FACEBOOK

Itt a vb-keret!

Itt a vb-keret!
hozzászólás, 2015.06.01.

Ma megkezdi a felkészülést a nyár nagy feladataira, a Világliga szuperdöntőjére és a kazanyi világbajnokságra a magyar válogatott. Benedek Tibor hétfőn reggel 18+1-es keretet hirdetett. A szövetségi kapitány fiatalít, a tavalyi budapesti Eb-csapatból hárman nem kaptak meghívót.

A keret:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor - kapusok,

Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Német Toni, Salamon Ferenc, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton - mezőnyjátékosok


A 17 éves Nagy Ádám a Világliga után külsős meghívottként csatlakozik a kerethez.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Szeretnék egy fiatal társasággal nekivágni a nyárnak, már az olimpiai csapatkeresés jegyében, ezért nincs benne a keretben a tavalyi Eb-csapatból három játékos, Decker Ádám, Szivós Márton és Tóth Márton, de azt gondolom, hogy mindegyiküknek van esélye visszakerülni. Mos,t ebben a szezonban ezzel a kerettel fogok dolgozni.

- Ez akkor azt jelenti, hogy innen kifelé vagy befelé már csak betegség esetén lesz mozgás?

- Igen.

- Mi a közeli hetek programja?

- Hivatalosan ma kezdjük meg a felkészülést, de a final sixen szerepelt egriek és szolnokiak csak egy hét múlva, 8-án csatlakoznak. Addig segíti a munkánkat (hiszen ezen a héten kétszer is kétkapuzunk az Universiade-válogatottal) Fülöp Bence, Kardos Gergő, Kovács Gergő és Fejős Robi.

A jövő héten a keret mind a 18 tagja Olaszországba utazik az olasz válogatottal közös edzőtáborba, illetve ezt követően nemzetközi tornán veszünk részt Rómában.

A MAGYAR VÁLOGATOTT NYÁRI MECCSPROGRAMJA