FACEBOOK

Modern Sportakadémia: elindult a táboroztatás

Modern Sportakadémia: elindult a táboroztatás
hozzászólás, 2015.06.30.

Megkezdte idei nyári gyerektáboroztatását a Decker Ádám, Kiss Gergely és Nagy Viktor nevével fémjelzett Modern Sportakadémia.

A helyszín a Dagály a foglalkozásokat a már megkezdett építkezésekkel ellentétes oldalon tartják, s az első tapasztalatok szerint szinte észre sem lehet venni, hogy a közelben folynak a 2017-e s vb versenyhelyszínének építési munkálatai.

A táborozás egyhetes turnusokban folyik, naponta kétszer egy óra vízi edzés, három helyszínen. A legfiatalabbak a gyermekmedencében "dolgoznak", ez a vízhez szoktató csoport, teljesen kezdőkkel. A kis medencében úszásoktatás folyik, a haladó úszók csoportja az 50-es nagymedencében már a vízilabda alapjaival ismerkedik. Eddig 140-en jelentkeztek a tábor turnusaira, így az első három hét betelt. A heti létszámot 40 főben maximalizálták. Az utolsó turnusra lehet még jelentkezni.

Természetesen érdekes lehet tudni, hogy az ismert élsportolók csak a nevüket adják a Dagályban folyó munkához, vagy személyesen is megjelennek a táborban.




Megkérdeztük, miként fér bele a nyarukba a táborral kapcsolatos munka.

Nagy Viktor természetesen csak ritkán tud benézni, hiszen tagja Benedek Tibor vb-keretének. Amennyire tudja, így is figyelemmel kíséri a Modern Sportakadémia ügyeit, s örömmel újságolta:


- Ősszel indul a harmadik évünk! Jelenleg, nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy két általános iskolával is sikerül közösen sportosztályt indítanunk, így a terveinknek megfelelően építhetjük fel az "akadémia" kifejezést takaró, a sportot és a tanulást egyaránt magában foglaló szolgáltatás.

Kiss Gergely jelenleg a máltai nyári bajnokságban játszik, de társai szerint Valettából is
elképesztő szervező munkát végez, mindent intéz a tábor körül telefon- és email-kapcsolatot tart az itthoni szervezőkkel.

Ami Decker Ádámot illeti, őt látják a leggyakrabban a gyerekek - akik között ott van Madaras Norbert két fia, Zétény és Ágoston is -, de ez csak heti két alkalmat jelent, Ádám ugyanis folyamatosan edz, naponta kétszer. Amikor megkérdeztük tőle, hogy valamiféle titkos remények miatt dolgozik külön "felkérés" nélkül, a válasz egyértelmű volt:

- Nem. Az olimpiára készülök!


Részletek a Modern Sportakadémiáról, a táborban való részvétel lehetőségeiről: www.modernsportakademia.hu