FACEBOOK

Megszórták a magyar válogatottat

Megszórták a magyar válogatottat
hozzászólás, 2015.07.20.

Méghozzá alaposan. Az esti edzésen történt. Fényképezőgéppel rögzítettük.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Tornatermi edzéssel kezdődött a hét, majd kétórás vízi megpróbáltatások következtek. Utóbbiak egy része úszást jelentett, de már az előny-hátrány gyakorlások is egyre keményebbek. Benedek Tibor kifejezetten felszólított mindenkit, hogy most már sokkal agresszívabban tegye oda magát. Ennek természetesen  mindenki igyekezett eleget tenni - a legkirívóbb eset Decker Attiláé volt, aki egy védés után a kipattanó labdára úgy vetődött előre két kézzel csapkodva, hogy nem csak a saját, de saját védője, Gór-Nagy Miklós testi épségét sem kímélte.

Szerencsére nem sérült meg senki és most már erre a vehemenciára kell berendezkedni, valószínűleg.

A létszám egyébként szépen bővült, Nagy Ádám ugyanis a csapattal edzett és teljes értékű munkát végzett Varga Dénes is, aki kicsit ingerülten reagált érdeklődésünkre, persze nem tudhatjuk, hogy 0 óra óta hányan kérdezték meg előttünk tőle, hogy hogy van. A lényeg, hogy meggyógyult és köszöni a kérdést...

Délután videózás következett, majd újabb tornatermi foglalkozás, ezt követően Egressy János elköszönt a  játékosoktól és a stábtagoktól, ő ugyanis már csak a kazanyi vb után találkozik majd a csapattal.

Az esti edzés örömjáték volt. Előbb 20 percig mindenki azt csinált, amit akart, majd előny-hátrány verseny volt, komoly tétre. Nem is a sütemény a lényeg, amit a vesztesnek csütörtökön hoznia kell, hanem a tény, hogy a társaság fele valamiben alulmaradt a másik feléhez képest. Előnyöket kellett értékesíteni, illetve kivédekezni. A szerepek az első öt próbálkozás után felcserélődtek, a számolás tovább folytatódott. Az edzés ötméteresdobó versennyel zárult, most is fülemben cseng az öltözőbe sétáló x y (az egyik legnépszerűbb vízilabdázó halk dörmögése) - "Ezt most két hétig hallgatni fogom..."


vlv-képek


Edzés közben egy mezőgazdasági repülőgép sávosan fel-le haladva szúnyogirtó szerrel szórta be a Margitszigetet. A permet a játékosokat sem kímélte, ráadásul a gép olyan alacsonyan (15-20 méterre a vízfelülettől) szállt el a medence fölött, hogy az egyik játékos magasan feldobta a labdát, megpróbálta eltalálni a repülőt. A helyszínen nem vettünk észre permetet, de itthon, a fényképek megnézésekor egyértelművé vált, hogy bizony megszórták a magyar válogatottat. Ez nem szép dolog, nem is nagyon értjük, hogy fordulhat elő "hazai pályán" (mondjuk tavaly, a Széchy-ben megrendezett magyar-olasz barátságos meccsen ugyanez történt, akkor a nézőtér is rendesen kapott), mindenesetre azt kívánjuk, hogy ennél nagyobb "megszórás" ne érje csapatunkat.



vlv-képek


A csapat védőjét, Angyal Dánielt arról kérdeztük, hogy töltötte a hétvégét.

ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Egy csapatépítő program keretében kaptunk egy kis kommandós kiképzést, onnan szombat délelőtt térünk haza és ettől kezdve a pihenésé volt a fő szerep. Egy kicsit rozsdásan indult a hétfő reggel, megérezte mindenki, hogy két és fél napja nem voltunk vízben, de jólesett a pihenő.

- Ma az előny vagy a hátrány gyakorlása volt többségben?

- A védekezést, a hátrányt gyakoroltuk és meg kell, mondjam, hogy az elején az emberelőny talán jobban ment. Ilyenkor, amikor a védekezésen van a hangsúly, természetesen a támadó csapat is szeretné megmutatni, hogy jól teljesít.

- Tibor kiosztott egy kicsit titeket, hogy most már tessék sokkal agresszívebbnek lenni, keményen megfogni az embert...

- Csak akkor fog működni az egész, ha valóban ilyen agresszívek vagyunk, és ennek most már lassan "zsigerből" kell jönnie.

- Álnaiv kérdés, de felteszem: barátok vagytok, együtt töltitek az időt lassan éjjel-nappal és most le kell szedni a másiknak a fejét. Nem marad tüske senkiben az ilyen esetek után?

- Kemények vagyunk egymással, de nem verekszünk, nem vagyunk aljasak, nem akarunk sérülést okozni. Megfogjuk a másikat, ha jobban odafigyelsz, akkor azért hallhatod, hogy van egy-két káromkodás, ami rossz érzés esetleg marad, azt egy ilyen káromkodással vagy víz alatti üvöltéssel "ki lehet ereszteni". 

- Hogy látod a csapat fejlődését, ugye most már a gyorsítás jön, lendületet kell kapni, a csúcsformát pedig a vb második felére igazítani...

- Az éles meccseken, a kieséses szakaszban fog eldőlni, hogy mit ér az elvégzett munkánk. Nagyon pozitív és bizakodó vagyok. Úgy látom, hogy nagyon jók az ellenfeleink, oda kell figyelnünk mindenkire, pici dolgokon múlhat egy-egy meccs. Nekem az az elvárásom, hogy kerüljön döntőbe a csapat, erre szerintem képesek vagyunk. Ennél tovább nem mennék, mert döntőt játszani, az már egy más műfaj. Három meccsen dől el a sorsunk és mi egész nyáron erre a három meccsre készültünk. Izgalmas lesz, az biztos...