FACEBOOK

Canon kontra Hárai

Canon kontra Hárai
hozzászólás, 2015.07.21.

Megkezdtük a kétkapus közös felkészülést a japán válogatottal. Az erő (Ausztrália) helyett most a mozgékonyság ellen kell megtalálni a megoldást. Kedden délelőtt ez sikerült. vlv-riport.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

"Canon" - mondta mosolyogva a japán válogatott szövetségi kapitánya, amikor meglátta a vlv munkatársának felszerelését, ezzel is kicsit arra utalva, hogy ami itt minőségi, az japán. Kevesebb mint másfél óra múlva csak annyi volt a válaszunk, hogy "Hárai" és "Varga Dumi".

A két időpont között edzőmeccset játszott a japán és a magyar válogatott.

A japcsik egy ideig fickándoztak, megúszogattak, néhány szép gólt is lőttek, de aztán - nem utolsó sorban Benedek Tibor erélyes fellépésének eredményeként - megrázta magát a magyar csapat és nem volt kegyelem. Varga Dumi egyéni akcióival kezdtük éreztetni, hogy ki az úr a háznál, majd gyorsan kiderült, hogy Hárait egyszerűen képtelenek tartani az apró termetű japán védők, Pufi úgy fordult be, ahogy akart és ő ilyen helyzetben nem szokott hibázni. (Bedő is rengeteg fórt harcolt ki, kifejezetten jók voltunk ma centerben.) A végén pedig már mi jöttünk sorban lefordulásokkal.

Nagyon győztünk, persze a harakiri meg sem fordult senki fejében a vendégek oldalán, már csak azért sem, mert a programban szerdán 17 órakor tévés barátságos meccs szerepel, s ott minden emberre szükség lesz.

A japánok egyébként ott vannak a vb-n, a D csoportba kaptak besorolást és mivel három csoporttársuk Szerbia, Montenegró és Ausztrália, nagy magabiztossággal célozhatják meg a negyedik helyet. (Emlékezetes, hogy a kazanyi torna eredeti versenykiírása szerint a mi csoportunk győztese a legjobb nyolc közé jutásért éppen a D csoport negyedik helyezettjével játszott volna, azonban márciusban megváltoztatták a lebonyolítási rendet, a csoportgyőztesek jutalmul szabadnapot kapnak, nem kell játszaniuk a nyolcadöntőben.)

A két csapat szerdán 17 órai kezdettel játszik újabb, ezúttal nyilvános edzőmeccset, méghozzá a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda 50 méteres medencéjében, a tavalyi budapesti Eb helyszínén. A találkozót a DigiSport közvetíti.

BENEDEK TIBOR  a vlv-nek:

- Rendben volt ez a kétkapu, nem volt vele problémám. Kicsik a japánok, de gyorsan úsznak, sokat mozognak, meg kellett oldjuk, hogy e tulajdonságaik érvényesülésének megakadályozására rendezzük a sorokat.

- A szerdai nyilvános meccs búcsú lesz a hazai közönségtől. E mellett van valamilyen különleges jelentősége?

- Azért fontos, mert így ezen a héten is van meccsünk. Legközelebb már a kazanyi vb-n, hétfőn játszunk mérkőzést, sok idő pedig nem telhet el játék nélkül, mert kimennek a kezekből, fejekből azok a mechanizmusok, amik már kialakultak.

- Hogy látod a gyorsítást, éleződik a forma a vb-re?

- Folyamatosan gyorsulunk, ma is sok lefordulásunk volt, szerintem jól haladunk.

- Mindenki egészséges?

- Igen.

- Köszönöm szépen.


vlv-képek


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Az első két negyedet, vagy inkább csak az elsőt leszámítva jó volt. Az elején nem figyeltünk oda, hirtelen négyszer lefordultak minket, abból két vagy három gólt lőttek. Kicsit figyelmetlenek voltunk és ezt kihasználták a pici termetű japán játékosok. Aztán kaptunk egy fejmosást, össze is szedtük magunkat és az edzőmeccs hátralévő része már "értékelhető" volt.

Holnap, gondolom, más lesz, de az az elvárásom, hogy ugyanúgy több góllal nyerjünk, mint ma. Most, ha jól tudom, öt gólt kaptunk és 10-15-öt lőttünk.


vlv-képek


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Úgy indult a kétkapu, ahogy vártuk, összevissza fordulgattak, amit Tibor kicsit számon is kért rajtunk. Aztán jobban odafigyeltünk, és a nagyon szimpatikus, aranyos játékosokkal utána játszottunk egy sima kétkaput. Hajrá Magyarország!

- Hogy vagy, minden rendben van? Abigél meggyógyult?

- Meg, köszönöm szépen, mindenki egészséges, úgyhogy minden rendben van.


vlv-képek