FACEBOOK

,,Törékeny dolgot még ne szállíts!"

,,Törékeny dolgot még ne szállíts!
hozzászólás, 2015.07.08.

Különleges programja volt szerdán délelőtt a csapatnak.Tesztpályán bizonyíthatták autóvezetési képességeiket Zsámbékon.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A játékosok és a stáb tagjai reggel nyolckor gyülekeztek Zsámbékon, a Driving Camp irodaépületében. A fiúkat szabályos kis állófogadás várta, amíg a csapat valamennyi tagja megérkezett és regisztrált, szépen megreggelizhetett mindenki.

Biztonságtechnikai tesztpályán várta kiadós program a csapatot. A társaságot három részre osztották, s első lépésként - ezzel is megadva a több mint négyórás program súlyát, mindhárom csoport egy-egy szakemberrel oktatóterembe ment. Itt rövid előadást hallhattak a fiúk az autóvezetés és a mai modern járművek biztonságtechnikai jellegzetességeiról, és néhány mondattal mindenkinek be is kellett muttarkoznia, kitérve járművezetői gyakorlatára. (Hárai Balázs így kezdte: "Szervusztok, Hárai Balázs vagyok. Öt napja nem ittam alkoholt. Ja..., az egy másik csoport, bocsánat... :-))

A három csoport együtt maradt a tantermi foglalkozás után is - immár konvojok formájában. A teszthez szükséges autókról a Volvo gondoskodott. Különböző, mesterséges vészhelyzeteket imitáló technikai eszközök segítségével kellet eleget tenni a vezető által megszabott feladatoknak. Ezek részben nagyon jópofák voltak. Például mindenkinek le kellett tennie egy bóját, jelezve, hogy mit tippel, egy megadott ponton fékezve hol fog tudni megállni a vízzel borított aszfalton. Mindenki lerakta a bójáját, Madaras Norberté volt a legtávolabb, ezzel nyert, de még ő sem tudott  megállni a maga által kijejölt pontig. Pedig mondani se kell, hogy mindenki nyomta a féket rendesen.

Kanyart kellett bevenni vízzel locsolt műgyanta-felületen (ennek hatása a letaposott hóénak felel meg), volt slalom és egy padkán áthajtva egy berendezés nagy erővel ellőkte a kocsi farát jobbra vagy balra (számítógépes program alapján vagyis kiszámíthatatlanul).

Minden kocsiban volt egy cb-rádió, így egyszere hallhatta mindenki az oktató kéréseit, kommentárjait. "Esélye sem volt a gyalogosnak!", "Fékezés helyett a járdát választottad!" "Mindig a kocsi jobboldalával viszed el a bóját, mert baloldalon ülsz, de hidd el, a kocsi jobboldalának megcsináltatása ugyanannyiba kerül, mint a baloldaláé." "Törékeny dolgot még ne szállíts!" - ilyen és ehhez hasonló, nem durva, de azért "hatékonyan kritikus" megjegyzéseket hallgathatott mindenki.

A négyórás program utolsó szakaszára újságírók is hivatalosan voltak, a stábok nem csak külső képeket készíthettek, hanem egy-egy játékos mellé is beülhettek.


vlv-képek


VLV-VIDEÓ: