FACEBOOK

Magyarország-Ausztrália 10:8

Magyarország-Ausztrália 10:8
hozzászólás, 2015.07.09.

Visszajött a tavalyi érzés, az Eb alatti hangulat -  mondta Benedek Tibor. Az ausztrálok elleni meccset meg jól megnyertük.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Vodafone Kupa, első nap

Magyarország-Ausztrália 10:8 (2:0, 1:1, 5:4, 2:3)

Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.: Peris (horvát), Kuretasz (görög)
Magyarország: Lévai, Gór-Nagy, Madaras, Szivós 2, Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Hárai 2. Cs.: Erdélyi 1, Vámos, Hosnyánszky 1, Angyal, Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Ausztrália: Clark, Campbell 1, Ford, Roach, Younger 1, Swift 3, Howder. Cs.: Cotterill 1, Power, Gilchrist 1, Kayes 1, Miller. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Gól - emberelőnyből: 5/11, ill. 5/9
Gól - kettős emberelőnyből: -, ill. 1/1
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -
Kipontozódott: Power (25. p.), Gór-Nagy (26.), Ford (30. p.)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Benedek Tibor közvetlenül a lefújás után a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak! Tudták, hogy ez egy fontos meccs, az első itthoni. Az elmúlt két hétben nagyon sokat készültünk rá, úgyhogy örülök a mai győzelemnek.


vlv-képek


vlv-képek, Monoki Nikolett


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

1:0 - Hosnyánszky gólja

2:0 - Hárai első gólja

2:1 - Kayes gólja

3:1 - Varga Dénes első gólja

3:2 - Campbell gólja

4:2 - Szivós első gólja

5:2 - Varga Dénes második gólja

5:3 - Younger gólja

6:3 - Varga Dániel gólja

6:4 -Swift első gólja

7:4 - Erdélyi gólja

8:4 - Szivós második gólja

8:5 - Swift második gólja

8:6 - Gilchrist gólja

9:6 - Hárai második gólja

9:7 - Cotterill gólja

9:8 - Swift harmadik gólja

10:8 - Varga Dénes harmadik gólja



A bajnoki szezonban nyújtott teljesítményével az idén Nagy Viktor érdemelte ki a Steinmetz János vándordíjat. A trófeát Steinmetz Barnabás adta át a csütörtök esti meccs bemutatásánál.



Benedek Tibor a DigiSportnak

- Benedek Tibor is megérkezett, akinek teljesült a kívánsága, hiszen azt mondta, hogy szeretné, ha most lenne az a bizonyos győzelem, ami végre sikerülne az ausztrálok ellen. Ez bejött, pedig az első negyedben azért még egy kicsit lehetett aggódni, a támadás akadozott.


- Hát azért, ha választhatnék, akkor inkább a vb-n szeretném őket legyőzni, nem a Vodafone Kupán. De nagyon örülünk a mai győzelemnek. Nagyon jó védekezés volt. Mindig igazodni kell a meccshez . Keveset lőttünk, viszont egyet kaptunk és ilyenkor ez elfogadható, javulnunk kell még természetesen emberelőnyben, emberhátrányban. De ami a lényege ennek a mai mérkőzésnek, az az, hogy nem voltak hullámvölgyeink, hanem végig, ahogy jött föl az ellenfél, mindig tudtunk gólokat lőni és ez mindig jellemző volt az elmúlt két évben a csapatra. És ez kell, hogy visszaálljon és ebben kell, hogy erősek legyünk, hogy olyan van, hogy az ellenfél felzárkózik, de nekünk akkor újítani kell és újra gólokat kell lőni.

- És az látszik, hogy mindenki nagyon küzd azért, hogy ott lehessen abban a vb-keretben. Lévai Márton is feladta ma rendesen a leckét.

- Igen. Azért ez a 17-es keret már szerintem erős, annak ellenére, hogy nagyon fiatal játékosok is vannak benne. Holnap és holnapután még fognak lehetőséget kapni. Ennek ellenére a célunk folyamatosan az, hogy csapatként erősödjünk és győzzünk.

- Holnap, ugye, következnek a spanyolok. Ott is akkor az lesz a cél, hogy ez a hullámvölgy ami korábban, most a Világligán jellemező volt a csapatra, ez a hullámzó teljesítmény ne jöjjön elő, hanem, ha szoros meccsen is, de stabil győzelem jöjjön.

- Mindenképpen az a cél, azzal együtt, hogy holnap változtatni fogok egy kicsit a csapat összeállításán. Ennek ellenére azt szeretném, hogy ez a stabilitás ez megmaradjon, igen.

- Akkor ehhez sok sikert kívánok és gratulálok még egyszer a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Varga Dénes a DigiSportnak

- A mérkőzés legjobbjának Varga Dénest választotta Faragó Tamás. Ehhez gratulálok egy pezsgővel a DigiSport nevében. És a győzelemhez is gratulálok amit így a Világliga után visszavágásként sikerült elérni az ausztrálok ellen. Nehezen indult a meccs támadásban, de aztán a harmadik negyed környékén teljesen felpörgött a csapat, köztük te is. Te hogy érezted, milyen volt ez a mérkőzés? Pozitív, mert nyertetek.


- Igen, a forgatókönyvet nagyjából..., tehát azzal egyetértek ahogy vázoltad. Valóban nehezen indult, de alapvetően nehéz az ausztrál csapat ellen játszani. Nagyon sok fizikai kontaktus van, amit fel kell venni. Szerintem nincs is még egy ilyen csapat, amelyik ennyire kellemetlen, mint ők. És amint ezen túl tudtunk lépni, előtérbe kerültek a mi erősségeink és az, hogy taktikailag jobbak vagyunk, szerintem.

- És úgy tűnik, hogy a csapatszerkezet is működött most így ebbe a felállásban, hiszen azért elég sok játékos villant, amikor kellett akkor Hárai Balázs próbált meg centerben akciózni. Te hogy érzed? Ez most kellett biztos a lelkeknek is ez a győzelem így a Világbajnokság előtt főleg az Ausztrálok ellen. Te hogy érzed, rendben van most így ez a csapat, ebben a felállásban, lelkileg és hát ugye egy ausztrál győzelem után?

- Igen, mindenképpen. Szerintem megerősített minket az a Világliga 6. hely illetve az a strukturális változás, ami igazából egy visszaállás. Szintén kedvezőbb a mi csapatunknak, úgyhogy én ebben egyébként bíztam, hogy ez jól fog elsülni. Természetesen nem történt semmi, mert csak egy meccset nyertünk a Vodafone Kupán, de úgy gondolom, hogy ebből tudunk nagyobbat lépni.

- Gratulálok a győzelemhez és a Legjobb játékos címhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Gratulálok a győzelemhez. Mennyire volt ez fontos meccs? Láttam rajtad a feszültséget.

- Nagy baj lenne, ha nem látnád... Szeretek izgulni, de fontos volt. Hazai közönség előtt jászottunk, kicsit úgy visszajött az EB érzése az elején, a Himnusz alatt. Jól sikerült, örülök, hogy ilyen jól játszottunk. Nem is a jó játéknak örülök, hanem hogy azt csináltuk, amit tudunk, amit eddig mindig tudtunk, hogy erősek maradtunk akkor is, amikor az ellenfél zárkózott.

- Az, amit terveztél, gondolom bejött, mert a meccs utolsó szakaszáig nem is volt kétséges, hogy nyerünk, ott egy kicsit feljöttek. Taktikailag hogy készültél, akartál-e "bosszút állni" a bergamói vereség miatt?

- A bosszúállás nem volt bennem egyáltalán, hiszen ott nekünk az ötödik hely volt a cél, nem az ausztrál ellenfél. Meg kellett szerezni azt az ötödik helyet, az ausztrál meg meg akarta verni a magyar válogatottat, tehát más volt a célja a két csapatnak, úgyhogy nem gondolom, hogy bosszúállásról beszélhetünk. Szerettem volna jól játszani az ausztrál csapat ellen, meg nyerni, mert idén még nem nyertünk az ausztrálok ellen.

- A játékkal mennyire vagy elégedett?

- A védekezéssel nagyon, a támadással is, a fór-hátrányunk még hagy maga után kívánni valót.

- Holnap a spanyolok jönnek, hát ők egy kicsit motiválatlanabbak, mert ugye nem tudtak készülni semmire, ezt a meccset mire használod fel, illetve mennyire fogsz cserélgetni?

- Hárai Balázs, és Szivós Márton fog pihenni holnap. Két fiatal játékos is lehetőséget kap, illetve Toni már kapott a Világligán, csak most Bedő és Német Toni lesz a két center, szeretném, ha ez a csapat is jól működne, de látom, hogy ez a mai volt igazán erős.

- Most egy kicsit korai az olaszokról beszélni, de ők ma nagyon simán megverték a spanyolokat, az lesz egy döntő meccse ennek a tornának szerinted?

- Igen, a holnapi eredménytől függetlenül szerintem, nyilván nem véletlenül lett szombat este a magyar-olasz. Szombat estére a fő meccs.

- Tibor, jó pihenést kívánok, holnap találkozunk.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Lévai Márton a vlv-nek


- Marci, gratulálok! Az egész meccset végigvédted, megnyertük, jól is védtél. Egy értékelést kérek szépen: te hogy láttad?

- Ez volt a terv a meccs elején, hogy végig fogom védeni, és hogy ilyen jól fog játszani a csapat, és hogy nyerünk a végén. Legalábbis az én terveim ezek voltak.

- A meccs utolsó szakaszában nagyon veszélyesen feljöttek egy gólra, és valahogy a levegőben lógott, hogy baj lehet, ott megakadtatok. Mi történt?

- Igen, változtattak a kezdeti játékukon. Az elején egy centerrel játszottak, és hátulról próbáltak átlőni minket, a második negyedtől váltottak erre a kétcenteres játékra, itt pedig sokszor kinyíltunk, és ebből tudtak ők fórt szerezni és azokat tudták gólra váltani a végén.

- Tibor mondott már neked valamit?

- Igen, gratulált.

- Én is gratulálok.

- Köszi.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Hárai Balázs a vlv-nek


- Gratulálok Pufi, nagyon jó volt ez így. Az előbb fél füllel azt hallottam, mintha elfáradtál volna.

- Köszönjük szépen. Igen, nagyon elfáradtam.

Ehhez a mérkőzéshez az is kellett, hogy a Világligán kikapjunk tőlük, és hogy most sokkal keményebben, összeszedettebben álljunk hozzájuk. Most az egész mérkőzésen látszott, hogy esélyt se adunk nekik arra, hogy nyerjenek, bár a végén egy kicsit felzárkóztak, talán egy picit kiengedtünk.

- Nagyon keményen csinálták a szorost, ott fel is jöttek hozzátok és egy kicsit aggódtunk.

- Igen?!

- Mondj valamit! Te egyébként aggódtál?

- Nem aggódtunk, csak egy kicsit bosszantó volt, hogy végig vezettünk két-három góllal és a végén feljöttek egy gólra. Ezt nem szabad megengednünk, mert ha egy még erősebb ellenfél ellen játszunk, akkor ez akár gondot is jelenthet a végén.

- Pufi, még egyszer gratulálok. Jó pihenést!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)



Szivós Márton a vlv-nek

- Szervusz, Marci! Hát ez egy tökéletes visszatérés volt! Az első kérdésem az, hogy volt-e benned feszültség a meccs előtt?


- Volt. Mindig van, most egy kicsivel több volt bennem.

- Gyorsan játékba lendültél te is, meg a csapat is, és elég magabiztosnak tűntetek. Először erről mondj valamit! Megvolt a taktika? Sikerült-e végrehajtani, amit a Tibi kért? Hogy mentetek el?

- Természetesen megvolt a taktika, mint ahogy mindig is megvan mérkőzések előtt. Én azt gondolom, hogy nagyon jól védekeztünk a mérkőzés elején, és talán közben is, - annak ellenére, hogy volt egy-két elkerülhető gól, - és ez adott egy jó alapot a mérkőzéshez.

- Volt egy megingás a vége felé, amikor feljöttek...

- Ezek mindig is lesznek, nem baj, ezektől is fejlődünk.

- Ezt is gyakorolni kell?

- Szerintem igen.

- Mennyire fáradtál el?

- Nagyon.

- Van egy nap és holnap jönnek a spanyolok. Jó pihenést és gratulálok!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Erdélyi Balázs a vlv-nek

- Gratulálok Balázs! Nagyon kemény meccset játszottatok, és nem is volt végig egyértelmű, hogy sikerül-e nyerni. Hogy értékeled, milyen volt, ezt vártad-e?


- Köszönöm szépen! Nem értek veled egyet, én azt gondolom, hogy végig jobban játszottunk. Volt, hogy feljöttek egy gólra, a vége felé, de úgy gondolom, hogy azért végig kézben tartottuk a mérkőzést, tehát én nem gondolnám, hogy egy pillanatra is veszélyben forgott volna a győzelmünk.

- Ezt vártad az ausztráloktól?

- Ezt, igen. Nyilván egyrészt hazai pályán voltunk, a másik pedig, hogy volt miért visszavágni, a Világliga-vereség miatt, még akkor is, ha most ez egy felkészülési meccs. De mindenképp egy ilyen kemény meccset vártam, és nagyon nagy motivációt adott ez a két dolog így együtt.

- Hogy ment nektek a játék? Hogy érezted?

- Azt gondolom, hogy tulajdonképpen jól, az első félidőben 3:1-re vezettünk, egy kapott gól egy félidő alatt, az nagyon jó. A második félidőben kicsit elfáradtunk talán, védekezésben voltak hibák, azért ők is elég sok gólt lőttek a második félidőben, de összességében azt gondolom, mikor szorosabb lett, közelebb jöttek, akkor mindig tudtunk újítani és ellépni még egy-két góllal.

- Elfáradtál?

- El.

- Jó pihenést, holnap találkozunk!

- Köszönöm szépen

(Lejegyezte: Kerbi)

Pénteken 19.30-kor Spanyolország az ellenfél.


A másik mérkőzésen:

Olaszország-Spanyolország 8:4 (2:1,2:3, 1:0, 3:0)
(Az egyik játékvezető Kun György volt)
G.: Aicardi, Renzuto 2-2, Giorgetti, Di Fulvio, Bini, Presciutti, illetve Mallarach 2, Espanol, Fernandez


vlv-képek



vlv-képek, Monoki Nikolett