FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 12:15

Magyarország-Horvátország 12:15
hozzászólás, 2015.06.24.

Nem sikerült a visszavágás, újabb vereség a horvátoktól. Kijöttek a hibák, javítani kell csütörtök estig, a brazilok elleni meccs kezdetéig. Gólok, nyilatkozatotok a Világliga szuperdöntőjének helyszínéről, Bergamóból.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Világliga szuperdöntő, Bergamo, 3. nap

Magyarország-Horvátország 12:15 (2:5, 3:4, 3:3, 4:3)
Bergamo, v.: Flahive (ausztrál), Alexandrescu (román)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 3, Varga Dénes 2, Varga Dániel, Salamon, Hárai 1. Cs.: Decker A. (kapus), Erdélyi, Vámos 2, Hosnyánszky 4, Angyal, Német T. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Horvátország: Pavics, Burics, Petkovics 3, Loncsar 2, Jokovics 3, Bukics 1, Vukicsevics 1, Buslje 1, Sukno 4, Paskvalin, Setka, Obradovics. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Gól - emberelőnyből: 6/13, ill. 8/12
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/2
Kipontozódott: Gór-Nagy
Kiállítva cserével, végleg: Angyal, ill. Paskvalin (mindketten egyszerre, a harmadik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

BENEDEK TIBOR közvetlenül lefújás után a vlv-nek:

- Nagyon harcosan kezdtük a mérkőzést, emiatt sok kiállítást kaptunk, az emberelőnyeinket pedig nem lőttük be - ez volt a legnagyobb probléma. 1:7-es fórkihasználással kezdtünk, aztán javítottunk 6:13-ra, de addigra már késő volt.


vlv-fotók a meccsről



vlv-képek a szerda délelőtti edzésről


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Vukicsevics gólja

0:2 - Petkovics első gólja

0:3 - Sukno első gólja

1:3 - Vámos első gólja

2:3 - Madaras első gólja

2:4 - Sukno második gólja

2:5 - Loncsar első gólja

2:6 - Petkovics második gólja

3:6 - Hosnyánszky első gólja

4:6 - Hárai gólja

4:7 - Loncsar második gólja

5:7 - Varga Dénes első gólja

5:8 - Bukics gólja

5:9 - Sukno harmadik gólja

5:10 - Buslje gólja

6:10 - Madaras második gólja

7:10 - Hosnyánszky második gólja

7:11 - Jokovics első gólja

8:11 - Hosnyánszky harmadik gólja

8:12 - Sukno negyedik gólja

8:13 - Jokovics második gólja

9:13 - Varga Dénes második gólja

9:14 - Petkovics harmadik gólja

10:14 - Vámos második gólja

10:15 - Jokovics harmadik gólja

11:15 - Madaras harmadik gólja

12:15 - Vámos harmadik gólja



Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Elvesztettük ezt a meccset, senki nem számított arra, hogy ilyen meccs lesz. Hogy látod, mi történt?

- Azt látom, hogy még nagyon nem vagyunk együtt a játékban, még le vagyunk lassulva fejben is. A horvátokat ösztönözte a tegnapi nagy vereség, ami a 3:0-ból nagyon látszott. Keményen kezdtünk, de nem voltunk elég higgadtak az emberelőnyökben és ezért elég sokat kihagytunk az elején. A végén már próbáltuk tartani ezt három-négy gólos különbséget, hogy egyáltalán meccsben tudjunk maradni.

- Annyi volt csak, hogy az elején semmi nem jött be nekünk, semmi nem sikerült, látványosan minden rosszul sült el, vagy ennél több is, tehát a játéknak a szisztémájával volt-e valami gond?

- Azzal is volt baj, igen. Nem volt ritmusa a támadásainknak, nem volt benne elég hatásosság, úgyhogy e téren kell még dolgozzunk.

- Mindenki mondja, hogy ez csak egy csoportmeccs, de holnap estig regenerálódni kell, fizikailag is meg mentálisan is. Fog menni?

- Kell, hogy menjen. Hat nap, hat meccs. Minden világversenyen van nagy hullámvölgy, és nekünk ez kell, hogy legyen az, mert holnapután már nem lehet, tehát addig kell, hogy kiderüljenek a hibáink, és hát van, rengeteg. Akár taktikai, akár egyéni, úgyhogy dolgozunk rajta, hogy ez akár már holnapra jobb legyen.

- Milyen meccsre számítasz holnap a brazilok ellen?

- Nem véletlenül játszottak ilyen mérkőzést tegnap a horvátok ellen, úgyhogy nagyon nehéz mérkőzésre számítok.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Decker Attila a vlv-nek


- Szervusz, Attila! Elég gyorsan beálltál, de hamar elment a meccs és nem tudtátok visszahozni. Mesélj, hogy láttad belülről?

- Úgy tudnám jellemezni, hogy nem kellő agresszivitással és odafigyeléssel játszottunk ezen a mérkőzésen, most az egész csapatról beszélek, így korrekt. A csapat kapott ki, a csapatnak kell holnap a brazilok ellen győzni. Láttuk a horvátok elleni, 17:10-zel végződő mérkőzésüket, ebből nyilván nem lehet levonni, hogy a brazilok a legjobbak, de a honosított játékosaikkal kiegészülve nagyon erős csapatot alkotnak.

Visszatérve a mérkőzésre: ez a 15 gól nyilván a kisebb pályának is betudható, gyorsabb a játék, de azt gondolom, így sem elfogadható ez az eredmény. Számomra biztos nem, de úgy hiszem, hogy a többiek számára sem. Bele lehetne menni szakmai dolgokba, hogy kinek mi volt a hibája, de azt gondolom, ezt ne tegyük most meg. Inkább előre, új csapat, nehéz volt két éve is, nehéz volt a múlt évben is, nehéz lesz most is, és nehéz lesz jövőre is. Ez sajnos ilyen. A bírókkal meg akkor tudunk foglalkozni, ha úgy játszunk, ahogy most nem játszottunk. Nem szabad „bírózni”, mert nem ezen múlott.

- Köszönöm szépen, Attila!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Varga Dániel a vlv-nek


- Nagyon sajnálom ezt az eredményt, és ilyenkor kérdezni is nagyon nehéz. Nem volt ennek semmi előjele, nagyon erőtől duzzadóan jöttetek, és hamar elment a meccs, azt hiszem.

- Nem ment el hamar a meccs, viszont az tény, hogy tudták tartani azt a két-háromgólos előnyt végig a horvátok. Nagyon sok minden történt ezen a meccsen, és nekem magától a jó dolgok jutnak inkább eszembe, mert abból is nagyon sok volt, de tény, hogy kritikusnak, önkritikusnak kell lenni, és meg kell nézni, hogy mik azok a dolgok, amikben a jövőre vetítve fontos, hogy előrelépjünk, hogy kijavítsuk. Sok elkerülhető gólt kaptunk, és a támadásunk is akadozott, szóval ezekkel a dolgokkal foglalkozni kell.

- Mutattak a horvátok valami olyat, ami szokatlan volt? Tehát amire nem számítottatok, vagy nem voltatok felkészülve?

- Megmutatnám itt a középső ujjamon, hogy mit mutattak, de az nem hiszem, hogy szalonképes lenne. Egyébként, amit kérdezel, az alapján nem, nem láttam olyat. Nem hiszem, hogy emiatt domináltak ők a meccsen, mert olyan taktikai elemet vetettek volna be, vagy valami új játékos jött volna. Nem, nem mutattak újat, amiben jók, azt kidomborították. Hát most hirtelen azt mondom, hogy Jokovics és Sukno a két, talán legjobb lövőjük, ők nagyon jól lőttek, de hát hagytuk is őket, szóval az ő erősségeikkel vertek meg minket.

- Három góllal kaptunk ki, tegnap a brazilok héttel verték ezeket a horvátokat. Akkor ebből mi következik?

- Hát én nem tudom. Ebből semmi nem következik. Az talán következik matematikára lefordítva, hogy ha holnap hattal nyerünk a brazilok ellen, akkor csoportelsők vagyunk, de ebben nem vagyok biztos, mert ezt most csak itt a húsz laza közben számoltam ki.

- Nagyon durva számolgatás, igen.

- Igen.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- A horvátok nagyon pontosak voltak, jók voltak a lövéseik. Ennek megfelelően mi igazából nem nagyon tudtuk segíteni a kapusokat blokkokkal. Nagyon pontosan játszották a fórjaikat és ami nekünk nagyon jól ment, a hátrányos védekezés, az nem volt annyira domináns nekünk ezen a meccsen, tehát nem sikerült rákényszeríteni az akaratunkat a horvát csapatra. Úgyhogy ennek eredményeképpen elég sok gólt kaptunk. Tizenötöt, azt meg túllőni azért viszonylag ritka.

- Mennyire tudjátok ezt gyorsan kiheverni, mert azért ez egy nagy pofon volt?

- Nem érzem azt, hogy ez egy nagy pofon volna, szóval nincs mit kiheverni. Ezek csoportmeccsek, tehát azért ez a Világliga felkészülés a további dolgainkra, viszont arra mindenféleképpen jó, hogy most ki tudjuk elemezni a saját hibáinkat és előre tudunk lépni sok mindenben. Szerintem nincsen mit kiheverni. Tesszük a dolgunkat, megyünk tovább.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Varga Dénes a vlv-nek

- Szervusz Dumi! Nagyon csúnyán elment ez a meccs, ilyenkor kérdezni is nagyon nehéz!

- Akkor mondom a lényeget! Az első negyedtől fogva futottunk az eredmény után. Az eléggé elmentek és akkor is csak bravúrgólokkal tartottuk magunkat. Nem igazán alakultak ki emberelőnyös hátrányból helyzetek, ők meg nagyon fegyelmezetten megvárták, hogy bezónázunk, ha kiestünk, bepöttyintették, kaptak egy fórt. És ilyenformán az ő játék képük sokkal kiegyensúlyozottabb volt, így azt mondom, hogy megérdemelten nyertek vagy hát úgy mondom inkább, hogy ha ebből kihoztunk volna egy győzelmet, az óriási bravúr lett volna.

- Mi a tanulsága ennek a meccsnek?

- Ezt nem most fogom megmondani, van. Például megint oda jutottam, hogy sokat kell dolgoznunk, sajnos... :) mert ez a legnehezebb része az egésznek, de hát nyilván nekünk ez a dolgunk. El fogja mondani Tibi is, hogy mit gondol és majd az lesz a mérvadó.

- Köszönöm, Dumi.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Madaras Norbert a vlv-nek


- Jó estét, Norbi! Mindenki kíváncsian várja, hogy a főszereplők mit mondanak erről a meccsről. Kicsit közel van még a vége, és elég nagy megrázkódtatás volt mindenkinek, a nézőknek is. Hogy értékeled?

- Jó estét! Majdnem azt mondom, hogy nekünk is. Összevonom a vasárnapi meccsel, amikor 9:5-re kikaptunk, ez a két meccs így egymás után nem véletlen. Vannak olyan játékelemek – ezekbe nem szívesen megyek bele –, amikben egyszerűen jobbak, ez a két mérkőzés alatt kiderült. Tetszik vagy nem tetszik, jobbak. Ezt volt, hogy próbáltuk kompenzálni, ellensúlyozni, és abból még inkább gólokat kaptunk, tehát van mit javítanunk. Úgy általában mások ellen is lesz majd, de ma nagyon kijöttek egyes dolgok. Már holnap is javulnunk kell, nagyon nehéz meccsünk lesz.

- Viccelődtem Danival, hogy ha összeadjuk, hogy a horvátok vertek minket hárommal, a brazilok meg őket héttel…

- Hál’ Istennek ez nem így megy, mert akkor le sem kéne játszani a holnapit… Nyilván a mai meccsben benne volt az, hogy ők kikaptak tegnap hét góllal, és ezért dupla elánnal jöttek nekünk, ez be is jött. Nehéz lesz holnap, eddig is így gondoltam, a meccsek képe alapján pedig még inkább így gondolom.

- Lesz még megbeszélésetek?

- Lesz, tegnap is volt. 9-kor van ma videó, ott megnézzük magunkat is, gondolom belenézünk Brazíliába, mint a holnapi ellenfélbe, és a mai meccs is meglesz már addigra vágva, bőven lesz mit néznünk.

- Akkor jó videózást és jó éjszakát!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)

A nap többi eredménye

A csoport

Brazília-Kína 15:7 (3:2, 6:3, 4:1, 2:1)
G.: G. Gomes, Vrlics 3-3, B. Gomes, Delgado, Perrone 2-2, Alonso, Santos, Guimaraes, ill. Csu Feng Zang 4, Wenhui Lu, Li Li, Ze Kai Xie

B csoport

Ausztrália-USA 10:9 (2:1, 2:0, 2:4, 4:4)
G.: Younger 5, Cotterill 2, Power, Gilchrist, ill. Azevedo, Bonanni 33, Samuels 2, Bowen

Szerbia-Olaszország 15:11 (5:2, 3:3, 1:3, 6:3)
G.: Mandics 4, Milos Csuk, F. Filipovics, S. Mitrovics 2-2, Gocics, Pijetlovics, Nikics, Jaksics, Prlainoviccs, ill. di Fulvio 3, Figlioli, Giorgetti, Aicardi 2-2, Presciutti, Gallo.


A torna további programja:

Június 25., csütörtök

16.00 Szerbia-Ausztrália
17.20 Magyarország-Brazília - DigiSport1, vlv (szöveges élő)
18.40 Kína-Horvátország
20.00 USA-Olaszország

Június 26., péntek (negyeddöntők)

16.00 A csoport 2. helyezettje-B csoport 3. helyezettje (13)
17.20 A csoport 3. helyezettje-B csoport 2. helyezettje (14)
18.40 A csoport 1. helyezettje-B csoport 4. helyezettje (15)
20.00 A csoport 4. helyezettje-B csoport 1. helyezettje (16)

Június 27., szombat (elődöntők)

16.00 (13) vesztese-(16) vesztese (17)
17.20 (14) vesztese-(15) vesztese (18)
18.40 (13) győztese-(16) győztese (19)
20.00 (14) győztese-(15) győztese (20)

Június 28. vasárnap (döntők)

16.00 (17) vesztese-(18) vesztese (a 7-8. helyért)
17.20 (17) győztese-(18) győztese (az 5-6. helyért)
18.40 (19) vesztese-(20) vesztese (a 3-4 helyért)
20.00 (19) győztese-(20) győztese (döntő)

(A mérkőzések sorrendje a tévéközvetítések miatt változhat, az olaszok mindig este 8-kor játszanak.)

Ahogy az egész versenysorozat során, a szuperdöntőben is minden meccsen győztest kell hirdetni. A rendes játékdőben elért siker három pontot ér, döntetlennél ötmétereseket dobnak, ez esetben a győztes két ponttal gazdagodik és a vesztes is kap egy pontot.

A szuperdöntő győztese a FINA előre tett bejelentése szerint kvalifikálja magát a 2016-os riói olimpiára.

A verseny pénzdíjas, a szuperdöntő első helyezettje 100 ezer dollárt kap. A további pénzdíjak felülről lefelé: 70 ezer, 50 ezer, 35 ezer, 30 ezer, 25 ezer, 20 ezer és 15 ezer dollár.