FACEBOOK

Pörögtek az egyetemisták az edzőmeccsen

Pörögtek az egyetemisták az edzőmeccsen
hozzászólás, 2015.06.03.

Első kétkapus gyakorlását tartotta meg a Vincze Balázs vezette Universiade-keret a Benedek Tibor irányításával gyakorló felnőtt válogatottakkal. Riportunk a helyszínről.

Újabb edzőmeccset rendeztek a Margitszigeten, Benedek Tibor meghívottjai ezúttal az Universiade-keret tagjaival mérték össze erejüket, rendes meccskörülmények között. Az egyetemisták a felkészülésük során az első edzőmérkőzésüket játszották, de ez bizony nem látszott a teljesítményükön. Vincze Balázs fiai végig nagyon pörögtek, a válogatott nehezen, a harmadik negyedben nyújtott meggyőző játékkal nyert, a végén háromgólos különbség volt a két csapat között.

Mindkét csapatban voltak hiányzók, a világbajnokságra készülő keret BL final six-részvevői (az Eger és a Szolnok válogatottjai) még jól megérdemelt pihenőjüket töltik, míg Manhercz Krisztián továbbra is betegséggel bajlódik. Így Sedlmayer Tamás Benedek Tiborékat erősítette, holott ő eredendően az Universiade-válogatott tagja. (Az Universiade-csapatból Kovács "Cirmi" Gábor hiányzott hátizomsérülés miatt, de Jansik Szilárd is éppenhogy csak felépült betegségéből.)

A mérkőzésen minden kerettag lehetőséget kapott a bizonyításra, a Honvéd távozó és érkező kapusa felváltva "állt" a gólvonalon, míg a másik oldalon Bisztritsányi Dávid két, Barabás Botond és Bendes J. Viktor egy-egy negyedet védhetett.

A meccs első fele teljesen kiegyenlített volt, a harmadik negyedben a nagyválogatott Salamon és Gór-Nagy vezérletével húzott el. A záró játékrész ismét szoros volt, 4:4-es döntetlent hozott, s edzőmeccsről lévén szó, a végén egy rossz passz miatt elhibázott emberfórt újra játhatottszott az Universiade-válogatott. Dél-Koreában majd elsőre bemegy.


vlv-képek

VLV-VIDEÓK:


Vincze Balázs a vlv-nek


- Szervusz, Balázs! Ezzel az új csapattal ez volt az első komolyabb megmérettetésed. Még nem igazi tétre, de azért lehetett a hangulaton érezni, hogy van tét. Hogy értékeled ezt a szereplést, teljesítményt?

- Én nagyon jóra értékelem. Nyilván két negyedig még jobb volt, utána, a harmadik negyedben egy kicsit összeesett a védekezésünk. Nem jelent problémát, mert azért a játékosok jó része a múlt héten csak úszott. Ezen a héten, ma reggel jött két játékos. Látszott, hogy nem is annyira a fizikális dolgokkal vannak problémáink, mint inkább azzal, hogy nem érzékeljük, hogy adott esetben mit kell csináljunk. Majd összerakjuk szépen akkorra, amikorra kell. Örülök, hogy pénteken is tudunk jönni, addigra már szeretném, hogyha ebben előre tudnánk lépni és akár hosszabb ideig is, tényleg fej fej mellett tudnánk haladni a "felnőttekkel".

- Mi a programotok a jövő hétre? Most péntekig tudjuk.

- Most péntekig igen, ez van. Jövő héten, a hét elején magunkban edzünk. Csütörtök délelőttre érkezik a szlovák felnőtt válogatott. Velük játszunk négy kétkaput, azaz edzőmérkőzést és szombat reggel 11 órakor a Kondorosi úton egy tévés mérkőzést. Akkor már azt a csapatot szeretném vízbe küldeni, amelyik nagy valószínűséggel az Universiadéra is utazik.

- Gondolom, oda a Kondorosira közönséget is vártok.

- Várunk mindenképpen. A Kondorosi út legutóbb full tele volt, most bízom benne, hogy ha nem is lesz tele, de azért pár száz ember érdeklődik majd aziránt, hogy milyen állapotban van az Universiade-válogatott.

- Köszönöm szépen! Jó munkát kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Benedek Tibor a vlv-nek


-Szervusz Tibor! Megnyertétek ezt a meccset három góllal, de gondolom, nem ezt volt a lényeg. Nagyon kemény volt az ellenfél, nagyon odatették magukat az edző is hajtotta őket rendesen. Te hogy láttad ezt a kis edzőmeccset?

- Nekünk nagyon fontos, hiszen bármennyit gyakorlunk, az ehhez képest semmit nem számít. Ráadásul négy negyedet játszottunk, rendes szabályokkal, időkéréssel. Ezeknél a meccshelyzeteknél jönnek ki a hibák, sima edzésen nem. A múlt héten a ’98-asokkal játszottunk, ez egy lépéssel nehezebb kétkapu volt, de abszolút érezni a tétet ilyenkor, és a tétnél a hibák előjönnek. Ilyenkor látjuk, hogy mit csinálunk jól, mit csinálunk rosszul. Ez nekünk nagyon fontos. Azoknak a játékosoknak, akik nem játszottak már hetek óta fontos mérkőzést, nagyon lényeges kétkapu volt.

- Egy ilyen meccsnek az elemzésébe nyilván nem lehet belemenni, de egy negyed volt, amit nagyon meghajtott a csapatod, és gyakorlatilag azzal nyerte meg a meccset. Ott mi történt? Jobban figyeltek?

- A harmadik negyed volt ez. A zónavédekezésünk akkor működött a legjobban, és tudtunk gólokat lőni, míg az első két negyedben, talán még Bisztro volt a kapuban, nehezebben tudtuk átlőni.

- A hét további napjai hogy alakulnak nektek?

- Holnap egy edzésünk van, pénteken két edzés, és újra játszunk az Universiade-válogatottal, már a Nagy Ádám is játszik velünk.

- Jó munkát kívánok, és jó pihenést!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Fazekas Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Arra kérlek, hogy értékeld egy kicsit ezt a meccset. Nagyon kemény volt, én úgy láttam.

- Szia! Igen, jól láttad, sziasztok. Egy hete kezdtük meg az Universiadéval a felkészülést, ez egy nagyon fontos állomása a felkészülésünknek. Ez volt az első, úgymond megmérettetés így közösen, és még így sem vagyunk teljesek. Van egy-két játékos, aki ma nem tudott velünk lenni, de elindultunk egy úton, és ez abszolút jó első állomás volt.

- Én úgy láttam, hogy ezen a mai meccsen nagyon felspannolt titeket Balázs. Gondolom itt nem csak figurákat kellett gyakorolni, hanem nyerni is szerettetek volna, nem?

- Hát, nyilván egy edzőmeccsen nem a lényeg, hogy megnyerjük, inkább az, hogy gyakoroljuk azokat, amiket Balázs kér, illetve mindenki megpróbálja azt megcsinálni, amiben ő jó. Úgy érzem, sikerült, Balázs is elégedett volt. Nyilván bőven van még hova fejlődni mind taktikailag, mind csapatban, hogy együtt játsszunk, ugye sokan még nem is játszottunk soha együtt, szóval ez mindenképp egy nemes feladat, hogy összeszokjunk.

- Jó lesz a csapat?

- Abszolút. Elég fiatal csapat, de nagyon mozgékony, nagyon jó és tehetséges játékosok vannak, minden posztra jó játékosok, szóval én úgy érzem, hogy minden lehetőségünk megvan, hogy kihozzuk ebből a nyárból a maximumot.

- Hát a maximumról tudjuk mind a ketten, hogy mi az.

- Igen.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Szervusz, Feri! Megnyertétek ezt a meccset, ha jól látom, három góllal. Nagyon kemények voltak a fiatalok?

- Persze, abszolút kemények voltak, de mi is kemények voltunk. Nekünk kevesebb volt a cserelehetőségünk, ezért kicsit "beszűkült a repertoárunk", meg kicsit lassabban mozogtunk a vége felé. De a főbb taktikai elemekben azt tudtuk csinálni, amit elképzeltünk, és nagyjából úgy alakultak a szituációk, ahogyan azt mi akartuk.

- Ez a hét most még egy ilyen furcsa helyzetet jelent, nincsenek itt két csapatból játékosok, meg vannak olyanok, akik csak erre a részre jöttek. Hogy érzed itt így magad – olyan ideiglenesnek tűnnek a dolgok...

- Igen, furcsa érzés, hogy már elkezdődtek a válogatottedzések, de a csapat nagy része nincs itt. Ettől függetlenül a meló az kőkemény, dolgozunk, az apróbb taktikai dolgokat már elkezdtük gyakorolni, átvenni. Nincs lazsálás, ez a hét nem arról szól, de várjuk a többieket!

- Jó munkát kívánok a hét további napjaira!


- Az meglesz, biztosan! Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Bendes J. Viktor a vlv-nek


- Szervusz, Viktor! Több dologhoz is gratulálnom kell, az egyik az, hogy itt vagy az Universiade-keretben, a másik pedig, hogy a klubcsapatod feljutott az első osztályba! Először erről beszéljünk: ma volt egy edzőmeccs itt, védtél is. Hogy értékeled, milyen volt?

- Szia! Igen. Nagyon örülök, hogy ismét beszélgethetünk, mert ha veled beszélget valaki, akkor közelében van a válogatottnak, bármilyen formában is.:-) Hatalmas megtiszteltetés, hogy Balázs behívott a keretbe, a másodosztályból sikerült elérnem azt, hogy három kapus közé bekerülhessek. Nekem ez egyrészt tanulás szempontjából nagyon jó, mivel a másik két kapus már elég régóta véd, és nagyon sok olyan dolgot el tudok lesni tőlük, ami nekem csak pozitív. A másik az, amit elmondtam már több helyen, hogy tisztában vagyok a helyzetemmel, tehát nekem elsősorban az a feladatom, hogy megnehezítsem a másik két kapus dolgát. Mindent megteszek edzésen is – úgy gondolom, hogy ma, amennyi lehetőséget kaptam, azzal éltem, vagy legalábbis megpróbáltam. De természetesen ez még nem a meccsidőszak, felkészülés alatt vagyunk. Igaz, hogy én meccsekből jövök – a többiek tudtak pihenni egy keveset –, de nekünk azért a sok kemény munka mellett egy edzőmérkőzés más.

- Beszéljünk akkor a klubsikeretekről: megnyertétek a másodosztályt. Milyen ez a csapat, mire számítasz, mi lesz az OB1-ben? Kicsit mutasd be őket!

- Nagyon bemutatni nem tudom a csapatot. A tavalyi csapat, úgy gondolom, hogy nagyon jó volt az OB1/B-ben, de mindenki tudja, aki látott minket, és aki a csapat közelében volt, hogy egy kicsit kevés lenne a tavalyi csapat az OB1-ben. Lehet, hogy bent tudnánk maradni, de nekünk nem csak ez a célunk, hanem elkezdtük építkezni, és szeretnénk, ha sokáig ott lenne az elsőosztályban a miskolci csapat. Ehhez a kerethez biztosan fognak igazolni játékosokat – nem tudom, hogy kiket, nem tudok senkit sem, távozókról sem tudok, egyedül a japán légiósunk hagyja el biztosan a csapatot, mert vissza kell mennie Japánba. Nagyon örülök, hogy meg tudtuk nyerni a másodosztályt, nekem ez a második bajnoki címem itt, de talán ez a legfontosabb, mivel az elsőosztályból kikerültem tavaly. Ahhoz képest, hogy maradhattam volna az elsőosztályban, inkább a másodosztályt választottam, mert úgy gondoltam, hogy több lehetőséget rejt. Maradok jövőre is, megállapodás szerint. Nekem nagyon jó, 22 évesen az elsőosztályban végig tudok védeni egy egész szezont.

- Sok sikert kívánok neked, és a csapatodnak is! Ősszel akkor találkozunk – ha addig nem!

- Nagyon szépen köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)