FACEBOOK

Vb-csapat a Vodafone Kupa után lesz - doppingellenőrök az edzésen

Vb-csapat a Vodafone Kupa után lesz - doppingellenőrök az edzésen
hozzászólás, 2015.07.07.

Doppingellenőrök adtak külön munkát a csapat tagjainak kedden - ez igazi balszerencse, ugyanis ez az egyetlen nap a héten, amikor este nincs edzés, szabad lett volna a fiúk délutánja.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Szépen csordogált a délelőtti edzés, amikor két fehér köpenyes lányra lettünk figyelmesek a medenceparton. Igazolták magukat, s közölték, hogy az edzésen részt vevő mind a 17 játékost doppingvizsgálatnak szeretnék alávetni. (A vállsérüléssel bajlódó Manhercz Krisztián megúszta, ő nem vett részt az edzésen.)

A medencében tovább folyt a munka, előbb három csoportban gyakoroltak a fiúk, majd egy kapunál, az emberhátrányos védekezést próbálgatták, jó sokáig.

Az ellenőrök türelmesen vártak, ilyenkor ők egész addig ácsorognak a parton, amíg véget nem ér az edzés, ha kell még az utána következő megbeszélést is türelmesen végigvárják. A fiúk, hogy megkönnyítsék a saját dolgukat, már edzés közben szép lassan elkezdtek szivárogni a megfelelő szobába, ahol két, szakavatott ellenőr szeme láttára kell vizeletmintát produkálni. Előbb Erdényi Balázs, Majd Madaras Norbert járult az üvegcsék elé, hogy túl legyen a megpróbáltatáson.

Nagy Viktor a vízből szólt ki a vlv munkatársának: tudod, ez mit jelent?! Az utolsó este hatkor fog végezni...

Megkérdeztük Benedek Tibort, hogy ilyenkor nem érez-e egy kis aggodalmat, a válasz az interjúban.

vlv-képek


VLV-VIDEÓ:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz, Tibor! Egy kis helyzetjelentést szeretnék kérni. Hogy telnek a napok itt a szigeten?

- Túl vagyunk a Világliga megrázkódtatáson, úgyhogy telnek csöndben a napjaink. A fiúk sokat vannak uszodában - 9 órát voltak tegnap, ha jól számoltuk - úgyhogy dolgoznak rendesen. Készülünk most a Vodafone Kupára is már. Csütörtökön kezdődnek a mérkőzések, van egy pár sérültünk. Manhercz Krisztián kihagyta a mai napot, illetve Német Toninak is fájt a válla, úgyhogy a fiatalok nehezebben bírják, úgy tűnik, a gyűrődést. :-)

- Volt itt egy kis meglepetés, hogy ha jobbra fordulok akkor lehet látni, megjelent a Magyar Antidopping Csoport néhány képviselője és az egész társaságot doppingra szólította. Ez ilyenkor mit jelent? Van-e benned bármilyen pici kis aggodalom is? Hogy esetleg valaki olyan szert vagy gyógyszert használ, amit nem lenne szabad.

- Ezek profi játékosok, mindenki tudja, hogy mi a dolga, hogy mit szedhet, mit nem szedhet. Minden nyáron jönnek legalább egyszer vagy kétszer, így meglepetésszerűen. Most mind a 17 játékos megy vizsgálatra, ennyi.

- Legfeljebb, gondolom annyi kellemetlenség van, hogy ez volt az egyetlen nap a héten, amikor a délután szabad lett volna a fiúknak.

- Négyen jöttek vizsgálni, úgyhogy szerintem, mivel tudjuk már másfél órája, edzés után még elmegyünk ebédelni, utána már biztos, hogy fognak tudni pisilni, úgyhogy ez nem lesz olyan hosszú. Egy-két olyan ember van, akinek mindig nagyon hosszú." Krónikus nem pisilő" van legalább kettő, nekik lehet, hogy rámegy a délutánjuk.

- Jó, térjünk vissza a Vodafone Kupára! Hány játékost fogsz ott szerepeltetni, és mikor lesz meg a vb-csapat?

- Mindenképpen a Vodafone Kupa után. Hogy közvetlenül utána vagy megvárom-e a keddi miskolci meccset, azt még nem tudom. A Vodafone Kupán mindenki fog játszani, aki most a tizenhetes keretben  van.

- És akkor mondjuk el, hogy kedden Miskolcon Ausztrália az ellenfél, ugye?

- Igen, elmondtad :)

- Elmondtam. Holnap van még egy programotok, arról mondasz még két mondatot?

- Megyünk vezetni tesztpályára Zsámbékra. Oda megy az egész csapat, lesz egy félnapos kiképzés. Biztonságtechnikai képzés.

- Van néhány játékos, aki ennek különösen örülhet.

- Szerintem a nagy része biztosan. Azért állandó téma nálunk az autóvezetés. Úgyhogy szerintem mindenki örül ennek a programnak.

- Köszönöm szépen a tájékoztatást, Tibor!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


vlv-fotók az edzésről.


A Vodafone Kupán szereplő magyar válogatott:
Felső sor, balról jobbra: Szivós Márton, Angyal Dániel, Decker Attila, Nagy Viktor, Hosnyánszky Norbert, Német Toni, Hárai Balázs, Madaras Norbert, Gór-Nagy Miklós
Első sor: Nagy Ádám, Varga Dániel, Varga Dénes, Lévai Márton, Vámos Márton, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs
(Hiányzik a képről Manhercz Krisztián)