FACEBOOK

Visszavágók: FTC-Eger és OSC-Szolnok

Visszavágók: FTC-Eger és OSC-Szolnok
hozzászólás, 2015.05.14.

Az egriek pénteken bronzérmesek lehetnek, ha nyernek a Népligetben, a Szolnok pedig - tévés meccsen - az OSC otthonában tehet nagy lépést a bajnoki cím felé. Előzetesünk nyilatkozatokkal.

Bronzpárharc, második mérkőzés

17.45 FTC-Eger


Az első találkozón az Eger otthon 20:8-ra nyert, s mivel a bronzcsata csak két győzelemig tart, akár már pénteken befejezheti a párharcot.

VARGA ZSOLT (FTC) a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy az egri mérkőzés irreális végeredményt hozott. Van különbség a két csapat között, de szerintem nem ekkora. Bízom benne, hogy tudják a játékosaim, de meg is beszéltük, hogy ez az utolsó itthoni mérkőzésünk ebben a szezonban, úgyhogy mindenféleképpen szeretnénk jó teljesítményt nyújtani. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megragadjuk az utolsó szalmaszálat és elérjük, hogy ne ez legyen a szezon utolsó meccse számunkra. Szerintem jobb állapotban vagyunk, mint az egri meccs előtt, ott valahogy - lehet, hogy az utazás miatt - annyira dekoncentráltan kezdtünk, hogy pillanatok alatt elment a mérkőzés, utána pedig csak kapkodás lett az egészből. Bízom abban, hogy pénteken ez máshogy fog kinézni. Hozzá kell tenni: az Egerben benne van, hogy ennyire jól játsszon, bajnokesélyes csapat volt egész évben, szerintem mindenki döntőbe várta őket és ha a végén aranyérmesek lettek volna megint, senki nem mondta volna, hogy ez meglepetés.

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Az előző meccs utáni véleményemet tartom: sok góllal nyertünk, de ezt nem kezelem úgy, hogy már lefutott a dolog. Nyilván nem ez a reális különbség a két csapat között, tudom, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Ezzel együtt mindenképpen szeretnénk lezárni a magyar bajnokságot és megszerezni a bronzérmet a Népligetben.


20.00 OSC-Szolnok - DigiSport 2, vlv (szöveges élő)

Az első mérkőzésen a Szolnok otthon 13:9-re győzött, ám az aranyéremhez az egyik félnek háromszor kell legyőznie a másikat, pénteken tehát még semmiféleképpen nem lesz bajnokavatás.

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- A sátorbontás óta ma edzettünk először nyitott medencében, napsütésben, jó hangulatban kellemes légkörben. Ami a péntek estét illeti, sokkal jobban kell játszanunk, mint az első mérkőzésen. Szolnokon rengeteg hibát követtünk el és e téren előre kell lépnünk, mert nyilvánvaló, hogy egy ilyen csapat ellen, mint a Szolnok, nem hibázhatunk, az ugyanis őket erősíti. Azt szeretnénk, hogy Fortuna most a mi oldalunkon álljon, de tudjuk, hogy ehhez rengeteget kell tennünk és elsősorban jó játékot kell produkálnunk.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- A keddi meccs óta nálunk nem történt semmi különös, aminek örülni kell, hiszen nincs se betegünk, se sérültünk. Kicsit pihentünk, kicsit elemeztük a meccset, kicsit edzettünk. Ma este felutaztunk a fővárosba, pénteken délelőtt a Kondorosin edzünk, de nem az uszodában, hanem a nyitott medencében. A meccsel kapcsolatban csak olyan közhelyeket tudok mondani, hogy "akkor ér igazán sokat a keddi győzelem, ha most is nyerünk", meg, hogy "most derül ki, melyik milyen csapat", de én igazából csak egy dolgot szeretnék elérni: úgy menjen be a Szolnok a vízbe péntek este, mintha most játszana először az OSC-vel az idén.

GÓR-NAGY MIKLÓS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Győzni akarunk! Egyesével haladunk, nem azt számoljuk, hogy hány meccset kell nyerni a végső sikerig, a pénteki esti meccsre koncentrálunk, azt akarjuk megnyerni. A szolnoki vereség tapasztalatait értékeltük, s remélhetőleg hasznosítani is tudjuk. Abszolút telt házra számítok, várjuk a szurkolókat, hogy buzdítsanak minket ezen a várhatóan nagyon kemény mérkőzésen.

KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Nagyon készültünk a meccsre. Mindenképpen keményebb mérkőzésre számítok, mint az első volt. Kedden nekünk összejöttek a dolgok, nem szabad elfelejteni, hogy szerencsés gólokat is lőttünk, míg az OSC-seknek a kapufáról többnyire kifelé pattant a labda. Szerintem nagyon nagy jelentősége van a pénteki meccsnek, az ilyen döntők során általában nagyon fontos a második mérkőzés. Ha az első meccs győztese újra nyerni tud, nagyon nagy előnyre tesz szert, 0:2-ről fordítani úgy, hogy háromszor meg kell venni az ellenfelet és nem hibázhatsz - ez szinte lehetetlen feladat. Szeretrnénk, ha pénteken egy ilyen forgatókönyv valósulna meg. Nehéz lesz, az OSC otthon játszik, ahol már tudtak tőlünk pontot rabolni. A lehető legkeményebb mérkőzésre számítok.