FACEBOOK

A szlovákok ellen hangolt az Universiade-csapat

A szlovákok ellen hangolt az Universiade-csapat
hozzászólás, 2015.06.13.

Ötgólos győzelmet aratott első hivatalos mérkőzésén az Universiade-válogatott.

Vincze Balázs fiai 12:7 arányban múlták felül a szlovák válogatottat ma délelőtt. A mérkőzés kezdete előtt két órával hirdette ki a kapitány a Dél-Koreába utazó csapatot. Külön érdekesség, hogy szerepel a névsorban a jelenleg Rómában, a nagyválogatottal készülő Bátori Bence is. A nagyválogatottból történő „átjárás” nem új keletű dolog, hiszen két évvel ezelőtt Tóth Márton lett az utolsó pillanatban tagja, a később győztes csapatnak.

A szombati mérkőzésen Bátori Bencét Fazekas Tibor, míg az ujjsérülést szenvedett, balkezes Zalánki Gergőt Csapó Miklós helyettesítette. A meccs első találatát északi szomszédaink szerezték, mire Szentesi Ádám válaszolt. Ezt követően, végig mi kezdeményeztünk, igaz Bundschuh Erikék többször is kiegyenlítettek. A harmadik negyed hozta meg a fordulópontot, 9:5 állt a táblán a játékrész végén. Ekkor mindkét mester kapust cserélt, nálunk Barabás váltotta Bisztritsányi Dávidot. A negyedik negyed nem hozott különösebb izgalmakat, 3:2-re nyertük az utolsó felvonást, így kialakítva a 12:7-es végeredményt.

A mérkőzés végén Vincze Balázst, a háromgólos Kovács Gábort, valamint a szlovák válogatott Bundschuh Eriket kértük a VLV kamerája elé. 

VLV-VIDEÓK:


Vincze Balázs a vlv-nek


- Szia, Balázs! Gratulálok, ötgólos győzelmet arattatok a szlovák válogatott felett! Mennyire vagy megelégedve a csapatoddal?

- Elégedett vagyok mindenképpen. Úgy éreztem, hogy két negyedig azért döcögött a játékunk, ezt elsősorban annak tudom be, hogy a korábbi mérkőzéseken – akár a tegnap esti 8:1-es    meccs alatt – felpaprikáztuk a szlovákokat annyira, hogy egy tévés meccsen, közönség előtt tisztességes eredményt szerettek volna elérni. Ez az egyik része. A másik, hogy közvetlenül a mérkőzés előtt jelöltem ki azt a 13 játékost, aki majd képviseli Magyarországot az Universiaden, és ez biztos, hogy nehéz perceket okozott, még akkor is, ha ez adott esetben egy játékost pozitívan ért az elmúlt napok stressze után.

- Melyik poszt volt az, amelyiken a legtöbbet gondolkoztál?

- Mindegyik játékosban nagyon sokat gondolkoztam, tehát egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy kik azok a játékosok, akik itthon maradnak – akár Bendes Viktort mondhatom, Tóth Bendegúzt, Csapó Miklóst, vagy Fazekas Tibit –, hiszen azért hívtam meg őket. Nem asszisztálni hívtam meg ide játékosokat, mert én már tudtam, hogy kivel fogok kiutazni, hanem azért, hogy lássam őket. Láttam, remek játékosoknak tartom őket is. Elmondtam ezt mindenki előtt, hogy nem valakik ellen döntöttem, hanem valakik mellett.

- Mivel lennél elégedett az Universiaden?

- Az elkövetkezendő egy hétben azzal lennék elégedett, hogy ne sérüljön meg senki. Ezen a mérkőzésen is volt két olyan játékos, Illés Sanyi, meg Chilkó Marci, akiken úgy látom, hogy azért vannak problémáik. Ezeket kell kezelnünk, és újakat nem összeszedni. A betegek gyógyuljanak, a többiek tartsák a szintet. Törökországban egy olyan játékot szeretnék látni a csapattól, hogy nagy önbizalommal tudjuk tovább utazni, és megérkezni Koreába. Ott már elkezdjük feltérképezni az esetleges ellenfeleket – a franciák, a törökök, a szerbek és az olaszok lesznek azok, akiket már mindenképpen szeretnénk látni, és képet kapni róluk. Nyilván saját magunkkal foglalkozunk, de nem baj, ha lesz anyagunk az ellenfelekről is.

- Köszönöm szépen, és sok sikert kívánok!        

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)

Kovács Gábor a vlv-nek

- Szia Cirmi! Köszöntelek a vlv kamerája előtt. Először is gratulálok, egy nagy meccset nyertetek meg, de kezdjük egy rövid kérdéssel, hogy vagy, hátsérülésed miatt, mi újság?

- Sziasztok, üdvözlöm a vlv nézőit, olvasóit. Köszönöm szépen egyre jobban, napról-napra jobban. Hál istennek nagy volt az ijedtség, de viszonylag gyorsan helyrejött a derekam. Úgy hogy most már - még óvatosan - de egyre jobb.

- Három gólt lőttél, és emellett fontos gólpasszokat is adtál. Hogy értékeled a saját illetve a csapatod teljesítményét?

- A csapat teljesítményét abszolút jónak mondom, két hete, két és fél hete dolgozunk, dolgoznak együtt a fiúk, és ahhoz képest amennyire nem ismerjük egymást, eléggé jól kezdünk összecsiszolódni. És tényleg le a kalappal, mindenki beleadja a maximumot. Nagyon jó úton haladunk úgy érzem afelé, hogy kint Gwangju-ban minél szebb eredményt érjünk el.

- Mivel lennél elégedett július 14-én?

- Aranyéremmel.

- Köszönöm szépen, sok sikert!


Bunsdchuh Erik a vlv-nek

- Szia Erik! Az a különös helyzet állt elő, hogy hazai pályán, mégis kék sapkában kellett játszanod. Milyen érzés volt a csapattársaid és az edződ ellen játszani a szlovák válogatott színeiben?


- Olyan érzés, mint más ellen játszani igazából. Pörgős meccs volt, sajnos kikaptunk, de nem kifogásképp; mi hétfőn kezdtük az edzéseket, és az Universiade válogatott már három hete edz. Jobban pörögtek, mint mi, ez tény és való, leúsztak minket. Az első félidőben még bírtuk a tempót, aztán elfáradtunk, sok hibát követtünk el, de mindenféleképpen jó érzés volt itt játszani a Kondorosiban három hét után. A csapattársak ellen annyira nem volt furcsa, mert már volt olyan helyzet, hogy ifi Eb-ken, junior Eb-ken, junior Vb-ken már játszottunk egymás ellen. Abszolút nem volt furcsa.

- Mi a további programja a szlovák válogatottnak?

- Most hétfő estig pihenő van, utána megyünk Nováky-ba edzőtáborozni a grúz válogatott ellen, majd következő héten elmegyünk Hollandiába edzőtáborba, és utána jövünk Tatabányára a felnőtt válogatott ellen játszani.

- Köszönöm szépen, jó pihenést, és sok sikert kívánok!

- Köszönöm!


(Lejegyezte: Vona Lilla)