FACEBOOK

Horkai György a Reggeli Startban

Horkai György a Reggeli Startban
hozzászólás, 2015.05.27.

Az utánpótlás szövetségi kapitányt az U17-es válogatott felkészüléséről és a csütörtökön kezdődő barcelonai BL final six magyar esélyeiről faggatta Csisztu Zsuzsa.

Horkai György elmondta, hogy ennek a korosztálynak az idei Eb lesz az első világversenye, ráadásul a torna különleges körülmények között, az első alkalommal megrendezendő Európa Játékok részeként zajlik majd, Bakuban.

A cél a legjobb négy közé kerülés, mint a magyar vízilabdacsapatok esetében mindig. Ott ugyanis már minden lehet, s ha sikerül folyamatosan, hosszabb időn át tartani ezt a mércét, az mindenképpen a sportág magas színvonalát bizonyítja.

A reményeket kicsit lehűtve a kapitány elmondta, hogy egy új, belépő korosztálynál általában a második évre rázódik össze a csapat, akkor szokott jobb eredményt elérni. Ráadásul a bakui játékok időpontja (júnus 12-28.) miatt kevés az idő a felkészülésre. Ennek ellenére az eddigi munka szép eredményeket hozott, a csapat alakulóban. Van néhány játékos, aki nagy tehetség, például a centerposzton játszó, mindössze 15 éves debreceni Fekete Gergő és a védő Nagy Ádám, aki tavaly korosztályos világbajnokságot nyert. Akkor hasznos kiegészítő ember volt, de a beszélgetés során Horkai György szó szerint azt mondta, hogy vízilabdázót egy év alatt még nem látott ekkorát fejlődni. Fel is figyelt a fiatal játékosra Benedek Tibor is, s a most zajló közös edzések során, a kétkapuzásoknál Ádám a meccsek egyik felét saját korosztálybeli társainál, a másikat a válogatott keret oldalán játssza.

Ami a csütörtökön kezdődő BL final sixet illeti, Horkai György nagyon drukkol annak, hogy Eger-Szolnok döntő legyen az utolsó napon, amit nem tart lehetetlennek.

A teljes  beszélgetés: