FACEBOOK

Universiade - minden a feje tetejére állt

Universiade - minden a feje tetejére állt
hozzászólás, 2015.07.01.

Egy nappal az Universiade vízilabdatornájának kezdete előtt teljesen felborult a torna lebonyolítási rendje. Vincze Balázs szövetségi kapitány a vlv-nek.

A magyar Universiade-válogatott 10 órás repülőút, majd hétórás buszozás után helyi idő szerint szerdára virradóra érkezett meg a dél-koreai Kvangdzsuba, az Universiade helyszínére.. A magyar csapat megérkezése után szembesült azzal, hogy a torna programja teljesen átalakult. Szingapúr a halálos áldozatokkal járó MERS-vítustól tartva lemondta a játékokon való részvételt, ezért a pólós menetrendet teljesen átalakították.

Eredetileg négy csoportban játszotta volna a válogatottak, most a részvevőkből egy hatos és egy hetes csoportot alakítottak. MI az utóbbiban vagyunk Ausztrália, Franciaország, Hollandia, Dél-Korea, Olaszország as Brazília társaságában.

A magyar Universiade-válogatott egy hetet töltött Törökországban, török csapatokkal kétkapuzott, majd egy tornán vett részt a szerb, a francia és a török Universiade-válogatott társaságában. 7:5, 12:5 és 11:6-os győzelemmel sikerült megnyerni a tornát.

A tornát helyi idő szerint 12.30-kor (magyar idő szerint hajnali 5.30-kor) kezdi a magyar és az olasz csapat (ez lesz a nyitó meccs).

VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- A tervezett három helyett most hat csoportmérkőzés vár ránk, zsúfoltabbá vált a program. Az se mindegy, hogy az első meccsre a franciákra készültünk, nem egy ennél jóval erősebb olasz csapatra. Ami minket illet, a védekezés elég jól alakul, a törökországi tornán kevés gólt kaptunk, támadásban voltak hiányosságok. Az igazi csúcsformánkat a csoportmeccseket követő időszakra kell tartogatnunk ami azt is jelenti, hogy egyes taktikai fegyvereket most még tartalékolunk.

A körülmények megfelelőek, az idő jó, a szállásunk rendben van, persze sok mindenhez kell alkalmazkodni, hivatalosan például egy edzésre van mód naponta, ezért kooperálunk más csapatokkal, hol mi hivunk partnert, hol ők teszik lehetővé számunkra a közös edzést. Videózni tudunk, az étkezésre nem lehet panasz, bízom abban, hogy a transzferek is rendben lesznek. Egyedül a konditermi edzések tűnnek nehézkesnek, e téren jóval kevesebb a lehetőség, mint két éve, Kazanyban volt.

A magyar Universiade-válogatott:

Barabás Botond, Bisztritsányi Dávid (kapusok),

Bátori Bence, Chilkó Márton, Halek Márton, Illés Sándor, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Lőrincz Bálint, Sántavy Máté, Sedlmayer Tamás, Szentesi Ádám, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)