FACEBOOK

Kétkapu - öt negyeddel

Kétkapu - öt negyeddel
hozzászólás, 2015.06.11.

Újabb erős kétkapun van túl a magyar válogatott - egyre javul a teljesítmény. A sérült Német Toni hazautazott. vlv-riport Ostiából.

A nyári program vlv-fotóinak minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Ha vissza nem is vágtunk, azért most szoros meccset játszottunk az olasz válogatottal. A két csapat csütörtök esti edzőmeccsén már nem volt jelen Német Toni, aki hazautazott, hogy kivizsgálják szerdán összeszedett vállsérülését. (Új embert egyelőre nem hív be a helyére a kapitány.)

A 18-as keretből rajta kívül Decker Attila, Gór-Nagy Miklós, Madaras Norbert és Manhercz Krisztián nem szerepelt a második kétkapuzáson.

A két szövetségi kapitány megegyezése szerint míg tegnap vb-pályán, vagyis nagyobb méretű vízfelületen, ma pedig "Világliga-medencében", kisebb pályán zajlott a meccs. Négy helyett öt negyedet játszottak és mivel a rendes játékidő végén még mi vezettünk, az ötödik "negyed" után pedig már az olaszok - nyugodtan kimondhatjuk, hogy addig tartott a meccs, amíg a házigazdák meg nem nyerték :-).

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Ez már sokkal jobb volt, bár még mindig vannak olyan mozgások, amiket csak próbálgatunk és tanulgatunk. Ők azért többen játszottak számszerűleg, mi 13-an voltunk, ők 18-an, mi reggel edzettünk, ők nem edzettek, úgyhogy ezt is figyelembe véve ez egy nagyon jó kétkapu volt. Sokat erősödtünk, fejlődtünk, nyilván a játékosok is erősebbek voltak. Ez még csak a második kétkapunk volt, sokat kell játszanunk, a sok játék során - bármennyire is egyre fáradtabbak leszünk, taktikailag össze fogunk érni.

SALAMON FERENC a vlv-nek:

- A játék képe szerintem sokat javult a tegnapihoz képest, annak ellenére, hogy délelőtt elég komoly edzésünk volt. Abszolút fejlődtünk azokban a játékelemekben, amik tegnap nem mentek, szerintem kezd összeállni a védekezés és a támadás is, egyre több játékelemet gyakorlunk mind elöl, mind hátul. Ahogy halad előre az idő, ezek egyre jobban fognak menni. Mindenki nagyon motivált, nagyon jó szellemiségű a gárda.

- Ma sokszor te vállaltad el a lövéseket, sikeresen, ezt a feladatot kaptad?

- Feladatba ez nincs kiadva, láttam a helyet és bízom magamban. Ahogy elvállalom a klubban, itt is ez történik.

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Örültem, hogy újra játszhattam a válogatottban, nekem ez volt az első kétkapum, de az nyilván zavar, hogy nem voltam megelégedve a saját teljesítményemmel. Ezt annak tudom be, hogy az első hétnél járunk, nagyon kemény munkában vagyunk, emiatt egy kicsit fáradtnak, tompábbnak éreztem magam, de mondom, ez "helyén van" ebben az időszakban, csak hát mégsem jó szájízzel jöttem ki a kapuból, úgyhogy a héten azon leszek, hogy ennél jobb teljesítményt nyújtsak.

- A csapatról?

- Úgy gondolom, hogy jól játszottunk. Nyilván még sok hiba, de mindenki akart és ez a legfontosabb, a hibákat pedig lépésről lépésre, napról napra ki kell javítani.

Pénteken a csapat Ostiából átköltözik Rómába és megkezdődik a nemzetközi felkészülési torna.

A program:

Június 12., péntek

19.20 USA-Magyarország

20.40 Olaszország-Horvátország

Június 13., szombat

19.45 Magyarország-Olaszország

21.00 Horvátország-USA

Június 14., vasárnap

15.00 Horvátország-Magyarország

19.30 Olaszország-USA

A magyar csapat három meccse közül kettő nyitott uszodában lesz, a harmadik fedettben.

A torna fő helyszíne a Foro Italico sportkomplexum.


Várható: vlv-fotók a délelőtti edzésről és az esti kétkapuról - az internetkapcsolat függvényében, valószínűleg majd csak Rómából.