FACEBOOK

Vincze Balázs szűkebb Universiade-kerete

Vincze Balázs szűkebb Universiade-kerete
hozzászólás, 2015.05.24.

Szűkítette Universiade-keretét Vincze Balázs, jövő szerdán 16 játékossal kezdi meg a felkészülést a kvangdzsui egyetemi-főiskolai játékokra. Az "egyetemisták" három edzőmeccset is játszanak Benedek Tibor nagyválogatottjával.

Az Universiade-válogatott szövetségi kapitánya a vlv-nek elmondta: eredetleg 16 játékossal tervezte elkezdeni a felkészülést, de végül úgy döntött, hogy a legutóbbi Universiade előtti gyakorlathoz képest nem két, hanem három kapust hív meg, így ugyanis szakmai szempontból előnyösebb az "összetétel", részben többet lőhetnek a játékosok, részben pedig a kapusok gyakorlása, edzése is könnyebben megoldható.

VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- Ezekkel a játékosokkal képzelem el, hogy azt az érmes helyezést, amit szeretnénk elérni Dél-Koreában, sikerül megszereznünk. Bízom abban, hogy ugyanúgy, mint két évvel ezelőtt és egyébként minden egyes válogatott-összetartásnál, a játékosok hatalmas lendülettel és akarással vágnak neki a munkának.

Júnus első hetében kétszer is kétkapuzni fogunk a magyar válogatottal, június 19-én pedig egy újabb edőmeccsünk lesz velük, ami nekünk gyakorlatilag "útravaló", hiszen a tervek szerint június 22-én indulunk Törökországba, ahol a törökökkel edzőtáborozunk és egy nemzetközi tornán veszünk részt, majd onnan már közvetlenül az Universiade helyszínére Dél-Koreába utazunk.

Az Universiade-keret:

Barabás Botond, Bendes Viktor, Bisztritsányi Dávid - kapusok,

Chilkó Márton, Csapó Miklós, Fazekas Tibor, Halek Márton, Illés Sándor, Jansik Szilárd, Kovács Gábor, Lőrincz Bálint, Sántavy Máté, Sedlmayer Tamás, Szentesi Ádám, Tóth Bendegúz, Vogel Simon, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


A keret két tagja, Jansik Szilárd és Sedlmayer Tamás egyelőre Benedek Tibor "minikeretével" a Margitszigeten edz, a két fiú jövő csütörtökön csatlakozik majd az Universiade-kerethez.

A július 3-14-i Universiade csoportkörében a magyar csapat ellenfelei: Ausztrália, Franciaország, Hollandia.