, 6:2, 4:2, 4:4)

Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.: Székely B., Kun Gy.
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras, Varga Dániel 3, Varga Dénes 1, Szivós 2, Hárai 2. Cs.: Decker A. (kapus), Erdélyi 3, Vámos 3, Hosnyánszky 2, Bedő 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Japán: Tanamura, Seia Adacsi 1, Micuaki Sigu 2, Simizu, Iida, Koji 2, Sota 3. Cs: Acusi 2, Yanase, Yuki Kadono 1, Yasuda, Okawa. Szövetségi kapitány: Joji Omoto
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 4/5 (ebből egy kettős előnyből esett)
Gól - ötméteresből: 3/3, illetve 1/1
Kipontozódott: Iida (18.), Yasuda (29.)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

0:1 - Koji első gólja

1:1 - Bedő első gólja

2:1 - Varga Dénes gólja

2:2 - Micuaki első gólja

3:2 - Erdélyi első gólja

3:3 - Sota első gólja

4:3 - Hosnyánszky első gólja


5:3 - Hárai első gólja

6:3 - Bedő második gólja

6:4 - Acusi első gólja

7:4 - Szivós első gólja

8:4 - Varga Dániel első gólja

8:5 - Micuaki második gólja

9:5 - Vámos első gólja

10:5 - Varga Dániel második gólja

11:5 - Vámos ötméteresgólja

12:5 - Erdélyi második gólja

13:5 - Hárai csavargólja

13:6 - Seia gólja

14:6 - Szivós második gólja

14:7 - Koji ötméteresgólja

15:7 - Vámos harmadik gólja

15:8 - Sota második gólja

16:8 - Hosnyánszky ötméteresgólja

16:9 - Acusi második gólja

17:9 - Varga Dániel ötméteresgólja

17:10 - Sota harmadik gólja

17:11 - Yuki gólja

18:11 - Erdélyi harmadik gólja



vlv-képek



Benedek Tibor a meccs utáni sajtótájékoztatón



Benedek Tibor a DigiSportnak


- Benedek Tibor érkezik. Kicsit talán kellett egy kis idő a mérkőzés elején, hogy a fiúk felvegyék a japánok stílusát, annak ellenére, hogy kétkapuk voltak. Ez lesz majd a világbajnokságon is valószínűleg, az elején?

- Valószínűleg igen, egy picit, nyilván az elején az ellenfeleket alábecsüljük az elején, aztán kapkodunk utána, hogy azt a nyugodt eredményt megszerezzük, ami a két csapat között megvan. Azt gondolom, hogy ez a 18:11, ez a hét gól reális, a tizenegy kapott gól viszont sok.

- Faragó Tamás szakkommentátorunk is említette, illetve talán látszódott is kicsit a fiúkon, hogy talán egy kicsit lassabbak. Ez valószínűleg a komoly munkának tudható be, amin túlvannak, és hát edzésben vannak a fiúk, ez volt a taktika, hogy ezek ellen a csapatok ellen nem szabad túl mohónak lenni?

- Én nem szeretek mohónak lenni. Nem vagyok annak a híve, hogy ha harminc góllal tudjuk megverni, akkor harminc góllal verjük meg. Jjobban szeretek gyakorolni az ilyen mérkőzéseken. A világbajnokság meg már nem a gyakorlásról szól, tehát ez volt az utolsó olyan lehetőség, amikor bizonyos dolgokat tudtunk próbálni. Természetesen egy olyan játékkörnyezetben, ami nagyon speciális, hiszen a japánok játéka azért nem hasonlítható azokhoz a csapatokéhoz, akikkel fogunk játszani majd a torna második felében. De valószínűleg Dél-Afrika, Új-Zéland hasonló ehhez.

- Mennyire láthattunk új dolgokat? Mert az egyik időkérésnél azt lehetett hallani, hogy azt valósítsák meg a fiúk, amit reggel gyakoroltak.

- Persze, hát mindig vannak még új dolgok, amik az egyik gyakorlásról a másikra változnak, a lényeg az, hogy mire kell, addigra ezek a figurák már stabilak legyenek.

- Most már nagyon közel van a világbajnokság, mennyire nyugodt kapitány utazik Kazanyba a centerek tekintetében, e mérkőzés alapján?

- A döntést meghoztam, úgy gondoltam, hogy az a legjobb döntés, tehát ahhoz tartom magam. Nem ezen fog múlni most már a világbajnokságon a nyugalmam, hanem azon, hogy mérkőzésről mérkőzésre hogy fogunk teljesíteni.

- Azért is kérdeztem, mert nálunk itt a mérkőzés jelenete az Hárai Balázs gólja lett.

- Igen, hát jól ment Hárai Balázsnak, de nyilván majd lesznek ennél "nehezebb" védők is.

- Sok sikert kívánok a világbajnoksághoz Benedek Tibornak is és az egész csapatnak

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dénes a DigiSportnak


- 18:11-re nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott a japánok ellen – mondhatjuk, hogy a vb főpróbájaként, főleg úgy, hogy azért a csoportban is, az elején kevésbé erős ellenfelek lesznek. Faragó Tamás szavazata alapján Varga Dénes lett ismét a mezőny legjobbja, ehhez gratulálok! Mennyire nehéz ennyire fáradtan játszani? Nemsokára jön a vb, most közönség előtt kellett „bizonyítani”, mert utoljára láthatta a magyar közönség itt a válogatottat, de kemény edzésből jöttetek. Nehéz így?

- Először is köszönöm Tamásnak, majd ott a környéken megiszunk valahol egy kávét :-) Valóban, azt gondolom, hogy főpróbának ez megtette, még akkor is, ha a japán csapat egy speciális játékstílust képvisel, ezzel az „eléállós” védekezésükkel hasonlóan meggyűlt a bajunk, mint amikor az ausztrálok csinálták ugyanezt velünk, csak az annyival volt nehezebb, hogy ők még fizikálisan is topon vannak.

- Akkor mondhatjuk, hogy azok a csapatok, amelyek mondjuk fizikailag nem olyan adottságúak, ők valami újdonsággal, valami mással próbálnak kitűnni, és ezt meg kell szokni.

- Abszolút. Azt boncolgatjuk, hogy melyik irányba, milyen irányba terelődik a vízilabda, és valószínűleg ez az egyik alternatíva. El kell tudni sajátítani szerintem is, mert ezt a sok kontaktot ki lehet zárni, és ezzel hatékonyabbá lehet tenni a védelmet.

- Ennek tükrében mennyire lesz nagy kihívás a világbajnoki csoport?

- Szerintem nem lesz, inkább az, hogy az utána következő fontos meccsre abból a három meccsből hogyan érkezünk.

- Sok sikert kívánok a világbajnokságon is, és gratulálok még egyszer a győzelemhez!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Erdélyi Balázs a DigiSportnak


- Érkezik Erdélyi Balázs, akit mindenféleképpen szerettünk volna kiemelni, hiszen remekül játszott, gratulálok! Jön egy vb, ami neked az első lesz, hogy állsz ehhez?

- Így van, köszönöm szépen. Legalább annyira izgatott vagyok, mint tavaly az Európa-bajnokság előtt – úgy gondolom, bizonyos izgalom, felfokozottság mindig kell. Nagyon-nagyon várom ezt a sorozatot.

- Az biztos, hogy ha mondjuk ezt a mecset is elkérik esetleg az ellenfelek megnézni, akkor ha első vb, ha nem, biztosan ismerni fognak. Mennyire nehéz egy ilyen csapat ellen játszani, amely azért másfajta stílust képvisel, mint amit ti?

- Nem csak, hogy másabb fajta stílust képvisel, mint mi, hanem mint az egész vízilabda-világ, igazából. Egy teljesen speciális játékot játszanak, nagyon kellemetlen ellenfelek, gyorsak, nagyon picik, tehát nehéz őket megfogni fizikálisan. Sokszor belecsúsztunk abba a hibába, hogy elkezdtük őket kergetni, aztán abból kaptunk gólokat. Azt gondolom, hogy felkészülésnek mindenképpen jó volt.

- Főleg úgy, hogy nagy munkában vagytok, és azt korábban is említettétek többen, hogy így, hogy nem olyan erős csoportban vagytok, talán még a vb első fele is alkalmas lehet az építkezésre. Mit gondolsz, attól függetlenül, hogy a csoportbeli csapatok más-más stílust képviselnek, lehet még ellenük egyre továbblépni?

- Lehet, azt gondolom, hogy minden meccsen lehet tanulni. Ahogy mondtad, valóban egy viszonylag könnyű csoportba kerültünk – ettől egy picit tartok is, biztos lesz még kint egy kis úszás, Tibi biztosan bele fogja szervezni a programba.:-) De ez nem baj, van egy plusz hetünk felkészülni a komolyabb ellenfelekre.

- Sok sikert kívánok, és gratulálok még egyszer a főpróbához!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Bedő Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián! Gratulálok, ez egy győzelem volt. Egy kicsit talán sok gólt kaptatok, nem?

- Hát igen, de legalább közönségszórakoztató volt, én úgy gondolom. Pörgősek, látszik, hogy miben jók; sokat fordulnak, átugrálnak a fejünkön, nehezen kapunk róluk faultot, de mégis úgy gondolom, hogy azért a végére kijött, hogy ki a jobb, szerencsére. Tényleg nagyon tetszett a közönség, hogy ennyien kijöttek, nem is számítottunk ennyi emberre, szinte Vodafone Kupa-hangulat volt, és úgy gondolom, hogy kiszolgáltuk most a közönséget.

- Gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Szivós Márton a vlv-nek


- Marci, gratulálok, nagy közönségsikert arattál ma is, és a csapat is nyert, jól játszott. Olyan fiesta-hangulat volt tényleg itt. Hogy értékeled, mi történt?

- Először is: nagyon örülök, hogy ebben az időpontban, ilyen nagy melegben, ilyen szép számú közönség jött ki a meccsünkre, és megtiszteltek minket így, az utolsó felkészülési meccsen. Azt gondolom, hogy mi is úgy játszottunk, hogy ők élvezzék a mérkőzést. Jól szolgálta szerintem a felkészülésünket ez az utolsó meccs.

- Hogy áll a csapat? Hogy látod?

- Ezt már sokszor megkérdezted.

- Mert mindig telik az idő, és legközelebb már éles meccs lesz a vb-n.

- Jól, nem tudok mit mondani, nem tudom. Jól.

- Majd kiderül a vb-n?

- Igen.

- És méghozzá az elején, vagy a végén?

- Hát én nagyon bízom benne, hogy a végén fog igazán kiderülni.

- Köszönöm szépen, Marci. Gratulálok még egyszer!

- Köszi.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Nagy Viktor a vlv-nek


- Sokat kellett ma bosszankodnod. Mi történt?

- Jól láttad. Nagyon meglepődtünk, hogy a mai mérkőzésre milyen sok néző látogatott ki. Személy szerint minél kevesebb gólt szerettem volna kapni, valószínűleg a kapusvéna szólt belőlem. Igazából kompletten jól jött ki az egész, hiszen nyertünk, a végére összeszedtük magunkat, bár az utolsó negyedben megint kaptunk lefordulásgólokat. Úgy érzem, ez a meccs inkább arról szólt, hogy a közönséget kiszolgáljuk. Nagyon sok szép gólt láttak. Mindenki jól érezte magát, mi pedig győztünk. Igazából ennyivel tudnám összefoglalni, az mellékes, hogy én bosszankodtam.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Decker Attila a vlv-nek


- Atyec, megint védtél két negyedet a válogatottban, nyert is a csapat, szerintem jól is védtél, de nem én ítélem ezt meg. Foglald össze, milyen volt!

- A hangulat csodás volt, nagyon sokan kijöttek, gyönyörű a Margitsziget, teltház. Volt olyan meccsünk a Vodafone Kupán, ahol nem voltak kint ennyien.  A 11 kapott góllal nem vagyok elégedett, nagyon bosszús vagyok, mert azt gondolom, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ennyi gólt kapjunk, nem lebecsülve a japán csapatot, de én nem tudom ezt elfogadni. Nyilván a 18 lőtt gól nagyon gyönyörű, az gála. De azt gondolom, hogy a 6-7 lefordulásgól válogatott szinten nem megengedett, nem is nagyon szoktam ilyet látni. Nagyon nem tetszett, ennek hangot is adtam, hiszen Viktorral mi ittuk meg a levét. Örülök, hogy nyertünk, gratulálok a csapatnak. De ezen változtatnunk kell.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)

Vámos Márton a vlv-nek

- Gratulálok Marci, nagyon jó teljesítményt nyújtottál, a csapat is nyert. Elégedett vagy?

- Hát nem, mert azért tíz....mennyit kaptunk? Tíz? Tizenegy?

- Elég sokat.

- Hát sok gólt kaptunk. Igazából egy kicsit idegesítően is játszottak, furcsán fogják a szorost, ezzel talán, úgy érzem kicsit, hogy nem tudtunk mit kezdeni, de azért magabiztosan tudtuk hozni a meccset. Mondjuk Japán ellen, ez úgy gondolom, kötelező, és most már a hétfői meccsre koncentrálunk teljes erővel.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

- Köszi.

(Lejegyezte: Vona Lilla)