FACEBOOK

Benedek Tibor kihirdette a vb-csapatot

Benedek Tibor kihirdette a vb-csapatot
hozzászólás, 2015.07.13.

A szövetségi kapitány a hétfő reggeli tornatermi foglalkozás után tartott megbeszélést, s ismertette a keret tagjaival a kazanyi vb-re utazók névsorát.

A világbajnokságon nekik szurkolhatunk:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Angyal Dániel,
Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok)

A bergamói Világliga-csapathoz képest két helyen történt változás, Salamon Ferenc helyett Szivós Márton került a csapatba (ez már korábban ismert volt), a második centerposztért folyó versenyben pedig a célegyenesben bedő Krisztián került előnybe Német Tonival szemben, így Barcelona világbajnoka visszakerült a csapatba.

A vb-véghajrában a válogatott ma megkezdi a közös felkészülést az ausztrál csapattal, a kicsit edzésjellegű kétkapuk mellett kedden 17 órakor a miskolc-tapolcai strandon(!) rendes, tévés (DigiSport1) meccsen is megküzd egymással a két csapat. A bő keretből mostantól csak a 17 éves Nagy Ádám marad a csapattal, elsősorban azért, mert Hosnyánszky kisebb sérülése még nem gyógyult meg, így az ausztrálokkal közös kétkapukon a fiatal játékos segíti a vb-csapat munkáját.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy a rutin, a több éves tapasztalat, ami Bedő Krisztián mögött van, a világbajnokságon sokat fog számítani a csapatnak. Toni is fejlődött, de nála - a Világliga-szereplés sok tapasztalata mellett - még hiányzik a megfelelő nemzetközi rutin, ezért úgy gondolom, hogy Kazanyban Bedő Krisztiánnal erősebbek leszünk.


A magyar válogatott július 25-én utazik Kazanyba, a vb helyszínére.

A világbajnokság csoportbeosztása

A csoport: Horvátország, Kína, Brazília, Kanada
B csoport: USA, Olaszország, Görögország, Oroszország
C csoport: MAGYARORSZÁG, Kazahsztán, Argentína, Dél-Afrika
D csoport: Szerbia, Ausztrália, Montenegró, Japán


Mérkőzéseink a csoportkörben (időpontok helyi idő szerint, itthon két órával kevesebb van):

Július 27., hétfő


18.50 Magyarország-Kazahsztán

Július 29., szerda

13.30 Dél-Afrika-Magyarország

Július 31., péntek

10.50 Magyarország-Argentína

Csoportgyőzelem esetén az A csoport második helyezettje-B csoport harmadik helyezettje párosítás győztese következik - már az elődöntőbe jutásért. Ott pedig szinte bizonyosan a D csoport győztesével kerülünk szembe - Szerbiával vagy Montenegróval.