FACEBOOK

Újra keret készül, nincs még vb-csapat

Újra keret készül, nincs még vb-csapat
hozzászólás, 2015.07.01.

Tizenheten készülnek tovább a Margitszigeten. Riportunk az esti edzésről.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Emlékezetes, hogy Benedek Tibor szövetségi kapitány a vb-csapat kijelölésekor azt az ideális helyzetet szerette volna elérni, hogy a Világliga szuperdöntőjére utazó csapat egyben maga a kazanyi 13, s örült volna, ha legfeljebb sérülés esetén kell már változtatnia. A dolgok nem úgy alakultak és erre az esetre szólóan a kapirány a csapathirdetés után nem engedte szélnek a 13-ból kimaradt játékosokat, hanem ők a 95-ös születésűek válogatottjánál edzettek tovább.

Közben a kapitány visszahívta az eredetileg a bő keretben sem szereplő Szivós Mártont, viszont hétfőn "elengedte" Jansik Dávidot. Így hétfőn 17-en edzettek

A keret:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor - kapusok,

Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok


Meghívottként edz a kerettel a 17 éves Nagy Ádám.

Benedek Tibor szavaiból kiderül, hogy újra nyílt a csapatba kerülés lehetősége. Manhercz Krisztián biztosan játszani fog a Szlovákia elleni pénteki tatabányai hivatalos meccsen, a második számú centerposztért újra egyenlő eséllyel indul harcba Német Toni és Bedő Krisztián. Lévai Mártonnal harmadik számú kapusként számol a kapitány, tehát bármilyen gond adódna Nagy Viktorral vagy Decker Attilával, Lévai készen áll.

Az est fénypontja természetesen Szivós Márton visszatérése volt. Marci szép szakállt növesztett azóta, hogy nem láttuk és azt mondta edzés után, hogy őt is meglepte, mennyire jól bírta a fizikai megpróbáltatást.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek

- Szervusz, Tibor! Folytatódott a felkészülés a Margitszigeten, én 17 fejet számoltam meg a vízben.Csináljál egy összegzést légy szíves, hogy hogyan alakul ez így ki.

- Igen, a mai nap kikerült a csapatból Jansik Dávid, viszont bekerült Nagy Ádám, akit már korábban is jeleztem, hogy be fog jönni plusz egy főként, így vagyunk most 17-en, 14 mezőnyjátékos és 3 kapus. Tehát tovább folytatja a felkészülést Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Bedő Krisztián és Lévai Márton, akik közben itthon végig edzettek amíg mi Bergamóban voltunk.

- Nyilván már eleve azzal, hogy ők edzettek a fiatalokkal, fenntartottad a lehetőséget, hogy később esetleg hozzájuk lehessen nyúlni. Ez  most a bő keret. A 13 hogy viszonyul a 17-hez?


- Igen, hát Manhercz Krisztián biztos, hogy játszani fog most a tatabányai mérkőzésen a kapás oldalon. Azt gondolom, hogy Bedő Krisztián és Német Toni, ahogy mondtam tegnap, egyenlő feltételekkel indul most a második centerpozícióért. Lévai Marcira harmadik kapusként számítok továbbra is az utolsó keretszűkítésig, illetve Nagy Ádám egy nagyon tehetséges fiatal, aki most meeghívottként tanulja a válogatott életét.

- A hét programját mondd el légy szíves!


- A hét programja: holnap két edzés meg pénteken két edzés.

- És akkor nincs még vége, mert szombaton van még egy kis maszek program.


- Igen, megyünk a Balatonra.

- Átússzátok a Balatont. Ez mennyire jelent tényleg az edzésprogram részeként fizikai terhelést?


- Hát 5,2 kilométer azért nem lehet nem fizikai terhelés.

- Köszönöm szépen. Jó munkát kívánok és jó hétvégét majd
.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Szivós Márton a vlv-nek

- Szervusz Marci, köszöntelek újra a Margitszigeten. Véget ért az első esti vizes edzés. Hogy érezted magad? Milyen itt lenni?


- Szia, üdvözlök mindenkit. Nagyon jó érzés itt lenni. Kicsit elfáradtam de ez egy kellemes fáradtság.

- Légy szíves áruld el, mit csináltál azóta, hogy kiderült, nem vagy benne a vb-csapatban?


- Legfőképpen pihentem. Sokat horgásztam és Tóth Marcival szerveztük az El Camino túrát. Ezen kívül pedig néztem a mérkőzéseket, amiket tudtam követni.

- Különböző jeleket is adtál, a csapat melletti kiállásodat bizonyítottad. Mit szólsz a bergamói dolgokhoz?


- Azt gondolom, hogy nyilván le kell vonni a tapasztalatokat, a tanulságokat de a világbajnokságra minden rendben lesz. Szerintem a Világligára ez a kéthetes felkészülés rövid volt. A magyar válogatottnak mindig időre, több hetes felkészülésre van szüksége, hogy összeérjen. Ez pont meglesz a világbajnokságig.

- Ha jól számoltam egy hónapot estél ki. Fizikailag nem lesz problémád?


- Megmondom őszintén, hogy ma meglepődtem. Azt hittem, hogy sokkal rosszabbul fogom érezni magam. Nyilván, ahogy majd sorozatban jönnek az edzések, majd rosszabb lesz, de most viszonylag jó helyzetből fogok tudni elindulni.

- A közönség mikor láthat először játszani? A Vodafone Kupán?


- Fogalmam sincs.

- Gondolom, Tibortól függ. Ő azt mondta, hogy most pénteken még nem fogsz játszani, de lehet...


- Bármi lehet.

- Köszönöm szépen Marci. Öröm volt téged újra itt látni. Várjuk a további fejleményeket.

(Lejegyezte: Enikő)