FACEBOOK

Újabb kétkapu az ausztrálokkal

Újabb kétkapu az ausztrálokkal
hozzászólás, 2015.07.15.

Szerdán délelőtt és délután is kiadós programot teljesített a  vb-re készülő csapat. Helyszíni riportunk.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A nap edzőteremben kezdődött, majd kétórás vizes edzés következett. Ennek kapcsán két érdemleges információval szolgálhatunk. Egyrészt vízbe szállt Varga Dani csapatkapitány, akit vírus döntött le a lábáról, ezért nem utazott a csapattal a kedd esti miskolctapolcai meccsre. Másrészt komoly stábbal vonult ki a közszolgálati televízió szombaton induló sportcsatornája, a TV4. Sok vágóképet készítettek az edzésről, majd megszólaltatták Benedek Tibort, Erdélyi Balázst és Varga Dánielt.

Késő délután a tornateremben találkoztak a fiúk, itt Egressy János vezényelt nekik foglalkozást, majd újabb kétkapu következett Ausztráliával.

A két szövetségi kapitány megegyezett, hogy félidőben és a találkozó végén ötmétereseket dobnak a fiúk, természetesen egymás kapusának. Előbb ötöt-ötöt, a végén pedig addig, amíg valamelyik fél nem nyer a párbajban. A játék során szokás szerint fórral jöhetett az a csapat, amelyik gólt lőtt. A meccset megnyertük és ez a játék is volt olyan kemény, mint a szerdai, sőt. A vége felé pár percre megállt a játék, mert a magyar kapu előtt kicsit elszabadultak az indulatok. Soha nem fogjuk megtudni, mi váltotta ki az izgalmakat, maga az ütés vagy inkább a visszaütés.

Meccs után értelemszerűen először erről kérdeztük Benedek Tibort.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Szerintem ők mindig így játszanak. Az ausztrálok ellen mindig, már évtizedek óta ilyen harcos, kemény meccseink vannak, főleg akkor jellemző ez, amikor három sorozatmeccs van egymásután – sőt, ez most már a hatodik meccse mindkét csapatnak, tehát várható volt, hogy elpattannak az idegek. Ennek ellenére nagyon jól kezeltük, szerencsére nem lett sérülés belőle. A meccs több szakaszában jól is játszottunk. Nekünk nagyon fontos volt ez a hat meccs egymás után, hogy jól elfáradjunk – de végig edzettünk is ebben a három napban. Nagyon hasznosnak értékelem ezt a hat napot, akár így együtt a Vodafone Kupával. A jövő héten, a japánok elleni kétkapun, illetve meccsen már azt gondolom, hogy ennél még sokkal jobban fogunk pörögni.

- Hány kétkapu lesz, és mi az, amit a nézők is láthatnak? Tudsz-e már erről információt?

- Egy kétkapu van, meg egy nyilvános mérkőzés, szerdán délután 17.00-kor a Margitszigeten.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


vlv-képek délelőttről és estéről