FACEBOOK

Benedek Tibor "minikerete"

Benedek Tibor
hozzászólás, 2015.05.17.

Benedek Tibor első "minikerete" hétfőn megkezdi a felkészülést a nyári feladatokra. Az első, kéthetes időszakra fiatalokat hívott meg a szövetségi kapitány, hiszen még tart a bajnokság és a BL final six is időpontja csak közeledik. "Igazi" vb-keret a barcelonai BL-csaták után lesz.

A hétfőn kezdődő felkészülésre meghívott játékosok:

Kardos Gergely, Lévai Márton, Vogel Soma (kapusok);

Fülöp Bence, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Német Toni, Sedlmayer Tamás (mezőnyjátékosok).


A meghívottakkal hétfő reggel kezdi el a két hétig tartó közös munkát a szövetségi kapitány a Margitszigeten. Az edzések délelőtt lesznek, kedden és szerdán este pedig (mindkét héten) a Horkai György irányításával készülő U17-es válogatottal játszanak edzőmérkőzést. E meccseken Nagy Ádám a játékidő felét a nagy válogatottnál, másik felét a 98-as születésűeknél tölti.

Benedek Tibor a vlv-nek elmondta, hogy ennek a különleges megoldásnak több célja is van. Egyrészt a leendő vb-keret három tagja, Német Toni, Manhercz Krisztián és Lévai Márton ezzel megkezdi a nyári felkészülést (hiszen ők nem érdekeltek a még zajló hazai és nemzetközi klubprogramban), mellettük olyan tehetséges fiatalokat hívott meg, akik - Vogel Soma és Kovács Gergő kivételével - már voltak a válogatott tágabb keretének tagjai és tehetségük alapján a kapitány úgy gondolja, hogy a jövőben lehetőségük lesz a válogatottság elérésére.

Jansik Szilárd és Sedlmayer Tamás a második hét közepén "átteszi székhelyét" a Kondorosi útra, ahol megkezdi felkészülését a magyar Universiade-válogatott.

A MAGYAR VÁLOGATOTT NYÁRI MECCSPROGRAMJA