FACEBOOK

Edzés - újra bikiniben

Edzés - újra bikiniben
hozzászólás, 2015.05.28.

A hét utolsó edzésnapján műszeres felmérésen vettek részt Benedek Tibor meghívottjai. Pénteken pihenőnap, hétfőn kezdődik minden elölről.

A válogatott keret rutinos tagjai ismerik már azt a különleges műszeres tesztet, amelyhez bikinibe kell öltözniük a játékosoknak, a különleges ruházat érzékelőin keresztül jövő jeleket egy laptop rögzíti, képet adva az illető fizikei terhelhetőségéről, szervezetének többféle paraméteréről.

A most edzésen szerplő fiatalok nagyobb része számára ez új dolog volt, ki is élvezték a helyzetet, nem győzték egymást zrikálni a furcsa ruházat miatt.

A fiúk párban úsztak 200 métereket kisebb pihenőkkel, s a gép mindent rögzített. Benedek Tibor tájékoztatása szerint ezek az adatok hosszabb távon jelentenek fontos információt, hiszen az idő teltével a vizsgálatok jóvoltából nyert adatok összehasonlításával felmérhető egy-egy játékos fejlődése.

Mint Benedek Tibor az edzés végén elmondta, hétfőn 9 ember folytatja az edzéseket, a pótlólag behívott "kereten kívüliek" már nem jönnek, csatlakoznak viszont az OSC-s meghívottak. A hagyományos edzések mellett a társaság szerdán és pénteken edzőmeccset játszik az Universiadéra készülő kerettel - ez nem lesz könnyű feladat, állítja a szövetségi kapitány.

Benedek Tibor pénteken utazik Barcelonába, s ott megtekinti a BL final six második és harmadik napjának eseményeit.

Korábbi ígéretének megfelelően Benedek Tibor hétfőn ismerteti a kazanyi világbajnokságra kijelölt keret névsorát.

VLV-VIDEÓ:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Ez a hét is véget ért, kérlek hogy értékeld, milyen volt a meghívottak teljesítménye?

- Szokás szerint a válogatottság plusz motivációt ad minden játékosnak, még azoknak is, akik tudták, hogy csak erre a két hétre lesznek válogatottak egyelőre. Furcsa két hét volt, hiszen nagyon sokat kellett figyelni a sérülésekre. Azért ez egy nagy tanulság, hogy a játékosoknak maguknak is jobban oda kell figyelni a koruknál fogva, hogy hogy kell felkészülni, mondjuk egy hét-nyolc napos pihenő alatt arra, ami utána következik. Tehát más terhelés ez a válogatottban, mint a klubban, illetve volt tíz nap pihenőjük, és ezek itt elég erős edzések voltak, elég sokan meg is szenvedték ezt, plusz még betegség is volt, Jansik Szilárd esetében. A két hét azzal ment el, hogy a kieső játékosokat hogy tudjuk pótolni, hogy a kétkapun legalább heten meglegyünk. Ennek ellenére azt mondom, hogy mindenki a megtette a maximumot, és a kezdeti nehézségek után, a jövő héten már stabilizálódnak az egészségügyi állapotok.

- A mai edzésen műszeres felmérés is volt a teljesítményről, ezzel a szokásos „bikinis” mérőeszközzel rögzítettétek. Így első blikkre mik a tapasztalataid, milyen állapotban voltak a fiúk?

- Leginkább azoknak fontos ez, akiknek már volt ilyen tesztje, és össze tudjuk hasonlítani - két hónappal ezelőtt, februárban hoztuk talán legutóbb -, és hogy ahhoz képest milyen állapotban vannak - két hét felkészülés után. Ezeknek a teszteknek inkább akkor lesz értelme, amikor már több lesz és látjuk a bekövetkezett változásokat.

- Hogy alakul a programotok a jövő héten? A jövő héten még nem a nagy VB-keret lesz. Mi a program?

- Lesznek olyan játékosok, akik csak beugrók voltak most, de már nem jönnek a jövő héten, de bekapcsolódnak az OSC-sek a jövő héttől. Ha jól emlékszem kilencen leszünk, megy a rendes edzésmunka és szerdán illetve pénteken délután játszunk két edzőmérkőzést az Universiade-válogatottal.

- Úgy tudom, hogy holnap elutazol Barcelonába. Milyen döntőt vársz ott?

- Legyenek ott magyarok a döntőben, legalább egy. Nagyon kiegyensúlyozott ez a final six, szerintem hat jó csapat van, talán a Barceloneta volt egy kicsit most gyengébb év közben, viszont ők meg otthon vannak, így azt gondolom, hogy teljesen kiegyenlítődik ez a mezőny, minden csapat esélyes a győzelemre. Mivel a magyar csapatból kettő van, ezért nyilván nagyobb az esély, hogy ott lehet valamelyik a döntőben, vagy akár mind a kettő.

- Azt tartod még, hogy a final six után lesz vb-keret hirdetés?

- Igen, hétfőn!

- Köszönöm szépen, akkor várjuk, és jó utat kívánok Barcelonába!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


vlv-képek

Címkék:
Benedek Tibor bikini