FACEBOOK

Edzésprogram szombaton: átússzák a Balatont

Edzésprogram szombaton: átússzák a Balatont
hozzászólás, 2015.07.01.

Gergely Pistától jött az ötlet, Benedek Tibor pedig beépítette a heti edzéstervbe a röpke 5,2 kilométeres úszást - keresztül a Balatonon.

A szombati, immár 33. Balatonátúszás egyik szenzációja, hogy rajthoz áll a teljes magyar férfi vízilabda-válogatott is.

Ahogy azt a pólósoknál megszokhattuk, a sportteljesítményt mindig kíséri valamilyen jótékonysági akció is. Ezúttal - a csapatvezető Gergely István kezdeményezésére - az UNICEF "színeiben" ússzák át a fiúk a Balatont, akárcsak Erdei "Madár" Zsolt világbajnok ökölvívó.

A cél: segítséget nyújtani a nepáli földrengés során megsérült, otthonukat vesztett gyermekeknek.

Az UNICEF-csapat tagjait az unicefcsapat.unicef.hu közösségi adománygyűjtő oldal felületén lehet felajánlásokkal segíteni.

A weboldalon egyébként bárki indíthat gyűjtést, aki valamilyen sporttevékenységben vesz részt. A vállalkozó kedvűek a jelentkezés kitöltése után létrehozhatják a saját, csapatuk vagy vállalatuk kampányoldalát, és meghatározhatják az adománygyűjtés célját, összegét és időtartamát.

A magyar férfi válogatott szombaton, a kora délelőtti órákban teljesíti majd a távot. A fiúk Balatonboglárról hajóval mennek át Révfülöpre, s onnan teszik meg az 5,2 kilométeres visszautat, úszva. A vlv úgy tudja, hogy nem csak a játékosok, hanem a vezetői stáb vízilabda-múlttal rendelkező tagjai (Benedek Tibor szövetségi kapitány, Gergely István csapatvezető és Dabrowski Norbert másodedző) is leússzák a távot.

Előzetes információk szerint az időjárás várhatóan kedvező lesz és a Balaton vizének hőmérséklete is lehetővé teszi majd az átúszás megrendezését.

Segítési lehetőség