FACEBOOK

Horvátország-Magyarország 9:5

Horvátország-Magyarország 9:5
hozzászólás, 2015.06.15.

Különleges pályán viszonylag sima vereséggel (a második helyen) zártuk a római felkészülési tornát Horvátország mögött. Benedek Tibor sajnálja, hogy nem volt szoros az olimpiai bajnok elleni meccs vége.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Nemzetközi felkészülési torna, Róma, 3. nap

Horvátország-Magyarország 9:5 (1:1, 1:2, 5:1, 2:1)
Foro Italico (fedett), v.: Peila (egyesült államokbeli), Buch (spanyol)
Horvátország: Pavics, Burics 1, Petkovics 2, Loncsar, Jokovics, Buljubasics, Vukicsevics 2, Buslje, S. Sukno 2, Paskvalin, Setka 2, Macan. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Magyarorsazág: Nagy V., Gór-Nagy, Madaras 2, Erdélyi, Vámos 1, Hosnyánszky, Salamon, Angyal, Varga Dániel, Varga Dénes, Bedő 1, Hárai 1.Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 6/15, ill. 2/9
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. -
Kipontozódott: Buslje, Gór-Nagy, Angyal

A meccset a Foro Italico régi, fedett uszodájában rendezték meg, a pálya rövid és nagyon keskeny volt, a magyar játékosok utólag elsimerték, hogy a horvátok jobban alkalmazkodtak a furcsa körülményekhjez.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A HELYSZÍNRŐL

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Vukicsevics első gólja

1:1 - Bedő gólja

1:2 - Vámos gólja

2:2 - Petkovics első gólja, ötméteres

2:3 - Hárai csavargólja

3:3 - Setka első gólja

4:3 - Petkovics második gólja

5:3 - Vukicsevics második gólja

6:3 - Sukno első gólja, ötméteres

6:4 - Madaras első gólja

7:4 - Setka második gólja

8:4 - Burics gólja

9:4 - Sukno ejtésgólja

9:5 - Madaras második gólja



vlv-fotók


BENEDEK TIBOR nyilatkozata:

- Szervusz, Tibor! Véget ért a torna, kérek szépen egy kis értékelést.

- Voltak benne nagyon pozitív dolgok, pozitív játék, pozitív eredmény. A végére, úgy érzem, elfáradtunk, fejben, fizikálisan egyaránt. Mivel az első hétről van szó, ez teljesen normális. Sajnálom, hogy ilyen könnyű horvát győzelem lett, és nem az utolsó pillanatig tartó kemény, harcos mérkőzés volt, illetve az volt, csak ez sajnos a gólokban nem mutatkozott meg. Az öt lőtt gól kevés volt ahhoz, hogy mérkőzésben tudjunk maradni. Két negyedig nagyon jól álltunk, még mi vezettünk 3:2-re a második negyed végén, aztán a harmadik negyedben elveszítettük a fonalat.

- Az egész torna milyen volt, látod-e a fejlődést?

- Egyelőre hullámzó... Vannak nagyon jó egyéni teljesítmények, illetőleg vannak kevésbé jók, ezeket kell egy szintre hozni és mindig kell három-négy-öt húzóember, ha ez nincs meg, akkor nehéz nyerni a nagyon fontos mérkőzéseken.

- Mi vár rátok a közeljövőben?

- A jövő héten edzünk otthon.

- És aztán Bergamo...

- Aztán Bergamo, igen.

- Köszönöm szépen. Jó utat!

- Köszönjük.


SALAMON FERENC nyilatkozata:

- Szervusz, Feri! Megvolt a harmadik meccs is. Gondolom, nem úgy alakult, ahogy te tervezted.

- Igen. Vége van a tornának. A vége nem úgy sikerült, ahogy tereveztem, meg ahogy a csapat eltervezte, két negyedig jól tartottuk magunkat és abszolút kiegyensúlyozott volt a mérkőzés, onnantól egy-két balszerencsés gólt kaptunk és kicsit kapkodtunk támadásban és védekezésben is. Emiatt alakult úgy, hogy elléptek két-három góllal, és ez tartott a végéig, sőt, még növelni is tudták.

- Egy kicsit rossz volt a kedve mindenkinek, de gondolom, hazaérünk és ez leülepszik. Úgy összességében ez az út jó volt, nem?

- Abszolút jó volt. Elfáradtunk a héten, de ez volt a lényeg. Tényleg mindenki pihen másfél-két napot, utána biztos derűsebben fogja értékelni ezt az elmúlt egy hetet. Így elsőre szerintem tényleg hasznos volt a csapatnak.

- Köszönöm szépen. Jó utat és jó várakozást otthon.


VLV-VIDEÓK:


Nagy Viktor a római torna végén


- Szervusz Viktor! Egy iszonyatosan pörgős meccsen vagyunk túl, kapkodtam a fejem. Te is így voltál?

- Hát igen, jó, parázs mérkőzés volt. Keményen játszottunk, az ellenfél is, a végeredménnyel most én nem annyira foglalkozom, annak örülök, hogy a magam részéről....elégedett vagyok a magam részéről.

- Egy kicsit olyan volt ez a meccs, mintha már indulnánk haza. Nem tudtunk annyira felpörögni ma.

- Hát, igen,..., ez így van. Borzasztó volt ez a medence, megmondom őszintén, nagyon szűk volt, nem nagyon tudtuk ezt előnyünkre fordítani, az elején folyamatosan vették el a labdákat tőlünk. Rengeteg kiállítást kaptunk, ugyanakkor támadásban kevesebb fórt, nem is használtuk ki jól azt a kevés fórt, amit kaptunk, úgyhogy, hát ilyeneken ment el a meccs, de én azt mondom, hogy mindenki akart, és próbálkozott, és ez a lényeg. Most ez így sikerült, fáradtak vagyunk, vár ránk egy nagyon jó kis utazás, negyed tizenkettőre fogunk hazaérni Pihenünk egyet, másfél nap, és kedden folytatjuk.

- Úgy látom, hogy nem vágott földhöz a vereség.

- Nem, az nem.

- Viktor, jó utat kívánok!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Madaras Norbert a római torna végén


- Szervusz Norbi! Most egy vereség után kell nyilatkoznod. Elég sima volt, de a körülmények azok nagyon furcsák…

- Igen. Kezdjük a meccsel. Azt mondom, hogy talán 2:3-ig, vagy 4:3-ig ott voltunk úgy, aztán fokozatosan elléptek, illetve, az egész meccsen az volt az érzésem, ami nem is biztos hogy tudatos, de jobban alkalmazkodtak ehhez a kis pályához, mint mi. Annyi volt most a változás, hogy nem volt olyan széles a pálya, a mi mozgásaink, beindulásaink, valahogy nem „ültek”, nem csináltuk meg a kellő helyeket, és aztán meg a helyzeteinket kihagytuk. E mellett ne menjünk el, hogy a helyzeteinket kihagytuk, és sokkal több előnyt kaptak, ami valószínűleg jogos is, ezt nem tudom pontosan. Emberelőny-emberhátrányból szintén nem jöttünk ki jól. Tulajdonképpen volt olyan érzésem valamelyik negyedben, hogy végig hátrányokat védekezünk, meg kell nézni, hogy mi volt az oka, hogy ilyen sokat kaptunk.

- Az egész tornáról két mondatot.

- Jól indult, most kaptunk egy fülest, de ez benne van.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dániel a római torna végén

- Szervusz Dani! Hamarosan elindulunk hazafelé, vége a kis kirándulásnak. Így a végén egy picit rossz lett a szánk íze, nem? Hogy értékeled?


- Rossz lett, a szánk íze persze, mert kikapni soha nem jó. Ilyen szempontból az első két nap sikeresebb volt, de szerintem sok pozitívum van. Ma kiadtuk magunkból, ami bennünk volt. Alapvetően tudom, hogy kevés egyébként, de ez azért mégis csak egy felkészülési torna volt. Én úgy érzem, hogy a célunkat elértük.

- Az egész kirándulásról, a három napról összességében? Látod a fejlődést?


- Nagyon, és erre értettem azt, hogy elértük a célt. Nekünk ez volt az első hetünk, és napról-napra sokat tudtunk fejlődni, de még mindig sok munka vár ránk.

- Milyen munka vár rátok?

- Pihenéssel kezdődő, aztán fizikai taktikai, szellemi lelki. Egy héten vagyunk túl, és annyi minden történt, olyan érzésem van, mintha három hete együtt lennénk, ami jó egyébként.

- Köszönöm szépen, jó utat kívánok!

- Köszönöm én is!

(Lejegyezte: Kerbi)




Gór-Nagy Miklós a római torna végén


- Szervusz Miklós! Megyünk haza. Mi vár otthon?

- Helló Sándor! Igen, indulunk. Remélem, az vár otthon, hogy Gordon meggyógyult és már nem lesz lázas.

- Mi baja volt? Megfázott?

- Lázas, igen egy napja, remélem, már jobban van.

- Na beszéljünk akkor erről a tornáról, volt itt egy kis meccs is. Játszottál mind a három meccsen, ha jól emlékszem. Hogy összegeznéd?

- Nagyon jól sikerült a torna, szerintem a felkészülésünk szempontjából a Világligára, hiszen két nagyon jó meccset játszottunk, ahol küzdeni kellett, okosnak kellett lenni, pontosak is voltunk, azok jól sikerültek. Kicsit a szájízt elrontja ez a mai, ez tény, de ettől függetlenül én jónak ítélem meg az egész túrát. Most egy jó ebéden is túl vagyunk, úgyhogy teli hassal indulunk haza.

- A csapat hogy alakul? Látod már nagyjából, hogy mi lesz a jellemző rátok?

- Egyértelműen igen, szerintem mindenféleképpen gyorsulni akartunk, és akarunk még jobban. Sok váltást a védelemben, illetve a támadásban is, elég sok figurát gyakoroltunk. Ez azért le fog még tisztulni, hogy melyik az, ami működik, melyik, az amelyik kevésbé. Ma is negyedről-negyedre változtattunk, igaz ennek más okai is voltak. Nagyjából látszódik, hogy mit szeretnénk, bízok benne, hogy így lesz éles meccsen is.

- Jó utat kívánok, és Gordonnak jobbulást!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


A másik vasárnapi mérkőzésen:

Olaszország-USA 11:6 (3:2, 3:3, 2:0, 3:1)

G.: Figlioli, Giorgetti 3-3, Velotto, Gallo, Presciutti, Aicardi, Baraldi, ill. Bonanni 3, Obert, Cupido, Mann

A torna végeredménye:

1. Horvátország 9,
2. Magyarország 6,
3. Olaszország 3,
4. USA 0 pont


vlv-képek