FACEBOOK

Cseh Sándor a Reggeli Startban

Cseh Sándor a Reggeli Startban
hozzászólás, 2015.05.21.

A legfontosabb célt, a magyar bajnoki címet már elérte a Szolnoki Dózsa-Közgép, jöhet a BL hatos döntője. A vezetőedző a Reggeli Start vendége volt csütörtökön, s azt is elmondta, hogy a Közgéppel kapcsolatos politikai viharokból nem éreznek semmit a csapat háza táján.

Cseh Sándor némi öniróniával úgy fogalmazott, hogy volt idő felkészülni a bajnoki győzelemmel járó érzésre, mert hat-hét éve azon dolgozik a klub, hogy 1964 után ismét a csúcsra jussanak. 

A mostani bajnoki címet négy elveszített döntő előzte meg és a vezetőedzőnek személy szerint is fontos volt, hogy a fiatal edzőgeneráció tagjaként (hét éve edző az OB1-ben, ebből két éven át másodedző, öt évig vezetőedző volt) sikerüljön letenni valamit az asztalra. Úgy ítéli meg, hogy a csapattal együtt ő is fejlődött, igyekszik profi módon kezelni a kihívásokat. Tudta, hogy mi az elvárás és ennek  - egyelőre magyar vizekben - a csapat és ő is megfelelt.

Cseh Sándor korábban sem titkolta, hogy az Eger-OSC elődöntő első meccse után is az Egert várta a döntőbe. Úgy gondolták, hogy az OSC-t le tudják győzni, s ez végül sikerült is.

Sok összetevő vezetett a sikerhez, a kapusteljesítmény, az átlövők, a centerek játéka, s az is, hogy a csak technikai értelemben cseresornak nevezett játékosok is nagyon erősek. Kis Gábornak például idén könnyebb dolga volt, kevesebb időt kellett vízben töltenie, mert Mezei Tamás és Tóth Márton is nagyon jól teljesített centerben, Jansik Dávid pedig Milan Alekszicsot helyettesítette kiválóan a vízben, amikor nem a szerb volt bent bekkelni.

A Bajnokok Ligája hatos döntőjében a Szolnok jövő csütörtökön Barcelonában a házigazda és címvédő Barcelonetával játszik az elődöntőbe jutásért. Cseh Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy mivel a katalánok a rendező jogán eleve döntősek voltak, a csoportmeccsek során nem kellett mindent megmutatniuk, amit tudnak.

Miután a Szolnok Rijekában az utolsó három percben elveszítette a csoportelsőséget, ez teljesen átalakította a felkészülés menetét. Cseh Sándor személy szerint nem gondolkodik a hazai pályán játszó házigazdával sorra kerülő első meccsnél tovább, nem foglalkozik azzal, hogy győzelem esetén a Pro Recco következik, ugyanis, ha nem sikerül legyőzni a Barcelonetát, akkor nincs több meccsük. Ezért jelenleg ez számukra "A" BL-döntő.

Végül a műsorvezető, Szombathy Pál óvatosan fogalmazva arról érdeklődött, hogy a politika nem befolyásolja-e a szolnoki vízilabdacsapat jövőjét. Emlékeztetett, hogy a jégkorongozóknál egy világra szóló sportsiker (az A csoportba jutás) után lemondott a szövetség közgépes elnöke, s "van egy politikai háború, ami dúl a háttérben".

"A szolnoki póló nincs veszélyben?" - tette fel a kérdést.

Cseh Sándor elmondta, hogy megvan a jövő évi csapat, megvannak két-három évre a tervek, nagyon nem is foglalkoznak ilyen kérdésekkel, sokszor kevesebbet is tudnak, mint a hétköznapi ember.

"Szerencsére minden rendben van, csak jót tudok mondani, semmit nem érzünk a csapat háza táján a különböző hírekből" - fogalmazott.

A teljes beszélgetés: