FACEBOOK

Magyarország-Ausztrália 10:7

Magyarország-Ausztrália 10:7
hozzászólás, 2015.07.14.

A miskolctapolcai strand úri közönsége néha amondó lett, hogy Ria! Ria! Hungária! Az ausztrálokat meg rossz kezdés után simán megvertük.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Magyarország-Ausztrália 10:7 (2:2, 2:3, 5:1, 1:1)
Miskolctapolcai strandfürdő, v.: Flahive (ausztrál), Molnár P.
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy 1, Madaras 2, Hosnyánszky, Varga Dénes, Szivós 1, Hárai 2. Cs.: Erdélyi 1, Vámos 2, Angyal, Nagy Á., Bedő 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Ausztrália: Stanton French, Campbell 3, Ford, Gilchrist, Roach, Younger 2, Swift. Cs.: Dennerly (kapus), Cotterill 1, Power 1, Tyler, Howden, Emery. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Gól - emberelőnyből: 2/8, ill. 4/11
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. -
Kipontozódott: Power (25.)
Kiállítva cserével, végleg: Roach (10.)

BENEDEK TIBOR nyilatkozata közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Nehezen indult, sok lefordulása volt az ausztrál csapatnak, aztán mi éppen a lefordulásainkkal fordítottuk meg a meccset. 

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE



vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Younger első gólja

1:1 - Gór-Nagy gólja

1:2 - Campbell első gólja

2:2 - Madaras első gólja

2:3 - Campbell második gólja

2:4 - Power gólja


3:4 - Szivós gólja

4:4 - Vámos első gólja, ötméteres

4:5 - Cotterill gólja

5:5 - Vámos második gólja

6:5 - Hárai első gólja

7:5 - Bedő megúszásgólja

8:5 - Madaras második gólja

8:6 - Younger második gólja

9:6 - Hárai csavargólja

10:6 - Erdélyi gólja

10:7 - Campbell harmadik gólja



Benedek Tibor a DigiSportnak


- Néhány napon belül másodszor sikerült legyőznie a magyar férfi vízilabda-válogatottnak Ausztrália együttesét. Az volt az előzetes kívánság Benedek Tibortól, hogy felpörögve kezdjék a fiúk és úgy is fejezzék be. Ha egy kicsit lassabban is sikerült kezdeni, utána viszont nagyon-nagyon sikerült felpörögni, főleg a második félidőre. Ez azt jelenti, hogy kezdjük most már egyre jobban kiismerni az ausztrálokat?

- Hát a harmadik negyedre érkeztünk meg Miskolcra, azt kell hogy mondjam. Az első két negyedben nagyon aludtunk, folyamatosan lefordultak, lassúak voltunk fejben. Majd ezen gondolkozni kell, hogy mi volt ennek az oka, de a második félidőben az ő fegyverükkel nyertük meg a meccset. Elkezdtünk lefordulni, gyorsak lettünk, agresszívak védekezésben, kivédekeztük a hátrányokat. Azt kell, hogy mondjam, így a meccs végére nagyjából kialakult a játékunk. Van egy jó támadójátékunk, viszonylag stabilan védekezünk hátrányban is. Az emberelőnyökön fog nagyon sok múlni, egyelőre nagyon rossz az emberelőny-kihasználásunk és remélem, ebben nagyon sokat fogunk fejlődni még az elkövetkező három hétben, mert igazából minden ezen múlik.

- Viszont voltak olyan megmozdulások, gondolok itt például Hosnyánszky Norbert és Szivós Márton összjátékára vagy például Hárai Balázs góljaira amikor Bárány Attila ott a kommentátorállásban is azt mondta, hogy na ez a magyar vízilabda. Akkor erre mondhatjuk most azt, hogy így a vVilágbajnoksághoz egyre közelebb érve, kezd összeérni ez a csapat?

- Így ezt nem mondanám, azt mondom, hogy javulunk, mire kell, szerintem jók is leszünk. Nekem tetszett a második félidő, az első egyáltalán nem.

- Hát akkor ebből lehet építkezni, hogyan zajlik tovább majd az építkezés itt a vb-ig?

- Holnap van egy edzőmérkőzésünk este még az ausztrálokkal és aztán jövő héten egy edzőmérkőzésünk meg egy ugyanilyen félhivatalos mérkőzésünk a japán válogatottal és 25-én indulunk a világbajnokságra, úgyhogy még mindig van azért tíz nap.

- Akkor ebben a tíz napban is további sikeres felkészülést kívánok és olyan jó játékot a magyar válogatottól, mint amit a második félidőben nyújtottak, Benedek Tibornak gratulálok még egyszer.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Hárai Balázs a DigiSportnak


- Érkezik Hárai Balázs, akinek nagyon gratulálok, hiszen a Vodafone Kupa alatt is remekül játszott az ausztrálok ellen és most is, ezen a mérkőzésen is, úgyhogy Bárány Attila szakkommentátorunk szavazata alapján te lettél a mérkőzés legjobbja. Ezzel a  pezsgővel gratulálok a DigiSport nevében. Mondhatjuk, hogy fekszik neked az ausztrálok játéka?

- Köszönöm szépen, először is nagyon jó az elnök urunk, a legjobb a világon. Igen, olyan szempontból nem fekszik, hogy nagyon koordinálatlanul mozognak és erőszakosak, agresszívek, összevissza könyökölnek meg ütnek. De szerencsére nem erősek annyira, mint egy horvát vagy szerb, nem is annyira nagyok és jó fizikumú játékosok.

- Viszont hát ugye magyar részről meg voltak olyan megmozdulások, mint például a tieid is, amellyekkel teljesen sikerült kiszakadni az ő karmaik közül.

- Köszönjük, igen. Van egy nagyon erős támadójátékunk, amit sokat gyakorlunk és ebben benne van a végén, hogy el kell mozdulni a centernek, akármi is van, ha jön a labda, ha nem. Úgyhogy ezt nagyon sokat gyakoroljuk edzésen is.

- Ti mit gondoltatok belülről abban a harmadik negyedben, mert az tényleg elképesztő volt Benedek Tibor úgy fogalmazott, hogy akkor érkeztetek meg Miskolcra.

- Igen, nem jöttünk túl korán, se túl későn a mérkőzésre. Volt aki nyilván aludt is a buszon, tegnap azért elég kemény edzéseink voltak, fáradtabbak voltunk ma egy kicsit, de semmiféleképpen se gondoltuk azt, hogy mi itt most kikaphatunk az ausztráloktól, próbáljuk visszaállítani azt a rendet annak ellenére, hogy a Világligán kikaptunk tőlük, hogy itt ne higgyék el azt, hogy ők jobbak nálunk.

- Tehát akkor úgy érzed, hogy a renométok is kezd egyre jobban helyreállni?

- Igen, mindenféleképpen, főleg ellenük.

- Gratulálok még egyszer a győzelemhez és a szép gólokhoz is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)




BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Nehéz kezdés volt, nagyon sokat lefordultak az ausztrálok. Egy kicsit álmosak voltunk, úgy érzem, de továbbra sem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen nagy előnyt adjunk az ellenfélnek. Szerencsére a harmadik negyedtől azokat a lefordulásokat, amiket "kaptunk", át tudtuk venni, és elkezdtünk mi lefordulni az ő hibáikból. Most először látszott az a dinamikus gyorsasága a csapatnak, ami kell majd a vb-re, de ez normális is, hiszen eddig nem így dolgoztunk. Mostantól kezdünk már gyorsulni, gyorsítani az edzéseket, az edzések átalakulnak, tehát innentől fog majd robbanni a csapat.

- Ezzel kellett volna kezdenem: mi van Danival?

- Dani beteg, egy kisebb vírus kapta el, úgyhogy nem tudott az ágyból kikelni. Remélhetőleg egy-két nap múlva már ő is jönni tud.

- Ne érts félre, de az egy „jó ómen” kicsit így a vb előtt, hogy Dani hiányzik.:-) Mi az, amit megjegyeztél ebből a meccsből, egy mondatban?

- Hogy továbbra is jók az ausztrálok.:-) De az egyik, amit megjegyeztem, hogy valóban egyre jobbak leszünk, és a vb-re készen leszünk arra, hogy jó eredményt érjünk el. A másik, hogy amíg az emberelőnyöket nem tudjuk kihasználni, addig nagyon nem tudunk előrelépni. Nagyon fontos lenne, hogy azokat elkezdjük belőni.

- Gondolom, hogy a héten akkor ezt fogjátok főleg gyakorolni.

- Már gyakoroljuk egy ideje, de még tovább kell, javulnunk kell belőle, hiszen sokszor kicsúszott a labda, vagy sok rossz passz volt benne. Nyilván fontos, hogy az elején be tudjuk lőni ahhoz, hogy aztán nyugodtan álljunk oda a következőhöz, amikor kimarad kettő-három – most is ötből eggyel kezdtünk. Az elején jónak kell lenni ahhoz, hogy nyugodtan tudjuk utána a többit játszani.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)




MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Azt mondom, még ha nem is látványosan, de megint mondhatjuk, hogy egy picivel talán jobbak lettünk. Pozitívum az, hogy 4:5 után össze tudtuk szedni magunkat, félidőben ugye vezettek, meg az elején is, és innen meg tudtuk fordítani, ez mondjuk nagyon jó. A negatívum az, hogy az emberelőnyöket még mindig nem játszottuk jól, pedig tényleg igyekszünk, meg gyakoroltuk, sőt még indulás előtt is megnéztük a tegnapi kétkapu felvételeit (tegnap velük játszottunk, kétkapuztunk), azoknak az előnyeit, hogy miben lehetne fejlődni, kapufás mozgások, vagy lövések, úgyhogy ezen még mindig van mit csiszolni.

Abból a szempontból szerintem fontos meccs volt, hogy lehet, hogy a vb-negyeddöntőig nem lesz ilyen nehéz meccsünk, vagy ilyen nehéz ellenfelünk, pontosabban. Illetve hát remélem, hogy nem lesz ilyen nehéz meccsünk. Maximum Kazahsztán lehet ilyen, de ők sem ilyenek, mint ők, úgyhogy ebből a szempontból fontos volt. Mondom, a 4:5 után mindenképp jó, hogy meg tudtuk fordítani, és 10:7 lett nekünk. Edzünk tovább, holnap még velük kétkapuzunk megint, majd pedig másfél hetet magunkban készülünk, aztán jöhet a vb.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


NAGY VIKTOR  a vlv-nek:

- Örülök, hogy a nehéz kezdés után szépen fejeztük be a meccset. Az elején nagyon sok helyzetet kihagytunk, az emberelőnyös megjátszásra gondolok. A végén ezeket "pótoltuk", és végül is mínusz kettőről feljöttünk, és mondhatni, a negyedik negyedre már sima lett a meccs. A lényeg az, amit akarok mondani, hogy nehéz kezdés után a végére összeszedtük magunkat, ahogy eddig is.

Bízom abban, hogy a hátralévő időben tudunk annyit fejlődni, hogy a világbajnokságon tétmeccsen ne kelljen nehéz helyzetből visszajönni, hanem már rögtön az első negyedben mi vezessünk, és értékesítsük a nehezen megkapott fórjainkat. Ezzel a meccsel kapcsolatban ennyit tudok elmondani. Azt viszont szeretném kiemelni, hogy gyönyörű helyszínen voltunk, és aki teheti, látogasson el ide. És bízom benne, hogy egyszer játékosként is megélhetem, hogy nyári sport legyen a vízilabda, és ilyen gyönyörű környezetben tudjunk teltházas bajnoki meccseket játszani.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)




ANGYAL DÁNIEL a vlv-nek:

- Sokáig tartották magukat az ausztrálok, aztán a harmadik negyed vége felé kinyílt a mérkőzés, helyenkét egész jól játszva sikerült nyernünk.

Jó volt a hangulat, köszönjük a közönségnek!




NAGY ÁDÁM a vlv-nek:


- Nehézkesen kezdődött, végig ők vezettek az elején, az első két negyedben, aztán a második félidőben fordítottuk meg a meccset. Én összeszedtem két hibát, mindkettő jogos volt szerintem, majd tanulok a hibáimból. Nagyon elfáradtam, annak ellenére, hogy nem játszottam olyan sokat, de szerintem ez inkább már a többhetes felkészülésnek köszönhető.

- Azt, hogy sikerült megfordítani a meccset, hogy fogadtad? Számítottál rá? Nem érezted, hogy baj lehet?

- Én azért az elején nem éreztem, hogy megfordítjuk, aztán szerencsére sikerült. Utána már én is jobban megnyugodtam, mint az elején, hogy nem mi mentünk az eredmény után. Nekem is sokkal könnyebb volt úgy bemenni a vízbe, hogy már mi vezettünk.

- Mit szólsz ahhoz, hogy már csak a tizenhárom fős vb csapat-van, és mégis itt vagy, és minden nap lejársz edzeni?

- Nagyon örülök neki. Minél többet fejlődök, annál könnyebb dolgom lesz a későbbiekben, és bármilyen meccs és hogy a többiekkel együtt edzhetek, együtt játszhatok, nekem nagy fejlődési lehetőség, úgyhogy nagyon örülök.

(Lejegyezte: Vona Lilla)