FACEBOOK

Veretlenül bajnok a Szolnok

Veretlenül bajnok a Szolnok
hozzászólás, 2015.05.19.

Háromgólos hátrányból fordított a meccs feléig remekül játszó, de a végére összeroppant OSC ellen a Szolnok és óriási népünnepély közepette bajnoki címet ünnepelhetett hétfőn este.

Bajnoki döntő, harmadik mérkőzés

Szolnok-OSC 13:7 (1:1, 4:4, 2:0, 6:2)

Szolnok, Aréna, v.: Molnár T., Kun Gy.
Szolnok: Nagy V., Gocics 1, Madaras 2, Mezei, Varga Dénes 3, Mitrovics, Jansik D. Cs.: Vámos 2, Alekszics 1, Tóth M. 4, Varga Dániel, Kis G. Vezetőedző: Cseh Sándor
OSC: Bisztritsányi, Decker Á., Kovács G., Graham, Salamon 1, Gór-Nagy 1, Brguljan 1. Cs.: Bátori, Kayes 2, Juhász, Hegedüs 2, Bundschuh, Szentesi. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 4/7, ill. 2/9
Gól - ötméteresből: –, ill. –
Kiállítva cserével, végleg: Alekszics (31. p.)

A Szolnok 3:0-ra nyerte a döntőt.

Az eredményhirdetésnél kiderült, hogy Benedek Tibor szövetségi kapitány és a klubedzők szavazása alapján a mezőny legjobb kapusa Nagy Viktor lett, a legjobb játékosnak Varga Dénest választották.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek, Monoki Nikolett



Vízbe ugrás - vlv-képek, Monoki Nikolett és Stuber Sándor



vlv-képek


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

0:1 - Kayes első gólja

1:1 - Vámos első gólja

1:2 - Hegedüs első gólja

1:3 - Brguljan gólja

1:4 - Hegedüs második gólja

2:4 - Tóth Márton első gólja

3:4 - Madaras első gólja

3:5 - Salamon gólja

4:5 - Tóth Márton második gólja

5:5 - Gocics gólja

6:5 - Varga Dénes első gólja

7:5 - Vámos második gólja

8:5 - Madaras második gólja

9:5 - Varga Dénes második gólja

9:6 - Kayes második gólja

10:6 - Varga Dénes harmadik gólja

11:6 - Alekszics gólja

12:6 - Tóth Márton harmadik gólja

12:7 - Gór-Nagy gólja

13:7 - Tóth Márton negyedik gólja



Vincze Balázs a DigiSportnak


- Balázs, mindent megtetettek ami tőletek tellet, lehetett látni, motiváltak voltak a játékosok, egész egyszerűen ez a Szolnok most ilyen űrvizilabdát játszik.

- Talán a különbség majdnem megint ugyanakkora lett, mint a budapesti mérkőzésen, de most azért, mert az utolsó játékrészben, 3-4 gólos különbség után gyakorlatilag véglegesen föladtuk a csatát, addig tényleg motiváltan és jól játszottunk. Sikerült meglepni a Szolnokot, 4:1-re mentünk, 5:3-ra, ott megakadtak a támadásaink és védekezésben sem tudtuk már azt a színvonalat hozni, amit a mérkőzés elején.

Büszke vagyok arra, hogy egyáltalán döntőt tudtunk játszani, nagyobb ellenállásra számítottam, győzelemre számítottam, arra, hogy sikerül legalább egy mérkőzést nyernünk, de ha átgondolom, hogy tíz hónappal ezelőtt, kilenc hónappal ezelőtt honnan indult el ez a dolog, akkor büszkék lehetünk, hogy eljutottunk idáig és igazából minden fronton a Szolnok állított meg minket, a Magyar Kupában, a Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban is, senki mástól igazából fontos mérkőzésen nem kaptunk ki, nemzetközileg veretlenek voltunk. Ez egy ilyen év volt, hogy a Szolnokon mi nem tudtunk túljutni, nem tudtom, hogy egyáltalán bárki túl tud-e jutni a mai világ vizilabdában a Szolnokon. Nekünk nem sikerült és kívánom nekik, hogy ebben az évben senkinek  se sikerüljön.

- Köszönöm szépen Balázs és jó pihenést kívánok nektek és tényleg gratulálok az egész éves teljesítményhez!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Cseh Sándor a DigiSportnak

- Érkezik ifj. Cseh Sándor akinek először is jár a gratuláció a bajnoki címhez. 51 év után és neked törzsgyökeres szolnokiként, fiatal edzőként - finoman szólva különleges lehet.

- Igen, de először az ellenfelünknek gratulálnék, mert igazából a BL-ben száz százalékosak voltak amíg velünk nem találkoztak és igaz, hogy rólunk szól ez azért Magyarországon, de őket senki nem tudta megverni rajtunk kívül, úgyhogy gratulálok az OSC-nek mind a Magyar Kupa-döntőhöz, mind a bajnoki döntőhöz és nyilván a legnagyobb gratuláció a játékosaimnak szól. Rengeteg munka van benne, sok videózás, edzés, beszélgetés, ha kell büntetés, de azt gondolom, hogy az eredmény a legfontosabb, a játékosok tudása, motiváltsága és inteligenciája.

- Azt mondtad nekem a második meccs után, hogy olyan sokat mesélnél a játékosokról, de most még nem lehet, mert még nem nyertük meg a bajnoki címet. Mi az amit úgy szívesen elmondanál, amit nyilván nem látnak úgy a nézők.

- Hát, nyilván nagyon egyszerű, ezek a játékosok egész nap azt csinálják amit én mondok és én vagyok az edzőjük, mindent megtesznek, emellett hogy én vagyok a főnökük, az edzőjük, viszont nagyon-nagyon csodálom őket, mert tényleg idén egy olyan csapat jött össze, hogy emberileg is az egész csapatot és nagyon sok játékost egyszerűen tényleg csak csodálni lehet, független attól, hogy megnyerünk-e valamit vagy kikapunk, de ahogy a sporthoz is és az élethez állnak, ez nagyon jó.

- Azért ne feledkezzünk meg a te szerepedről sem, hiszen nyugodtan mondhatom, hogy sokan féltettek téged ettől a megbízatástól, hiszen itt van egy szupercsapat, te itt vagy fiatal edzőként, sikerült-e mindenkinek bizonyítanod?

- Nagyon sok jó edző van Magyarországon remélem illetve azt gondolom, hogy én is egy jó edző vagyok, akinek most adott volt egy feladat, ugyanígy dolgoztam akkor is, amikor 2008-ban a Szolnoknak az volt a célja, hogy benn maradjon és tizedik lett és benn maradt. Nyilván mindent megteszek, én vagyok az eddigi legfiatalabb edző az OB1-ben, szeretnék még sokat fejlődni. Jelen pillanatban az, hogy 51 év után megnyertük a bajnokságot és 30 év után a Magyar Kupát, ez fantasztikus dolog és a döntő előtt azt mondtam a játékosoknak, amennyiben megnyerik veretlenül ezt a bajnokságot, olyan történelmi tettet visznek véghez, hogy a Szolnok a valaha volt egyik legjobb magyar csapat lesz egy adott évben és én azt gondolom, hogy ez őket nagyon-nagyon motiválta.

- És ugye azt mondtad, hogy te vagy az egyik legfiatalabb edző, de most már magyar bajnok edző is. Ez így már realizálódott?

- Hát még nem, de nagyon örülök neki és nyilván hogyha megnézem az elmúlt 20-30 év edzőit, akik magyar bajnokok lettek, nagyon örülök, hogy én is ott lehetek.

- Sanyi köszönöm szépen és még egyszer szívből gratulálok az egész éves fantasztikus teljesítményhez!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Madaras Norbert a DigiSportnak


- Meg is érkezett Madaras Norbert. Nagy tolakodás volt, hogy ki legyen a mérkőzés legjobbja, végül a kommentátorok téged választottak. Úgyhogy átadom a pezsgőt, de ha jól sejtem, ebből kapni fog úgyis mindenki ebből a pezsgőből, hiszen már elkezdődött az ünneplés. Hát Norbi, egyrészt jól is néz ki ez az érem, de gondolom, nem emiatt kerül majd kiemelt helyre.

- Igen. Nem is tudom, hol kezdjem, talán azzal, hogy valahogy - legalábbis a vízilabdában - viszonylag könnyen jött nekem minden, tettem is érte, de ez valahogy nem. Az első bajoki döntőmben, 2000-ben vesztettem egyet itthon, aztán még négyet, úgyhogy nyilván akkor nem gondoltam, hogy 15 évet kell várnom rá, de megvan.

-  Viszont ugye szokták mondani, annál értékesebb, minél jobban megdolgoztunk érte.

- Valószínűleg igen, tehát ezt meg fogom becsülni az biztos.

- Beszéljünk még egy kicsit arról, hogy egy nagyon jellemző jelenet volt az is, hogy ne sértődj meg, hogy ezt mondom, de ugye nem te vagy a legfiatalabb játékos ebben a csapatban viszont annál a megúszásgólnál gyakorlatilag nem tudott utolérni téged senki. Amikor Cseh Sándor is mondta, hogy ebben a csapatban tényleg mindegy, hogy ki mekkora sztár, mit ért már el korábban, hatalmas alázattal vetette magát munkába.

- Ez másként nem megy, azért ez egy bajnoki döntő volt. Én azt gondolom, hogy pont attól vagyunk jók és attól voltunk jók egész évben, hogy nagyon sok jó játékos van, tehát nagyon nehéz belőlünk készülni, nem lehet tudni, hogy kinek lesz jó napja, ez azt hiszem, ma is kijött.

- Így van és hát azért az szintén különlegesebbé teheti, hogy te is nagy csapatokban játszottál, mert tényleg komoly játékosokból álló csapatokban, de azt azért kevesen tudják, hogy hiába a sok jó játékos, össze kell állni egy csapattá és hát nyilván itt Szolnokon is azt volt a kérdés, hogy ez sikerül-e.

- Igen, mindenhol ez. Nyilván, azt mondom, hogy ehhez kellenek ezek a játékosok és jó edzők is, én azt gondolom, hogy nálunk minden megvolt, nemcsak azt gondolom, hogy jó játékosok, hanem megfelelő mentalitású játékosok, úgyhogy nálunk ez most adott volt, és hál istennek megvolt az eredménye.

- Köszönöm szépen Norbi és gratulálok még egyszer a bajnoki címhez, az első magyar bajnoki címhez!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Tóth Márton a DigiSportnak

- Már érkezik is Tóth Márton, akinek szintén jár a gratuláció ehhez a teljesítményhez, azt most nem kezdem el elemezgetni, hogy te hol bukkansz föl a medencében, mert itt rosszkéz hátsón lőttél egy nagyon fontos gólt, aztán pedig egy csibészes gólt is, úgyhogy mindenből jutott egy mára.

- Igen, valóban ez így van és nagyon örülök, hogy sikerült megnyerni ezt a bajnokságot. Köszönjük a közönségnek és szeretném felajánlani ezt a győzelmet nagymamám emlékére, aki három nappal ezelőtt ment el, a pénteki meccs előtt, úgyhogy: Isten nyugosztaljon Nagyi!

- Megvan ezzel neked ugye a féltucat bajnoki aranyérem. Ez is különleges helyen lesz?

- Mindenképpen, az első aranyérem minden csapatnál különleges érzés, úgyhogy nagyon-nagyon örülök, hogy itt is sikerült. Remélem nem az utolsó.

- Az volt a kulcs egyébként, hogy bár tényleg rengeteg jó játékos volt, de nem győztétek ti is hangsúlyozni, hogy muszáj, hogy összeálljon ez a gárda egy jó csapattá.

- Valóban és itt év végére úgy gondolom, hogy minden tekintetben sikerült, de ne felejtsük el, hogy nincs vége a szezonnak nekünk. Nagyon fontos barcelonai BL final six van előttünk, úgyhogy azt gondolom, hogy jó úton vagyunk és ideálisan alakulnak a körülmények abban a tekintetben, hogy tudunk még arra is készülni egy kicsit.

- Ha jól sejtem, akkor az ünnepi vacsorát te fogod készíteni. Mi lesz az?

- Nekem még nem szóltak, de majd rögtönzök valamit. Majd elém tesznek egy dobozt és akkor majd abból főzök.

- Rendben, köszönöm szépen és még egyszer gratulálok szívből neked is Marci!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vámos Márton a vlv-nek

- Itt van a beígért nyilatkozat, elmaradt a négy gól, kettő esett, gratulálok Marci, magyar bajnok vagy újra, mit érzel?

- Hát, ugyanazt, amit az első alkalommal, illetve nem, mert kicsivel jobb érzés, mivel úgy gondolom, amikor először lettem bajnok, akkor nem voltam annyira meghatározó szereplője a gárdának, és most már úgy gondolom, hogy eléggé az voltam és az vagyok, és így azért sokkal jobb érzés bajnoknak lenni, mint másképp...

- Nagyobb volt a felelősség?

- Megmondom őszintén, hogy az utolsó meccs előtt nem is izgultam, talán az első meccs előtt volt egy kis izgalom bennem, de ilyenek a döntők, izgalom nélkül nem lehet bemenni, mert akkor nem tudod megnyerni a meccset. Kis pozitív drukk az kell, hogy legyen.



Nagy Viktor a vlv-nek

- Viktor, úgy látom, hogy elég jó kedved van ma este, mi történt?

- Hát..., bajonoki döntő megnyerése után nem szoktam szomorú lenni...

- Nehéz volt?

- Úgy tünhetett kívülről, hogy könnyű, de belülről azért én azt éreztem, hogy nehéz volt, főleg ez a harmadik meccs. Az elején el is mentek, kaptunk néhány fura gólt, amivel elléptek tőlünk, de nagyon-nagyon büszke vagyok a csapatra és a csapat erejét mutatja az, hogy nem számít, mert fordítottuk már meg nagyobb különbségről is az eredményt és csapatként a védekezésre helyezve a hangsúlyt, zseniális blokkolások és elől meg gólok... Úgyhogy megkértem Alekszicset, hogy ne ejtsen nekem ilyen gólt. :) (a szerb-magyar meccsen - szerk.)

Nagyon boldog vagyok, hogy ebben a csapatban játszhatok és részese lehetek ennek a sikernek, Szolnok városa már nagyon régóta várt erre a győzelemre, úgyhogy... Tényleg... Én se tudom, hogy mit mondjak, most nagyon várom, hogy kiengedjünk egy kicsit, de ne annyira, hogy aztán ne tudjuk magunkat összeszedni erre a szintre. Sanyi (Cseh Sándor - a szerk.) szerintem nagyon jól összerakta a csapatot erre a döntőre kihegyezve, most játszottunk szerintem a legjobban ebben az évben, úgy értem a döntő sorozatában, ahogy be volt tervezve; úgyhogy az egész szakmai stáb előtt le a kalappal, és... Mindenki előtt, aki ezt összehozta, segített nekünk. Úgy hogy most nagyon sok okosság nem jut eszembe...

- Nem is kell több, és jó mulatást kívánok ma estére!

- Köszi, kiváncsi vagyok a tűzoltóautóra, lehet legenda, a hírt nem tudom megerősíteni a zuhanyzóból, de remélem nem :) Nagyon remélem, hogy lesz valami!

- Gratulálunk!




Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz Bence, gratulálok! Mennyire vagy csalódott?

- Most nagyon.

- Nem is lehetnél jobban, ugye?

- Valahogy úgy.

- Na jó, azért erre később máshogy fogsz visszaemlékezni.

- Igen, ebben biztos vagyok, később máshogy fogok visszaemlékezni, egy nagyon jó szezont futottunk az OSC-vel, minden szinten a Szolnok állított meg minket, a BL-ben, a kupadöntőben és a bajnoki döntőben. Én úgy érzem, hogy ebből a szezonból, magunkból kihoztuk a maximumot, de azért csalódott vagyok, azért vagyunk sportemberek, mert mindig csak a győzelem az elfogadható, de ez a Szolnok most fantasztikusan játszott mind a három meccsen, gratulálok nekik!

- Talán jövőre!

- Talán jövőre.



Decker Ádám a vlv-nek

- Na, hát Ádi, hogy volt ez, mit érzel?

- Nagyon csalódott vagyok, mert szerintem itt mindenki elhitte az OSC-ben, hogy van még esélyünk, és úgy is álltunk ennek a mérkőzésnek, aztán megfordult a meccs a felénél, amikor, azt mondom, hogy a legtöbb hibát fáradtságból elkövetve, odaadtuk a Szolnoknak a lehetőséget, hogy magabiztosan vezessék a támadasaikat. Éltek ezzel, nem szégyen ez.

Annak örülök, hogy a Magyar Kupában a Szolnok ejtett ki minket, a Bajnokok Ligájában nagyon keményen megharcoltunk és szintén a Szolnok ejtett ki minket, végül a magyar bajnokság döntőjében is ők ejtettek ki minket, és ugye ha ők megnyerik a BL-t akkor az a mi teljesítményünket is nagyon felértékeli. Ezzel együtt szeretnék gratulálni az öcsémnek az első bajnoki címéhez, ez az, ami nekem a mai nap egyetlen pozitívuma.



Salamon Ferenc a vlv-nek

 - Feri, egy gyors értékelést kérek, rátok vár a busz, foglald össze, mit érzel!

- Hát, most csalódott vagyok egy picit az ezüst miatt, a mai játék volt szerintem a legjobb a három meccs alatt, az utolsó negyedre elfáradtunk és a Szolnok ezt kihasználta. Úgy összeségében büszke vagyok a csapatra, szerintem nem sokan számítottak erre, hogy mi idáig eljutunk, sajnos minden sorozatban a Szolnok álta az utunkat, jövőre azon fogunk dolgozni, hogy ez ne így legyen és a Szolnoknak sok-sok sikert kívánunk a BL-ben, és hirtelen más nem jut eszembe :)

- Feri, köszönjük szépen, jó pihenést és jó nyarat kívánok neked!




JUHÁSZ ZSOLT a vlv-nek:

- Vitán felül áll: a Szolnok a legjobb csapat ma Magyarországon! Gratulálok nekik!

Szerintem a Varga testvérek voltak a siker kulcsai! De azt gondolom, nekünk is nagyon szép szezonunk volt, 8 hónapja alakult ez a csapat és két hazai versenykiírás döntőjébe is bekerültünk úgy, hogy nem sokan vártak minket oda! Dolgozunk, építkezünk tovább... Sok sikert mindkét final sixes magyar csapatnak!