FACEBOOK

Magyarország-Spanyolország 12:11

Magyarország-Spanyolország 12:11
hozzászólás, 2015.07.10.

Mint kiderült, vérmesen küzdő, a magyar csapat legyőzésének határozott tervével vízbe szálló spanyol válogatottat vertünk meg péntek este. Mert a fiúk felvették a kesztyűt. Riportunk nyilatkozatokkal, gólokkal, fotókkal.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Vodafone Kupa, második nap

Magyarország-Spanyolország 12:11 (4:3, 2:2, 4:4, 2:2)

Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.: Flahive (ausztrál), Kuretasz (görög)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 1, Erdélyi, Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Bedő 1. Cs.: Vámos 2, Hosnyánszky 1, Angyal 1, Manhercz K., Német T. 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Spanyolország: Aguilar, Roca, Echenique 2, Minguell, Szirányi 1, Espanol 2, X. Garcia 1. Cs.: Gutierrez, Mora, Tahull, Fernandez 2, Mallarach 3. Szövetségi kapitány: Gabi Hernandez
Gól - emberelőnyből: 4/13, ill. 3/13
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Gór-Nagy (31. p.), Varga Dénes (32. p.), ill. Roca (24. p.)
Sárga lap: Gabi Hernandez

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Nyertünk. Nagyon sok rossz része volt a meccsnek, de volt úgy is, hogy könnyen meg tudjuk nyerni, ám elbizonytalanodtunk. A végén tudtunk erősíteni. Nagyjából ugyanaz történt, mint tegnap, csak gyengébb védekezéssel.


vlv-képek, Monoki Nikolett



vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

1:0 - Varga Dénes első gólja

1:1 - Espanol első gólja

2:1 - Vámos első gólja

2:2 - Mallarach első gólja

3:2 - Német Toni első gólja

4:2 - Hosnyánszky gólja

4:3 - Fernandez gólja

5:3 - Német Toni második gólja

6:3 - Angyal gólja

6:4 - Echenique első gólja

6:5 - Espanol második gólja

6:6 - Szirányi gólja

7:6 - Vámos második gólja

8:6 - Madaras gólja


8:7 - Mallarach második gólja

8:8 - Mallarach harmadik gólja

8:9 - Garcia gólja

9:9 - Varga Dániel gólja

10:9 - Varga Dénes második gólja

10:10 - Fernandez második gólja

11:10 - Varga Dénes harmadik gólja

12:10 - Bedő gólja

12:11 - Echenique második gólja



Benedek Tibor a DigiSportnak


- Szívből gratulálok Benedek Tibornak és a magyar válogatottnak a győzelemhez. Már egy olyan picike mini-vb-érzésünk is volt hangulatban, akár feszültségben is. Benedek Tiboron is láttuk és a csapaton is, de végül is akkor megnyertünk egy ilyen picike vb-meccset?

- Igen, egy nagyon picit. Inkább azt mondom, hogy egy nagyon harcos és feszült Vodafone Kupa-meccset nyertünk, aminek azért van értéke én, úgy gondolom, hiszen volt itt vér, verekedés, feszültség, szoros eredmény, utolsó time out, tehát minden volt és hát ez a lényege a Vodafone Kupának szerintem, hogy ilyen mérkőzéseket játsszunk. Várható volt, hogy a spanyolok a tegnapi 8:4 után ma behergelik magukat, szerettük volna, szerettem volna hogyha a tegnapi kiegyensúlyozott játék megmarad, ami ebben nyilvánul meg, hogy ilyen helyzetekben tudunk lépni egyet és az elején úgy látszik, hogy simán nyerjük a meccset, aztán nehéz helyzetbe kerülünk és aztán a végén mégis tudunk győzni.

- Ugye meg ami a fontos cél, és amit lépésről lépésre épít a csapat, hogy abból a hullámvölgyből kevesebb legyen, ma talán egyet éreztünk akkor amikor ugye ott fel is jöttek a spanyolok és akkor egy góllal el is mentek. De azt gondolom, hogy a fontosabb pillanatokban koncentráltabb volt a magyar csapat. Ebben is egy picike lépést megint látsz a fejlődés útján?

- Hát, az az igazság, hogy nem játszott ma Hárai Balázs, hogy a két centert kipróbáljam, hogy melyik  az erősebb és nem nagyon lettem okosabb, hiszen mind a kettő jól játszott. Sajnos ezek a harcok, amik ilyenkor vannak rányomják a teljesítményre kicsit a bélyegüket, hiszen azért ennél tudunk erősebb csapattal játszani, de nagyon örülök, hogy ez a csapat, amely ma itt játszott, ezt a meccset megakarta nyerni.

- Mért ment el vajon egy picikét ebbe a harcias irányba a mérkőzés. A spanyolok, hát nem is tudom, túlfűtötten ugrottak ma a medencébe?

- Igen, azt gondolom, hogy volt egy víz fölötti ütésük - aztán lehet, hogy rosszul gondolom, a videón fogjuk látni -, amire nem fújt a bíró és ott egy kicsit elszabadult a pokol, utána a mieink is elkezdtek egy kicsit agresszívabban játszani és ott már nem lehetett megállítani. Nagyon fontos, hogy a játékvezető ezeket a pillanatokat megfogja, mert utána nehéz már kontrollálni, itt óriási erők csatáznak.

- A lövőteljesítményt én kiemelném még a magyar csapatnál. Szép és távoli lövést is többet láttunk és egy picikét mintha a tempóban is gyorsabbak lettek volna a fórok. Hogy látta a kapitány?


- A lövéseink jobbak voltak, több gólt is lőttünk. Viszont a védekezésünk sokkal lassabb volt mint tegnap. Tegnap a zónánk nagyon-nagyon jó volt. Ma nagyon lassan, főleg a mérkőzés elején nagyon lassan mozogtunk a zónában.

- Na majd akkor az olaszok ellen lehet javítani. Mit vár a holnapi meccstől?

- Nyilván most ez a Vodafone Kupa elsőségéről is szól. De én a tegnapi, mai folytatását szeretném látni holnap.

- Picikét nyugodtabb Benedek Tibort szeretnénk látni és magyar csapatot amelyik megnyeri a Vodafone Kupát és az olaszok elleni mérkőzést. Én gratulálok a szövetségi kapitánynak és a magyar csapatnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vámos Márton a DigiSportnak

- Egy kifejezetten harcos meccset sikerült megnyernetek. Benedek Tiboron is látom a feszültséget. Azt mondta, hogy ez már egy picikét olyan vb-szagú mérkőzés volt. Egyetértesz?


- Abszolút. Pont az jutott eszembe, hogy a tavalyi Eb-hangulatot idézte itt a Margitszigeten. Nagyon jó közönségünk volt és ahogy mondod, nagyon harcos volt ez a spanyol válogatott. Tegnap ugye kikaptak az olaszoktól, úgyhogy volt miért harapniuk.

- És mi milyenek voltunk? Benedek Tiborral beszéltük már, a lövőteljesítmény, azt gondolom, hogy jobb volt, talán a védekezésen lehet majd még javítani, annak a tempóján.

- Igen, úgy gondolom, hogy tegnap nagyon jól működött a védekezés. Ma voltak akadozások benne, de még egyszer mondom, nagyon jó ez a spanyol válogatott és többször is át tudták - nem tudom, hogy többször - de egyszer biztosan át tudták venni a vezetést. De mutatja a csapat erejét, hogy vissza tudtunk jönni és a vége előtt kettővel is vezettünk.

- Te szereted az ilyen mérkőzéseket egyébként?

- Abszolút, és a végén is szeretek benne lenni.

- Hol tart most a csapat, hogy látod? Ugye halljuk, lépésről-lépésre haladtok hétről-hétre, napról-napra. Hol tartotok most annak tükrében, hogy minden kifutó szál a világbajnokságra vezet?

- Abszolút lépésről-lépésre épül a csapat. Ugye még ki sincs jelölve a keret, azt hiszem, hogy Tibi jövő héten jelöli ki, addig pedig, úgy gondolom, hogy mindenki azon van, hogy bekerüljön a csapatba és majd, miután kijelölte Tibi a keretet, a 13 - úgy gondolom - már úgy össze tud érni, hogy a vb-re jók legyünk majd.

- Gratulálok Vámos Mártonnak és a magyar válogatottnak is a teljesítményéhez. Köszönjük szépen.

(Legyezte: Zsigmond Orsi)



Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Hát nem egy langyos meccs lett ez a spanyol, pedig ők mindig elhíresztelik magukról, hogy semmi keresni valójuk sincs. Nem úgy nézett ki. Danival épp arról beszéltünk, hogy jót tett nekünk az, hogy így álltak hozzá. Hogy láttad menet közben, kellett-e váltani? Vagy elég volt az a lendület az az aktivitás, az a motiváció amivel kezdtünk?

- Hát..., kellett váltani, mert amikor visszajöttek a mi előnyünkből, akkor mi kerültünk nehezebb helyzetbe. Már lehetett hallani a lelátón az ébresztőt.

- Volt ilyen?

- Volt, persze. :) Nem kell hozzá sok. :-) Úgyhogy volt nehéz helyzet. Tényleg fordulatos meccs volt és örülök annak, hogy ez a tegnapi erő, ami megvolt, hogy ugye a meccs végére jobbak tudjunk lenni, az ma is megmaradt.

- Szakmai szempontból, illetve a fiatalok játékát illetően hogy értékeled?

- A második center kérdésben nem lettem okosabb.

- Igen, mind a ketten jól játszottak.

- Így van, mind a ketten jól játszottak. Manhercz Krisztián nem kapott olyan sok lehetőséget, mert annyira éles volt a meccs, hogy kellett az idősebbek rutinja. Azonkívül azt mondom, hogy jól küzdöttünk és szép meccset játszottunk. Verekedés is volt, elszabadultak a végén az indulatok, azért örülök, hogy aztán nem lett belőle baj.

- Holnap esti meccstől mit vársz?

- Holnap valami hasonlót várok, csak szerintem arra mindenki számítani fog, itt azért erre kevésbé számítottunk, főleg ahogy indul a meccs, azt mondom kicsit lassabbak is voltunk, mint tegnap hátul. Viszont, amikor kaptuk a gólokat, túl tudtuk lőni. Nem ment olyan jól a védekezésünk, viszont cserébe tudtunk gólokat lőni.

- Egy egy jó kis meccs lesz holnap. Találkozunk. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Varga Dániel a vlv-nek


- Szervusz Dani! Megviselt téged ez a meccs, és ennek látható nyomai is vannak. Először is szeretném megkérdezni, hogy az arcoddal mi történt?

- Nincs akkora jelentősége. Jól vagyok, ez a lényeg. Kaptam egy ütést, de eggyel többet adtam, és ennek is örülök. :) Beszéljünk a meccsről!

- Beszéljünk a meccsről! Olyan volt, mint amilyenre számítottál? Kicsit talán mintha erősebbek lettek volna, mint amit gondoltunk.

- Nem, tényleg számítottam erre. Kár, hogy nem írtam le, mert így nehéz elhinni. Beszéltünk is erről, hogy ez egy nagyon kemény meccs lesz. Én azt gondolom, hogy abból fakad ez, hogy a spanyolok az idén nem jutottak ki a világbajnokságra, és ezt úgy vették, mintha egy vb-csoportmeccs lenne legalább, vagy talán még annál is komolyabb. Azt éreztem rajtuk, hogy most a magyarokat mindenképpen meg akarják verni, itt a Margitszigeten, ezen a szuper rendezésű Vodafone Kupán. És nagyon spanyolosan játszottak, csíptek, rúgtak, haraptak, lefordultak, reklamáltak, színészkedtek, bevetettek mindent, amit tudnak. Egy ilyen jó spanyol csapatot tudtunk megverni, és ez a lényeg.

- Ti közben tudtatok még rátenni, vagy még egy kicsit motiváltabbak lenni, amikor láttátok, hogy mi történik a másik oldalon? Vagy eleve úgy szálltatok vízbe, hogy fel voltatok spannolva?

- Hát én nagyon nehezen tudok különbséget tenni most a két kérdés között. Hogy érted ezt?

- Úgy, hogy amikor láttátok, hogy meg vannak őrülve, és hajtanak, meg keménykednek, akkor tudtátok-e átvenni ezt, vagy kicsit még rátenni.

- Szerintem jót tett nekünk, hogy a spanyolok így álltak hozzánk. Hogyha úgy játszanak, mint tegnap, akkor lehetett volna ebből egy langyos meccs, amit megnyerünk néhány góllal, aztán van valami, lejátszottunk egy meccset. De ezzel a maival olyan tapasztalatokat szereztünk, amik a vb-re is fontosak lehetnek nekünk. Kritikus helyzetekben kellett jó döntéseket hozni, fontos emberelőnyöket belőni, emberhátrányban időben blokkolni, jól hívni, jól védekezni. Szóval azt mondom, hogy ez egy nagyon jó főpróbája volt a világbajnokságnak.

- A holnapi olasz meccstől mit vársz?

- Semmit. Nem tudom. Nem úgy semmit, fontos meccs lesz az is, de most annyira erre gondolok, hogy a holnapiról nincs elképzelésem.

- Köszönöm szépen Dani! Jó pihenést, és jobbulást!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Nagy Viktor a vlv-nek


- Szervusz Viktor! Gratulálok a győzelemhez és a teljesítményedhez! Kérek szépen egy kis meccsértékelést!

- Jól kezdtünk, utána a második negyedben volt egy kis megakadás. Fór-megjátszásból kaptunk egy akciógólt, ezzel egy lett közte nem pedig három. Úgyhogy ott éreztem egy kis döcögést és onnantól kezdve nehézzé vált a mérkőzés, de nagyon örülök, hogy ez így alakult, mert úgy gondolom, hogy így többet tudunk fejlődni, minthogyha laza és könnyű meccset játszottunk volna. A negyedik negyed végére teljesen bekeményedett a  helyzet, ahogy Varga Dani arcán is lehet látni. Ilyen meccsekre van szükségünk és ez a Vodafone Kupa erről szól, hogy jó meccseket játsszunk. Nagyon örülök, hogy a végén győzni tudtunk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Bedő Krisztián a vlv-nek


- Krisztián, gratulálok! Kitettél magadért, a csapat is jó volt, kemény és izgalmas meccsen nyertetek. Komolyan aggódni lehetett itt a vége felé, hogyan értékeled?

- Köszönjük szépen! Valóban nagyon kemény mérkőzés volt, már az elejétől kezdve nagyon harcosak voltak a spanyolok, a végére már verekedésbe is torkollt az egész. Azt gondolom, hogy ettől függetlenül higgadtak tudtunk végig maradni, egy-két esettől eltekintve, amikor figyelmetlenségből kaptunk gólokat. De mindig rá tudtunk tenni egy lapáttal, és ennek köszönhetően meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

- Holnap nehezebb vagy könnyebb meccs lesz?

- Ezt majd meglátjuk holnap,nem tudom előre... :) Még azt sem tudom, hogy játszom-e! Úgy gondolom, valószínűleg ugyanilyen nehéz mérkőzés lesz. A spanyoloknak idén nincsen világverseny, tulajdonképpen nekik szinte csak ez van ezen a nyáron, erre készültek. 

- Gratulálok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Német Toni a vlv-nek


- Tonya, annyit elárulhatok, hogy azt mondta Tibi pár perce, hogy nem lett okosabb a két centert illetően. Mind a ketten jól játszottatok, úgyhogy légy szíves mondd el, te hogy láttad?

- Köszönöm szépen. Próbáltuk odatenni magunkat Krisztiánnal, ugye mind a ketten a csapat érdekében játszunk – én ilyenkor félreteszem a versenyszellemet, mivel  első a csapat. Remélem, meg tudtuk nehezíteni Tibi feladatát, én azon voltam. És gratulálok a csapatnak a győzelemhez!

- A „megnehezítés” sikerült. A meccsről mondj két mondatot! Nagyon nehéz lett ez így.

- Nagyon nehéz volt. Az elején, szerintem, jól játszottunk, és ahogy talán kezdtünk fáradni, úgy használták ki a hibáinkat. De végül is tudtuk tartani az előnyünket.

- Nem tudom, hogy holnap fogsz-e játszani…

- Én sem.

- …de szeretnél, gondolom.

- Persze, egyértelmű.

- Akkor jó pihenést kívánok, és ha játszol, akkor beszélünk holnap is!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


A másik mérkőzésen:

Olaszország-Ausztrália 7:6 (2:0, 1:2, 1:1, 3:3)

G.: Luongo, Figlioli 3-3, Giorgetti, ill. Roach, Younger 2-2, Campbell, Power

Tempesti két ötméterest is kivédett, a másodikat a meccs utolsó másodperceiben.


vlv-képek, Monoki Nikolett és Stuber Sándor felvételei


A torna utolsó napjának programja:

Szombat

17.30 Ausztrália-Spanyolország

19.30 Magyarország-Olaszország - DigiSport2, vlv (szöveges élő)