FACEBOOK

Vodafone Kupa - Szivós Márton visszatér

Vodafone Kupa - Szivós Márton visszatér
hozzászólás, 2015.06.30.

"Elvitte a show-t" Benedek Tibor bejelentése a Vodafone Kupa keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Helyszíni riportunk videókkal.

A szokásos mederben csordogált a sajtótájékoztató.

Kemény Dénes elnök röviden értékelte a férfi és női szakág eddigi teljesítményét, kifejezve reményét, hogy a hátralévő korosztályos és felnőtt világversenyeken sikerül begyűjteni a tervezett éremtermést.

Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke személyes életútjának fő állomásaira visszatekintve idézte fel, hogy amerre csak dolgozott az elmúlt 20 évben (Digital, HP, Vodafone), mindenütt a magyar vízilabdában találták meg azt a fontos területet, amelynek támogatása az adott cég presztízsét is emeli.

A Vodafone és a Magyar Vízilabda Szövetség együttműködéséről szóló újabb megállapodást a sajtótájékoztató nyilvánossága előtt írták alá a felek. (Ez pénzt jelent és nem az MVLSZ fizet.)

Benedek Tibor és Madaras Norbert is elmondta az ilyenkor szokásos mondatokat, majd robbant a hír: a szövetségi kapitány bejelentette, hogy Szivós Mártont visszahívja a vb-csapatba.

A kapitány annak idején "nem tett ígéretet arra, hogy tévedhetetlen lesz", most erre hivatkozott, elismerve, hogy a bergamói Világliga-szereplés után szerkezeti változtatásra van szükség. A csapatkapitány Varga Dániel visszakerül a rosszkéz oldalra, Salamon Ferencnek nem marad hely, az ő posztját a vb-csapatba eredetileg nem meghívott Szivós Márton foglalja el.

Marcit a helyszínről hívtuk fel telefonon, ezt nyilatkozta:

- Boldog vagyok, megtisztelő, hogy számít rám Tibor. Teszem a dolgomat, ahogy korábban is és bízom abban, hogy az eddig is erős válogatott velem még erősebb lesz.

Érdekes, hogy Szivós Márton a vb-csapatba szintén nem beválasztott Tóth Mártonnal nagy kerékpárútra készült, a cél Spanyolország, az El Camino, a híres Szent Jakab zarándoklat teljesítése lett volna. Közben pedig pénzt terveztek gyűjteni az Őrzők alapítványnak.

A "Két Marci, egy cél" program eredeti változata most kútba esett, de legfrissebb információnk szerint Tóth Márton egymaga teljesíti az eredeti program szerint a távot, Szivós Márton pedig a vb után hajtja végre bringán a zarándoklatot - reméljük, már kétszeres világbajnokként!

Visszatérve a Vodafone Kupára: a 3500 jegyből 2500 már elfogyott, úgyhogy érdemes sietni.

A magyar meccsek mindegyikét élőben közvetíti a DigiSport.



A Vodafone Kupa programja:

2015. július 9. (csütörtök)

Férfi válogatott mérkőzések:

17:30

 Spanyolország - Olaszország

19:30 

Magyarország - Ausztrália

2015. július 10. (péntek)

Férfi válogatott mérkőzések:

17:30

 Ausztrália - Olaszország

19:30 

Magyarország - Spanyolország

2015. július 11. (szombat)

12:00

 Strandvízilabda-bemutató

13:00

 Női válogatott mérkőzés: Magyarország-Ausztrália

14:30

Gyermekmérkőzés: Régiók csatája

16:00

 Férfi utánpótlás válogatott mérkőzés

Férfi válogatott mérkőzések:

17:30 

Ausztrália – Spanyolország

19:30 

Magyarország – Olaszország

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek Szivós Márton visszahívásáról


- Szervusz Tibor! Minden tiszteletem a Vodafone Kupáé, meg jó kis meccsek lesznek ezek, de azért ennek a sajtótájékoztatónak a hírértéke, a szenzációja a bejelentésed volt, hogy Szivós Marci visszajön a csapatba. Azt szeretném kérdezni, hogy mín lamentáltál, mennyit gondolkodtál rajta, mikor határoztad el, mi vezetett erre a döntésre és mi az a szerkezeti változás ami indokolja ezt?

- Azért ennyire mélyen nem szeretnék belemenni ebbe a dologba :-). A szerkezeti változásról szívesen beszélek, az annyi, hogy kapás oldalon fog játszani Marci és Dani vissza kerül a rossz kéz oldalra, ahol tavaly is játszott meg tavalyelőtt is. Azt gondolom,, hogy evvel erősödni fogunk és elkerüljük majd a nagy hullámzásokat a játékunkban.

- Gondolom, hogy Salamon Ferinek nem a játéka, hanem ez a szerkezeti változás az ami....

- Igen. Ezt külön kiemeltem, neki is mondtam, hogy igazából az ok az nem az, hogy gyengébben játszott volna, hanem egyszerűen így alakult, hogy a rossz kéz oldalon nincsen hely, mert Dani visszakerült oda és ezzel Feri kiesik a csapatból.

- Megint csak feltételezem, hogy itt elsősorban az lehet a dolog mögött, hogy azokat a megszokott figurákat amiket évek óta gyakoroltok, azokat a Marci készen hozza magával a fejében, tehát pontosan tudja mi után mi jön.

- Marcinak nyilván nincsen taktikai problémája, neki most fizikailag kell olyan gyorsan regenerálódnia, felépülnie, hogy vissza tudjon épülni addigra, ameddigre szükség lesz rá. Neki soha nem a taktikai résszel volt a problémája.

- Elmondtad a sajtótájékoztatón, hogy pénteken még nem játszik, egyrészt kérdezem, gondolom holnap már kezd, tehát csatlakozik a csapathoz. Mikor fog játszani? A Vodafone Kupán?

- A Vodafone Kupán már biztos, hogy fog játszani, igen.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Vodafone Kupa-sajtótájékoztató - Kemény Dénes


Vodafone Kupa-sajtótájékoztató - Beck György



Vodafone Kupa-sajtótájékoztató - Benedek Tibor, Madaras Norbert


Vodafone Kupa-sajtótájékoztató - Benedek Tibor Német Toniról