FACEBOOK

A tornateremtől a süteményig

A tornateremtől a süteményig
hozzászólás, 2015.07.02.

Talán nem váratlan a hír: a csütörtöki napot is szinte teljes egészében a Margitszigeten töltötték a válogatott keret tagjai. Riportunk délelőttről és estéről.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Két tornatermi edzés, egy csoportos beszélgetés mellett kétszer töltött több mint két órát vízben a csapat csütörtökön. Ha csak ezt összeadjuk, mindenki kellően elszörnyedhet. Ráadásul ha látta volna a részleteket.

Egy órával a vége előtt indult a legnehezebb próbatétel, este nyolckor kétkapuzni kezdett a csapat - teljes pályán. Pörgött a játék, kemény volt mindenki, ez a meccs húzósabb volt, mintha bármilyen "idegen" ellenféllel kétkapuzott volna a csapat.

A meccset Dabrowski Norbert vezette, de vele együtt Benedek Tibor is fel-le sétált, ahogy a csapatok elindultak erre vagy arra. A kapitány elmélyülten figyelte a jelölteket, gyakran adott instrukciót, dicsért és néha szidott is.

Már sötét volt, amikor kikászálódtak a fiúk a medencéből - ekkor hozta elő több tálca süteményét a napokban születésnapos Vámos Márton, akit puszival, öleléssel köszöntöttek a többiek.

Folytatás reggel háromnegyed kilenckor. Este hétkor Tatabányán hivatalos meccs lesz - nem akarom megbántani derék szomszédainkat, de látva a mai két vizes edzést, azt kell, hogy mondjam, ez a pénteki mérkőzés valószínűleg jól megszolgált pihenő lesz a fiúknak...

VLV-VIDEÓK:


Bedő Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián! Köszöntelek! Véget ért a délelőtti edzés. Arról szeretnék érdeklődni, hogy teltek a napjaid amíg a csapat Olaszországban volt?

- Szia! Hát először is sajnálom, hogy nem tudtam velük utazni, ugye nagyon bíztam abban, reménykedtem, hogy ki tudok velük utazni a Világligára. Sajnos nem így sikerült, de az jól esett. hogy a csapattársak közül többen is odajöttek és támogattak. Mondták, hogy dolgozzak ugyanolyan keményen, látják, hogy sokat fejlődtem, küzdök, harcolok, hajtok az edzéseken. És kérték, hogy ugyanígy dolgozzak abban az egy hétben is, amíg nem leszünk együtt. Én úgy gondolom, hogy ezt be is tartottam, 95-ösökkel edzettünk együtt, Horessal. Más jellegű volt a munka, ugye, mint a válogatottnál, nem mondom, hogy lazább volt, kemény volt kimondottan, de mégis azért egy kicsivel másabb volt. Nyilván abból adódóan is, hogy most nekik mások a szabályok, mint nálunk. 4-es labdával játszanak, kisebb pályán, kevesebb emberrel, úgyhogy amikor kétkapuztunk, akkor azért az egészen más volt, de mégis, amikor külön-külön dolgoztunk, mert azért erre is volt lehetőség, azért figyeltek Horesék arra, hogy legyen lehetőségünk a saját labdánkkal játszani, a saját szabályaink szerint, akkor azért tudtam gyakorolni vagyis hát tudtunk gyakorolni a többiekkel.

- Tudtad figyelni a bergamói meccseket?

- Nem mondom, hogy mindegyiket láttam, de volt amelyiket megnéztem. Hát mit mondjak, sajnálom, hogy így alakult. De hát dolgozunk, látszik mindenkin, hogy nagyon motivált. Ugye olvastam is és látom is rajtuk, hogy látják hogy több kell, mint amit ott nyújtottunk és például ma is volt egy kemény úszóedzés azt is nagyon keményen meghajtotta mindenki. Tán egy-két másodperc különbség volt az úszásaink között, szóval látszik, hogy mindenki hajt.

- Na most tegnap kiderült, hogy újra megnyílt a harc a csapatba kerülésért, többek között a centerposzton egyenlő eséllyel indulsz harcba Tonival. Lelkileg ezt hogy dolgozod fel, hogy készülsz erre a csatára?

- Én eddig is, mondom, meg ebbe n az egy hétben is és előtte abban a két hétben is ugyanúgy hajtottam és küzdöttem, ezért bíztam és reménykedtem is abban, hogy ki tudok menni, valamiért úgy is éreztem, hogy most megtettem érte mindent, de úgy látszik, hogy ez még mindig nem elég. Úgyhogy még ráteszek egy lapáttal. Így is dolgozok egyébként tényleg, de most már nem csak vízben, hanem szárazföldön is, sokkal jobban odafigyelek, többet pihenek, betartjuk ugye a táplálékkiegészítővel kapcsolatos feladatokat is, mert most megkért Tibi, hogy erre is figyeljünk oda. Ugyhogy száz százalékosan csak erre koncentrálok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Nagy Ádám a vlv-nek


- Ádám! Nézem itt az edzéseket reggel meg este. Hát, őszintén szólva nem nagyon tudom, hogy hogy bírod 17 évesen ezt a tempót, ezt a hatalmas erőkifejtést amit itt igényelnek. Hogy érzed magad?

- Sok érzés van most bennem. Nagyon fáradt vagyok, mind fizikálisan, mind fejben, de nagyon jól érzem magam. Viszont tényleg nagyon fárasztó, sokkal fárasztóbb, mint a saját korosztályom vagy akár az U20. Ezt még szoknom kell.

- Jó, hát elmondom azért az olvasóknak, a nézőknek, hogy teljes értékű emberként veszel részt az edzéseken. Tehát nem arról van szó, hogy időnként kicsit bemész úszni vagy beraknak egy percre, hanem például Hárai Pufit kellett fognod a kétkapunál. Hát az azért elég durva dolog...

- Igen elég kemény volt, nagyon elfáradtam, de ilyenkor nagyon jó érzés mindig kijönni a vízből. Próbálok mindent megtenni, ugye hogy fejlődjek, aztán majd a későbbiekben meglátjuk.

- Láttam, hogy Dabrowski Norbi rendszeresen az edzések közben is, a szárazföldön foglalkozik veled és mindenféle fogásokat tanít. Ez micsoda?

- Hát igen, azt mutatja meg, hogy ha a center megfog valahol, akkor hogy kerüljem ezt el, vagy hogy tudom kivédeni.

- Hogy érzed, hogy ezalatt a néhány hét alatt, mekkorát fogsz tudni fejlődni?

- Még fogalmam sincsen :) , de szerintem sokat, főleg fizikálisan, meg szerintem gyorsulni fogok gondolkodásban, sokkal gyorsabb itt a játék.

- A csapat egyik legjobbja voltál a bakui EB-n, de az eredmény nem lett olyan jó, mint ahogy szerintem a ti tudásotok alapján kellett volna, hogy legyen. Két mondatban, hogy értékeled az ottani szereplést?

- Én azt mondom jól játszottunk, a görög csapat is jó volt nagyon. Sajnálom azt a meccset, én is hibáztam, sajnos gyorsan összeszedtem két személy hibát és ezért nem tudtam játszani. De én azt gondolom, hogy ha a helyezést nem nézzük, akkor jó volt a játékunk. Pechünk is volt.

- Mi vár rád még most a nyáron?

- Most itt vagyok, azt hiszem 20-áig vagy ameddig itthon vannak, utána pedig megyek az U20-hoz, a 95-ösökhöz.

- Jó pihenést kívánok neked. Gyors regenerálódást és utána további jó munkát!

. Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

vlv-fotók


Felső sor, balról jobbra: Szivós Márton, Lévai Márton, Varga Dénes, Nagy Viktor, Vámos Márton, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Decker Attila
Alsó sor, balról jobbra: Angyal Dániel, Német Toni, Madaras Norbert, Varga Dániel, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Bedő Krisztián.
(A képről hiányzik Gór-Nagy Miklós)