FACEBOOK

Kétkapu az Universiade-csapattal

Kétkapu az Universiade-csapattal
hozzászólás, 2015.06.19.

Az eredmény kicsit meglepő, de az Universiade-csapat nyert és nagyon felpörögve játszott. Csak így majd Dél-Koreában is!

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Ismét kemény napot teljesített Benedek Tibor kerete. A erggeli konditermi edzést a hagyományos kétőrás vizes fogflalkozás követte.

Megszenvedtek a fiúk, ráadásul megint "bikiniben", ugyanis a stáb adatokat gyűjtött szervezetek terheléséről a különleges fürdőruhába épített érzékelők segítségével.

Este rendes edzőmeccset játszottak az Universiade-válogatottal. A "nagyok" simán elhúztak az elején, már 5:1 is volt, de félidő után váratlan fordulat történt. Néhány válogatott-helyzetből (labdaszerzés után) az egyetemisták lőttek gólt, meg is zavarodtak kicsit a "házigazdák", s avége az lett, hogy fordított Vincze Balázs csapata és meg is nyerte a meccset. (A győzelem egyik fontos "tényezője" volt Bátori Bence, aki, csak pár napja került át a válogatott keretéből az egyetemistákhoz.)

Benedek Tibor szombaton hozza nyilvánosságra a hétfőn Begamóba, a Világliga szuperdöntőjére utazó csapat névsorát.

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz, Tibor! Gratulálnom kellett Balázsnak a meccs után, az eredmény ugyan ilyenkor nem nagyon számít, de nagyon összeszedték magukat a meccs második felére. Te hogy értékeled?

- Én a játékosoknak gratulálnék inkább, nem Balázsnak! :-) Ügyesek voltak, szép gólokat lőttek, 5:1-re vezettünk és felzárkóztak, jól játszottak, mi rengeteget hibáztunk. Azt az eredményt tudtuk hozni, amit hoztunk a kereten kívüli csapattal két héttel ezelőtt, annál nem lett rosszabb. :-)

- Hogy értékeled a felkészülés jelenlegi helyzetét? Hol tartotok?

- Két hete készülünk, ez nehéz menet, hiszen fizikálisan is kell készülnünk, hat nap alatt hat meccset fogunk játszani, ez nagyon nagy munka lesz. Szerintem – ahogy minden ilyen nagy világversenyen – nekünk maguk a csoportmeccsek is felkészülési meccsek, hiszen az első három meccs, bár fontos a csoporton belüli helyezés szempontjából, de nincs még kieső, így nekünk azok alatt is sokat kell fejlődni, már azzal a tizenhárom játékossal, akik ott gyakorlatilag először fognak együtt játszani.

- Összeszokott már a csapat? Ez alatt most azt értem, hogy akik később kezdték el, behozták már a lemaradást? Tudnak már együtt edzeni, vagy kell még külön feladatokat adni a társaság felének?

- Nem, ugyanazt edzik, de két hét egy fizikai felkészülésre még nagyon kevés, Faragó Tamás szokta mondani, hogy az legyen az edző, aki két hét alatt fel tud készíteni egy csapatot! Igyekszem megfelelni ennek, hogy két hét alatt egy jó csapat összeálljon, de arra a három meccsre még mindenképpen szükség lesz kedden, szerdán és csütörtökön ahhoz, hogy ebből legyen valami! :-)

- Akkor jövő csütörtökön kiderül már jóval több! Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Varga Dániel a vlv-nek


- Még nincs vége ugyan a hétnek, mert holnap van még két edzés, de azért én arra kérlek, hogy foglald össze; ezen a héten mi történt? Erősödtetek-e, fejlődtetek-e, most már lassan kialakul az utazó csapat, hogy vagytok?

- Egy kis pihenővel kezdtük el ezt a hetet, utána belecsaptunk a nagy munkába. A szárazföldi edzések is erősek voltak, változatosak, bár nagyon erősek és intenzívek, a vízi edzés is, ami az úszást, illetve a taktikai gyakorlásokat illeti. Nagyon kevés idő alatt kell nagyon sok mindent megcsinálnunk, sok mindenre kell odafigyelni, és emiatt még úgy látom, hogy kicsit hullámzó a játék, de hát ennyi időnk van, a többi csapatnak, az ellenfeleinknek is ennyi idejük van, illetve volt a felkészülésre. Most vagyunk egy bizonyos szinten, de azt mondom, hogy talán az olasz meccs volt olyan az elmúlt két hétben, amikor azt a teljesítményt, azt a koncentrációt, azt a fegyelmet és figyelmet tudtuk mutatni, amire szükségünk lesz majd a Világligán, mert nekünk minden meccsen száz százalékot kell nyújtani.

- Ha már rátértél a Világligára: ott a második csoportmeccs mindjárt a horvát meccs lesz, ami kapott most egy kis pikantériát ettől a római utolsó mérkőzéstől. Gondolsz erre?

- Hát gondolok, gondolok, de azért elhessegetem ezt a gondolatot, mert nem a horvát meccsre kell még figyelni, hanem egyelőre ezt a hetet le kell zárni, ki kell alakulnia a csapatnak, és meg kell csinálni azt a munkát, amiről az előbb beszéltem, és ezzel lezártuk ezt a hetet, utána pedig Kínával kezdünk. A kínai meccsre fogok elsősorban gondolni már most vasárnap, meg hétfőn, mert az az első lépés, azután fogunk tudni lépésről lépésre fejlődni, továbblépni, de ez a kispályás dolog, meg kéthetes felkészülés, meg ez a kicsit új csapat ez, ha nem is rizikófaktor, de olyan tényező, ami miatt olyan nehéz jósolni. Éppen ezért nekünk nem szabad úgymond csak úgy egy-egy meccs mellett elmenni. Minden meccsre fel kell készülnünk és nagyon oda kell figyelni arra, hogy meg tudjuk nyerni, bármi lehet.

- Holnapra jó munkát kívánok, aztán pihenj vasárnap.

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


Bisztritsányi Dávid a vlv-nek


- Gratulálok a mai teljesítményetekhez. Mint csapatkapitány légy szíves foglald össze a felkészülés tapasztalatait, mondd el hol tartotok, és hogy mi várható.

- Három és fél hetet gyorsan összesűríteni elég nehéz. Nagyon sok, nagyon jó edzőmérkőzéseken vagyunk túl. Nagyon fárasztó alapozó edzéseken, konditermi munkán, úgyhogy azt gondolom, hogy kellőképpen fel tudtunk készülni arra, hogy most elmenjünk egy hétre Isztambulba, ahol lesz négy hivatalos mérkőzésünk, illetve talán két-három edzőmérkőzésünk a török válogatottal. Természetesen azért ott még csiszolódnunk kell ahhoz, hogy az Universiadén úgy tudjunk szerepelni, ahogy azt elvárjuk magunktól. Mielőtt megkérdeznéd, ez az elvárás az aranyérem.

- A hivatalos az a négy közé jutás...

- Én azt gondolom, attól függetlenül, hogy nem tudjuk még, hogy milyen játékosállománnyal érkeznek a csapatok, szerintem nekünk ezt aranyéremmel kell zárnunk.

- Ezen a mai meccsen tulajdonképpen egy vizsgát tettetek, és elég jól sikerült, hiszen végül egy góllal nyertetek is. Nagyon vehemensek voltatok. Ez a játékstílus várható?

- Nyilvánvalóan kell egy bizonyos agresszió, de nem éreztem azt, hogy agresszívabbak lennénk, mint a válogatott. Kerethirdetés előtt állnak, a Világliga kerethirdetés előtt, biztos vagyok benne, hogy mindenki bizonyítani akart ott is. Nálunk ebből a szempontból könnyítés volt, hogy ez már az utazó keret volt, ugye még Zalesz fog csatlakozni hozzánk játékban is. Most itt volt, de nem játszott. Ez fogja jellemezni a csapatunkat: hajtós, rakkolós, nagyon gyors, talán izom még elférne a csapaton, de azt gondolom, hogy ezt tudjuk kompenzálni az eszünkkel, és főleg a gyorsaságunkkal.

- Mi itthonról drukkolunk nektek, és sok sikert kívánunk!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Vincze Balázs a vlv-nek


- Gratulálok, Balázs! Én nagyon rég láttam a csapatodat, és nagyon szépen összeértetek, késznek tűntök. Hogyan értékeled a mai meccset és a felkészülést?

- Úgy gondolom, hogy a felkészülésünk, a körülményeink ideálisak voltak, egyetlen „gikszer” van, Zalánki Gergő sérülése, de ő is szépen halad, hétfőn kiveszik a varratot a kezéből, és onnantól kezdve a vízi edzése is legalább az úszással kiegészül. Várom azt a pillanatot – amit gondolom ő is vár, meg az egész csapat –, hogy a labdával való barátkozása minél hamarabb elkezdődjön, és ugyanolyan szintre tudjuk hozni, mint ahol a sérülés előtt volt. A mai kétkapuról annyit szeretnék mondani, hogy nyilván jó érzés a felnőtt válogatott ellen edzőmérkőzést játszani, még jobb érzés nyerni ellenük, de nem ez a fő célunk. Nem akarom azt, hogy ez a csapat "edzésmenő" legyen, ennek a csapatnak a mérkőzéseken kell úgy teljesíteni, ahogy itt ebben az utolsó két negyedben teljesített. Akkor elértük azt az izgalmi állapotot, azt az energiával teli szintet, ahogy ott a mérkőzéseinket – nyilván elsősorban azokat, amelyek hasonló szintű csapat ellen vívunk, mint ez a magyar válogatott, bár én úgy gondolom ilyen nem lesz – játszanunk kell az első perctől fogva.

- Mennyire vagytok készen, hogy látod? A törökországi meccsek még mennyit fognak „lökni” rajtatok?

-
Ezek edzések, azok mérkőzések lesznek. A szlovákok elleni szombati tévés meccsen is lehetett érzékelni, úgy mint most, hogy két negyeden keresztül alkalmazkodunk a helyzethez. Viszonylag fiatal a csapatnak a fele, kevés tévémeccset, vagy ilyen nagy jelentőségű mérkőzést játszottak már mint felnőtt játékosok, ezt szokni kell, és azok a meccskörülmények, amik ott fogadnak minket, biztosan kedvezően fogják befolyásolni a felkészülésünket. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy jó héhány dolgot kell majd megoldanunk ahhoz, hogy akár ezen a tornán, akár a tornát követő Universiade első néhány mérkőzésén még "jegelni tudjunk", és legyen mit elővenni majd az egyenes kieséses szakaszban. Erre oda kell figyelnünk, ezt leginkább csak edzésen tudjuk gyakorolni, ott is csak akkor, ha egyedül vagyunk az uszodában. Elsősorban emberelőnyös megjátszásokra gondolok, amellyekkel adott esetben egy-két alkalommal meg tudtuk lepni a szlovák válogatottat, a junior válogatottat, de mai is, a felnőtt válogatott ellen sikerült megjátszani egy-két ilyen lehetőséget.

- Mikor utaztok?

-
Hétfőn délben találkozunk a reptéren, 2-kor indulunk, egy hetet töltünk Törökországban, Isztanbulból átmegyünk Channakkale-ba, ami öt-hat órás autóbuszút, de én úgy gondolom, készen állunk arra, hogy a ránk váró események ne tudjanak kizökkenteni minket. 1988-ban voltam Dél-Koreában, azóta sok minden megváltozott, hasonlíthatjuk a helyzetet a kazanyi Universiadehoz, de ha mi azzal foglalkozunk, hogy Kazanyban milyen jó volt, itt meg milyen, vagy itt még jobb… Nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk, csak azzal, hogy az étkezésünket rendbe rakjuk, az edzéseinket úgy csináljuk, ahogy kell, és ami a legfontosabb: hogy egészségesen érkezzünk meg a mérkőzésekre, és ott a legjobb teljesítményünket tudjuk leadni.

- Balázs, jó utat kívánok és sok sikert!

-
Köszönjük!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



vlv-képek