FACEBOOK

Benedek fiai a Horkai-bébikkel kétkapuztak

Benedek fiai a Horkai-bébikkel kétkapuztak
hozzászólás, 2015.05.27.

Az U17-esek ismét kétkapuztak Benedek Tibor meghívottjaival a Margitszigeten. A fiatalok egyre erősebbek, a hétvégi szentesi "mini-világbajnokságon" tovább fejlődhetnek.

Délelőtt kemény edzés várt Benedek Tibor minikeretének tagjaira, este pedig a "Horkai-bébikkel" kétkapuztak Fülöp Bencéék. Lévai Marci újra elfoglalta a helyét a kapuban, Manhercz Krisztián viszont kisebb vállfájás miatt kihagyta az esti foglalkozást.

Az esti edzőmeccs rendes bírókkal ment, meccskörölmények "imitálásával", rendes óra, időkérések, stb. Az elején nagyon elhúztak az idősebb fiatalok, de az U17-esek a végére viszonylag szorossá tették a meccset, noha Nagy Ádám (aki a hírek szerint kimagaslót nyújtott a stuttgarti felkészülési tornán) ekkor már Benedek Tibor irányítása alatt játszott.

Csütörtökön a 17 évesek Szentesre utaznak, ahol nagyon nívós nemzetközi felkészülési torna házigazdáiként vesznek részt.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Horkai György a vlv-nek


- Szervusz, Gyuri! Újabb kétkapun vagytok túl, és ahogy néztem, elég szépen tartották magukat a fiúk, nem lehet ma panasz. Hogy láttad?

- Figyelj, nagyon nehéz ez. Mindig azt mondom, hogy ez nagy dolog, megtiszteltetés, de nekik nehéz, mert olyan súlykülönbségek vannak... Szerintem van vagy 40-50 kiló súlykülönbség például Zerinváry Lóri és Német Tonya között, de ez nem baj, nekik ez megtiszteltetés, és minden olyan mozdulat, amiből lehet tanulni, az jó. Az elején elmentek, meg azért ők is kevesen voltak, egy embert mindig átraktunk, mi is kevesen vagyunk, vannak sérültek, de mindenféleképpen hasznos volt, és ez jó.

- Mesélj a stuttgarti tornáról! Másodikak lettetek, és inkább azt kérdezném – az eredményeket ismerjük –, hogy mennyire csiszolódott össze a társaság?

- Azt hiszem, hogy a célnak mindenféleképpen megfelelt a torna. Ugye itt azért tizenhét éves gyerekekről – meg vannak köztük tizenöt-tizenhat évesek is – beszélünk, tehát vegyes a csapat, de biztos vagyok benne, hogy benne volt a fejekben az a belgrádi három nap, ahol négy edzésen háromszor nyertünk. Tulajdonképpen nem mutatott különleges játékot a szerb csapat, hogy annyival jobb lenne. Valószínűleg a fejekben benne volt, hogy lehet, hogy ez egy sima mérkőzés lesz. Ehhez képest találkoztunk egy szerb csapattal, amely az első perctől kezdve beledöngölt minket a talajba, kőkemény, szoros emberfogással. Nagyon jól kidolgozták azt, hogy a két balkezesünk oldalát, akik nagyon erősek, teljesen tönkreverték, nem tudtuk onnan beadni a labdát. A centereket is agyonverték, abból lefordultak, és sok gólt kaptunk – ez a valóság. Aztán feljöttünk, de a hat gól így sem reális, annak ellenére, hogy ez az eredmény, és ezért így kell tekinteni. Nem játszottunk jól, a védekezésünk nem volt jó, sok gólt kaptunk távolról.

A német meccsen már jól összeállt a védekezés, azt kértem a fiúktól, hogy erre a meccsre figyeljünk oda, hiszen egy csoportban vagyunk, vegyük el a kedvüket, nehogy azt érezzék, hogy ők a jobbak. Mindezt annak ellenére, hogy azt hiszem 10-15 éve nem volt ilyen jó német utánpótlásgarnitúra, nagyon jó csapat. Tízzel nyertünk, sokat hibáztak, de ez sem reális, hozzá kell tennem, viszont nagyon jól játszott a csapat, a védekezésünk nagyon jó volt, a támadásunk is, lefordultunk, jól játszottak, küzdöttek egymásért a fiúk.

A harmadik meccs a szlovák meccs volt, ahol szintén hasonló győzelem született. A szlovák azért gyengébb, de gyönyörű szép gólokat lőttünk, élvezetes volt a játék. Úgy gondolom, hogy a torna elérte a célját, hasznos volt, örülök, hogy még időben kaptunk pofont. Én úgy fogom fel, és remélem, hogy a fiúk is úgy fogják fel, hogy időben kaptuk a pofont, hogy itt azért ki lehet kapni bárkitől. Tehát nem vagyunk rosszak, de a többi is nagyon jó.

- A szentesi tornára mit tűzöl ki célul?

- A szentesi torna már komoly értékmérő, mert a horvát kivételével a világ legjobb csapatai lesznek itt – ez egy kis világbajnokság. Nagyon remélem, hogy az utánpótlás-edzők is lejönnek megnézni, mert nagyon sokat lehet tanulni, nagyon magas szintű a játék minden csapatnál. Azt várom, hogy kezdjen összeállni a védekezésünk, és most már a támadásunkat is próbáljuk felépíteni rendesen. Azt várom, hogy jó játék legyen, tehát nem az eredmény érdekel igazából, hanem az, hogy ne kapjunk felesleges gólokat. Azt szoktam mondani, hogy az ellenfél küzdjön meg minden gólért, ugyanúgy, mint mi, tehát mi ne ajándékozzunk gólt, hanem az ellenfél küzdjön meg érte. És ha be tudja lőni, akkor ez van. Mindenféleképpen azt várom, hogy jó mérkőzések legyenek.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Burián Gergely a vlv-nek


- Szervusz Gergő, üdvözöllek a vlv kamerája előtt. Arra kérlek, mondd el, hogy érzed magad itt? Mennyire fejlődik a csapat, hogy látod?

- Szia. Nagyon jól érzem magam a válogatottnál. Ugye most kedden, szerdán játszottunk a felnőtt válogatottal, ez nekünk nagy fejlődési lehetőség, hogy a nagyobbak közt játszhatunk, ugye fizikálisan sokkal erősebbek, ez egy jó edzési lehetőség a csapatnak, hogy felkészüljünk a szentesi tornára, meg az Európa-bajnokságra.

- Hogy látod, mennyire fejlődtök? Most már azért elég sokat együtt voltatok.

- Igen, már egy hónapja együtt vagyunk Szerintem a csapat az jó, még van hová fejlődni védekezésben, támadásban is vannak gondok, de szerintem már összekovácsolódott a csapat és készen állunk.

- Magadról mondj valamit. Mi a posztod?

- Balkezes vagyok, tehát balkéz szélen és hátul játszom.

- A Vasasban, ha jól tudom.

- Igen, a Vasasban.

- Mik a terveid? Mi a célod?

- Hát egyelőre a Vasasban az első pár év, aztán majd meglátjuk. Nem tudom, ahogy hozza az élet.

- Mit szeretnél elérni ebben a sportban?

- Olimpiai bajnoki címet, felnőtt válogatottságot.

- Sok sikert kívánok neked a szentesi tornára, és utána Bakura!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Sedlmayer Tamás a vlv-nek


- Szervusz Tamás! Megúsztad a délelőtti úszást a Kondorosin, mit csináltál ez idő alatt?

- Úsztam. Cserébe úsztam egy 10x200-at.

- Milyen volt a délelőtti edzés?

- Nehéz. Főleg így, hogy este még kétkapu is volt, de hát - mindent a fejlődésért.

- Hogy érzed magad? Hogy telnek a napok? Mit gondolsz, hogy megy itt neked?

- Kemény munkával teltek a napok, de úgy gondolom, hogy az Universiade-csapatban is ugyanez lesz. Én két hétig pihentem az edzések előtt, és úgy éreztem, hogy elég gyorsan összekaptam magamat, visszajött az a fizikai kondíció, ami volt előtte. Gyakorlás gyakorlás gyakorlás volt igazából.

- Az Universiade-csapattól mit vársz? Mi az, amivel oda mész, milyen munícióval? Mit tervezel?

- Ott sokkal kevesebb idő alatt kell fölkészüljünk a világversenyre. Nem is tudom, mi az, amit ott várjak, nyilván lesz ott is fizikai, erőnléti edzés, de azt hiszem, az kevesebb lesz, mint itt. Mint mondtam, ott jóval kevesebb idő alatt kell a taktikai részt is belevenni, és hát ugye eléggé vegyes a társaság, különböző csapatokból jöttek a játékosok, úgyhogy kevés idő alatt kell összeszokjunk.

- Gondolom, bízol abban, hogy az utazó csapatban leszel.

- Hát remélem, igen. Nagyon szeretnék utazni, úgyhogy igyekszem igen.

- Dél-Korea a tét. Köszönöm szépen Tamás jó munkát neked itt, és holnap már oda mész?

- Köszönöm szépen! Igen, holnap már reggel ott kezdünk!

- Akkor jó munkát, köszi!

(Lejegyezte: Kerbi)