FACEBOOK

Bedő Krisztián: ,,Hirtelen megugrott a pulzus,,

Bedő Krisztián: ,,Hirtelen megugrott a pulzus,,
hozzászólás, 2015.07.13.

Benedek Tibor hétfőn reggel váratlanul kihirdette a vb-csapat névsorát. A délelőtti edzés után megkérdeztük a válogatottba visszakerült fiatal világbajnokot, Bedő Krisztiánt: mit érzett?

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A reggeli tornatermi foglalkozás végén ültette le a fiúkat megbeszélésre a kapitány. Elmondta, hogy meghozta döntését, majd ismertette a vb-csapat tagjait.

Aki nyomon követi a válogatott életét, tudja, hogy egy nagy kérdés volt: a Világligán részt vett Német Toni marad, vagy helyére a "barcelonai győző", Bedő Krisztián tér vissza.

A bejelentést követő edzésen még a teljes keret részt vett, de hétfő estétől csak az utazók készülnek; valamint velük Nagy Ádám "mv", mint vendég. (Lévai, Német Toni és Manhercz Krisztián köszönt el társaitól.) Szinte megható volt látni, hogy a távozók az egész edzést ugyanolyan elánnal dolgozták végig, mintha az ő nevük is a repülőjegyen szerepelne, Német Toni szolgálatkészen adta fel sorozatban a labdát húzásra a centermunkát gyakorló Bedő Krisztiánnak, aki az ő helyére került be a csapatba...

Délelőtt vízben volt Hosi is, akinek csinos kinezotape-szalagok díszítik a bal vállát.

VLV-VIDEÓ:


Bedő Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián! Ma reggel megtörtént a csapathirdetés. Milyen érzésekkel vártad a névsort?

- Örültem nagyon természetesen.

- De milyen érzésekkel vártad?

- Először is nem mára számítottam, ugye úgy volt, hogy kedden mondja meg Tibi. A konditeremben leültetett minket, azt hittük, hogy csak egy szokásos megbeszélés esetleg a meccsel, meccsekkel kapcsolatosan. Aztán mondta, hogy kihirdeti a keretet és akkor hirtelen megugrott a pulzus. És ráadásul engem hagyott utoljára, természetesen. :)

(Dani mondja, hogy árnyékban van a szemem. Nem először.)

- Leszel te még napfényben.

- Leszek én még napfényben, remélem. Örülök természetesen, úgy látszik, hogy megérte a sok-sok munka. A végére azért kifizetődött..., illetve persze majd akkor fog kifizetődni, ha nyerünk is a vb-n. Kemény volt nagyon, nehéz volt, nem volt egyszerű. Toni remek ellenfél, nem ellenfél rivális volt. Örülök, tényleg.

- Amikor a Világliga-csapatot kihirdették és ugye abban nem voltál benne, sőt Tibor nyíltan megmondta azt is, hogy szeretné, hogy ha az a csapat lenne a végső a vb-re utazó. Nem sok esélyt látott senki arra, hogy oda még be lehet kerülni. Te mit éreztél, mit terveztél a nyárra, például...?

- Én láttam esélyt. :) Úgy dolgoztam, amikor nem voltak itthon, hogy be akarok kerülni a csapatba. És az jólesett, hogy a csapatból többen is mondták, amikor nem kerültem be, hogy hajtsak tovább, mert látják, hogy van lehetőségem visszakerülni. Így is dolgoztam azóta is és sikerült.

- Akkor még egyszer gratulálok ehhez. Most egy kicsit megnyugodva folytatod a munkát? Most már nincs kivel versenyezni...

- Dehogyis. :) nem-nem, szó sincs erről, ugyanúgy fogok hajtani mint eddig, sőt, még jobban. Ugye most már nincs rajtam az a görcs, hogy mi lesz hogy lesz. Most már tényleg, ha eddig azt mondtam hogy száz százalékosan, akkor most 110 százalékosan ide tudok koncentrálni.

- A Vodafone Kupa után hogy látod a csapat helyzetét? Milyenek az esélyeink a vb-n?

- Szerintem nagyon jók, nagyon jól együtt volt a csapat, attól függetlenül, hogy folyamatosan cserélődtek az emberek, mégis nagyon komoly egységet éreztem és ezt már beszéltük a többiekkel is, hogy ezzel nem csak én vagyok így, hanem mindenki így gondolja. Én azt gondolom, hogy van esélyünk megint világbajnokságot nyerni, mert tényleg megint azt a lelkesedést érzem a csapaton, amit tavaly vagy tavalyelőtt.

- Köszönöm szépen Krisztián. Gratulálok, jó munkát!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsolya)


vlv-képek a délelőtti edzésről