FACEBOOK

A Szolnok elindult az aranyért, az Eger a bronzért

A Szolnok elindult az aranyért, az Eger a bronzért
hozzászólás, 2015.05.12.

Magabiztos hazai győzelem Szolnokon és Egerben - visszavágók pénteken. Nyilatkozatok, fotók, gólok.

Bajnoki bronzpárharc, első mérkőzés

Eger-FTC 20:8 (5:1, 6:3, 3:2, 6:2)

Eger, Bitskey uszoda, v.: Kun Gy., Csanádi
Eger: B. Mitrovics, Vapenszki 2, Cuckovics 1, Biros P. 3, Hosnyánszky 4, Hárai 1, Szivós 2. Cs.: Angyal 1, Zalánki, Lőrincz B., Csuk 5, Erdélyi 1, Bedő. Vezetőedző: Dabrowski Norbert
FTC: Gárdonyi, Csapó 2, Avramovics, Nyéki, Katonás, Swift 3, Roach 1. Cs.: Vogel S. Ernyey 1, Regős 1, Jansik Sz., Marnitz G., Pohl Z., Kolozsi. Vezetőedző: Varga Zsolt
Gól - emberelőnyből: 4/8, ill. 1/4
Gól - négyperces emberelőnyből: 3/5, ill. -
Gól - ötméteresből: 2/3, ill. 0/1
Kipontozódott: Avramovics (26. p.)
Kiállítva cserével, végleg: Hárai (27. p.)
Kiállítva végleg, csere nélkül: Roach (27. p.)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása 1:0 az Eger javára.

A következő mérkőzés pénteken 17.45-kor lesz a Népligetben.

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) nyilatkozata az egri klub honlapján:

– Arról beszéltünk a meccs előtt, hogy a Ferencváros nagyon motivált lesz, és én azt kértem a csapattól, hogy rajtunk ez jobban látszódjon. Úgy gondolom, hogy rögtön az elején megmutattuk, mi a dolgunk. Nyilván örülök a nagy különbségű győzelemnek, de nem szeretném, hogy ez elaltasson minket a pénteki meccs előtt.

VARGA ZSOLT (FTC) nyilatkozata a fradi.hu-n:

- Alapvetően a ritmusát nem tudtuk felvenni a mérkőzésnek, ez okozta az első két negyedben a különbséget. Bár számítottunk rá, hogy a bajnoki elődöntőben elszenvedett vereségek után az Eger hazai medencében nekünk fog esni és mindent meg fog tenni a győzelemért. Ettől függetlenül nem tudok azonosulni a statisztikai adatokkal.



vlv-fotók, Monoki Nikolett


VLV-VIDEÓK (TV Eger):

1:0 - Cuckovics gólja

2:0 - Hárai gólja

3:0 - Szivós első gólja

4:0 - Hosnyánszky első gólja

4:1 - Ernyey gólja

Gárdonyi ötméterest véd

5:1 - Szivós második gólja

6:1 - Csuk első gólja

6:2 - Roach gólja

7:2 - Vapenszki első gólja

8:2 - Hosnyánszky második gólja

8:3 - Regős gólja

9:3 - Hosnyánszky harmadik gólja

10:3 - Vapenszki második gólja

11:3 - Biros első gólja

11:4 - Swift második gólja

11:5 - Swift harmadik gólja

11:6 - Csapó első gólja

12:6 - Csuk második gólja

13:6 - Csuk harmadik gólja

14:6 - Angyal gólja

Mitrovics ötméterest véd

15:6 - Hosnyánszky negyedik gólja

16:6 - Biros első ötméteresgólja

17:6 - Biros második ötméteresgólja

17:7 - Csapó második gólja

18:7 - Csuk negyedik gólja

19:7 - Csuk ötödik gólja

20:7 - Erdélyi gólja

20:8 - Swift harmadik gólja


Döntő, első mérkőzés

Szolnok-OSC 13:9 (4:3, 3:0, 3:3, 3:3)
Szolnok, Aréna, v.:: Horváth Cs., Molnár P.
Szolnok: Nagy V., Madaras, Vámos 1, Varga Dénes 1, Kis G., S. Mitrovics 3, Jansik D. 1. Cs.: Gocics, Hangay Z. 1, Mezei, Alekszics 3, Tóth M. 1, Varga Dániel 2. Vezetőedző: Cseh Sándor
OSC: Bisztritsányi, Bátori 2, Kayes 2, Juhász Zs. 1, Hegedüs, Gór-Nagy 1, Bundschuh. Cs.: Decker Á., Kovács G. 1, Graham 1, Salamon 1, Szentesi, Drasko Brguljan. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 5/11, ill. 3/9
Kipontozódott: Bundschuh (22. p.), Mitrovics (31. p.)
Kiállítva cserével, végleg: Madaras (16. p.), Juhász Zs. (16. p.)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0 a Szolnok javára. A következő mérkőzés pénteken 20 órakor lesz Budapesten, a Kondorosi úton.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

1:0 - Mitrovics első gólja

1:1 - Juhász Zsolt gólja

1:2 - Kayes első gólja

2:2 - Varga Dániel első gólja

3:2 - Alekszics első gólja

4:2 - Varga Dániel csavargólja

4:3 - Bátori első gólja

5:3 - Alekszics második gólja

6:3 - Vámos gólja

7:3 - Alekszics harmadik gólja

8:3 - Jansik Dávid gólja

8:4 - Gór-Nagy Miklós gólja

9:4 - Mitrovics második gólja

9:5 - Kovács Gábor gólja


10:5 - Tóth Márton gólja

10:6 - Graham gólja

11:6 - Mitrovics ejtésgólja

11:7 - Kayes második gólja

12:7 - Varga Dénes gólja

12:8 - Salamon Ferenc gólja

12:9 - Bátori második gólja

13:9 - Hangay gólja



Vincze Balázs DigiSportnak


- Balázs, nem voltál könnyű helyzetben ezen a mérkőzésen, mert ugye vannak olyan meccsek egy csapat életében, amikor semmi nem sikerül. Ez volt az a meccs?

- Ez az volt, különösen a mérkőzés elején 2:2 után, akkor amikor ellépett 7:3-ra a Szolnok, akkor nekünk 3-4 olyan helyzetünk volt, amikor kapufa-gólvonal volt, nekik meg olyan ami kapufáról, kapusról, Bisztritsányiról bepattant és nyilván ezeket úgy mondjuk, hogy a Fortuna nem állt mellettünk. Valami kis plusz hiányzott volna, ezt akkor ebben az időszakában ezen a mérkőzésen nem tudtuk megcsinálni. Mint ahogy azt gondolom, hogy az egész mérkőzés arról szólt, hogy ez a Szolnok jobb volt nálunk. Gratulálunk nekik, megtartották a pályaelőnyt, várjuk őket otthon.

- Ilyenkor egyébként mi a jó módszer, mert azért nyilván most mindenki letört a csapatnál, de ahogy te is mondtad, ritkán fordul elő a csapat életében, hogy azért ennyire rossz mérkőzést fogjon ki.

- Az mindenképpen fontos volt, hogy ne essünk szét, van egy játékunk azért, mert az ma nüanszokon múlva nem sikerült, attól ne térjünk el. Azt próbáltuk vinni tovább, jöttünk fel, kozmetikáztuk az eredményt - már amennyire. Én úgy gondolom, hogy eggyel kikapni vagy néggyel kikapni, majdhogynem mindegy akkor, hogyha azt a szellemet és hitet amit eddig 9  hónapon keresztül beleplántáltuk a játékosokba, a csapatba, azt nem szórjuk ki az ablakon azért, mert a Szolnok otthonában kikapunk az első meccsen, holott van még hátra vagy lehet még hátra adott esetben négy másik.

- Például a következő mérkőzés a Nyéki Imre Sportuszodában. Balázs köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Cseh Sándor a DigiSportnak


- Sanyi, gratulálok a mai sikerhez! Egy rendkívül jól játszó Szolnokot láthattunk ma, egy magabiztos csapatot, és ha már arról beszélgettünk a mérkőzés elején, hogy túlságosan megnyugszik-e a csapat… Nem így tűnt, tényleg mindenki százszázalékos fordulatszámon volt ezen a mérkőzésen, az első pillanattól kezdve.

- Azt gondolom, hogy az első félidőben nagyon jól játszottunk, az eredmény még talán nem is tükrözi, hogy milyen jól, de nyilván, ha valaki egy ilyen csapat ellen, mint az OSC négy gól előnyre tesz szert egy félidő alatt, akkor az látszik. A lényeg az, hogy tényleg nagyon jól játszottunk, és miután elmentünk 4-5 góllal, két út volt: vagy belemegyünk ebbe a kicsit provokálós játékba, amikor átugranak a fejeken, odanyomnak, minden mindegy alapon játszanak vagy megpróbáljuk megtartani az eredményt. Mi a másodikat választottuk, arra törekedtünk, hogy nyugodtak maradjunk, megpróbáljunk jól védekezni, és megtartani azt a helyenként 4-5 gólt, ami volt a két csapat között ma.

- És azért emeljük ki a kapusteljesítményt is, hiszen Nagy Viktortól remek produkciót láthattunk – főként a mérkőzés elején, ami igazából megadta a jó alaphangot nektek.

- Természetesen nagyon jól védett Viktor, nyilván ezt is várjuk tőle. Kell a jó kapusteljesítmény, ez egyértelmű, de azt gondolom, hogy Bisztro is jól védett. Elégedett vagyok a kapusteljesítménnyel is.

- Volt egyébként ilyen cél a fejedben, hogy itt az első mérkőzésen jó lenne egyfajta erődemonstrációt is tartani?

- Nem, nem volt. 1:0, semmi nem történt, ez egy mérkőzés volt, ahol mi tudtunk győzni. Ma este a játékosok pihenhetnek, én elkezdek készülni a következő mérkőzésre, aztán holnaptól együtt készülünk. Semmi nem történt, 1:0 a párharc állása, ennyi.

- Viszont, ha megvan a második mérkőzés is, az már igencsak nagy lépés lesz a bajnoki cím felé – bár valószínűleg nem lesz könnyű, sőt szinte biztos, hogy nem.

- Egyértelmű, hogy nem lesz könnyű, de talán pont most jön elő, amit kérdeztél a meccs előtt, hogy nagyon rendet kell rakni a fejekben, hiszen ez a mérkőzés azért alakult így, mert nagyon jól játszottunk. Ha egy picit rosszabbul játszunk, akkor nem így alakul. Ez az OSC nagyon kemény lesz a következő mérkőzésen is.

- Sanyi, köszönöm szépen és jó felkészülést kívánok a második mérkőzésre!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dániel a DigiSportnak

- Érkezik Varga Dániel a mérkőzés legjobbja, aki hagyományosan itt a DigiSportnál pezsgőt vehet át. Gratulálok, fogadd sok szeretettel ezt a pezsgőt a mai teljesítményárt. És hát, elsősorban ugye Hosnyánszky Norbertnek mondhatjuk a specialitása ez a csavargól, akkor most már Hosi aggódhat?


- Hosi ne aggódjon, azt gondolom, hogy minél több ilyen megoldás van, főleg ha eredményes, az csak neki jó, meg főleg a magyar válogatottnak hiszen ezt egy magyaros dolognak gondolom.

- Azért még egy picit beszéljünk erről a gólról, hiszen tudom, hogy ennél a lövésfajtánál célozni nem nagyon lehet, de hát ott a kapus keze és a kapufa között tényleg csak egy labdányi hely volt.

- Hát most mit mondjak... Van az a helyzet, amikor a csavar az sokkal jobb lövés mint maga a lövés, ez akkor van, amikor az ember fáradt vagy akkor van, amikor váratlant kell lőni, vagy akkor van, amikor a blokkot kell kikerülni. Én azért azt gondolom, hogy ezen a bajnoki döntő első meccsén sok minden más is történt, amiről beszélhetünk, örülök, hogy azzal a góllal hozzájárultam a csapat győzelméhez, de itt azért egy komoly csapatmunka van a győzelem mögött, beszéljünk inkább arról.

- Így van, ne menjünk el, emellett hiszen Cseh Sándor is kiemelte, hogy még őt is meglepte, hogy mennyire jól játszott a csapat, különösen az elején és beszélgettünk is arról, hogy nyilván egyfajta önbizalmat adott már nektek, hogy ebben a szezonban tényleg jól sikerültek a mérkőzések az OSC ellen, de aztán félő volt, hogy ez esetleg túlságosan is megnyugtat benneteket, hát ebből azért nem ezt láttuk.

- Meg nem nyugodtunk, ezt a jelenséget, amiről beszélsz, inkább úgy mondanám, hogy nem tudtuk a saját határainkat, mert kevés ilyen hőfokú meccset játszottunk ebben a szezonban. Igazából összesen négyet tudtunk a Bajnokok Ligájában játszani vagy ötöt meg még a Kraguljevác ellen az elején és eltelt nyolc és fél hónap. Az OSC ugye két fantasztikus elődöntő-meccsből jön, azt tudtam hogy ők fel tudnak pörögni, azt pedig reméltem, hogy mi is fel tudunk pörögni, mert hogyha ez a dolog megvalósul, akkor azt is valószínűsítettem, hogy mi nyerünk.

- És különösen ki lehet emelni, ha már kiemeltem amikor a mesterrel beszélgettem Nagy Viktor teljesítményét, akkor azért a támadásokról se feledkezzünk meg hiszen 13 lőtt gól egy bajnoki döntőn remek teljesítmény.

- Igen, azt gondolom, hogy a védekezés és a támadás is egyaránt jó volt, de azért mégis, a mérkőzés alaphangulatát illetve, saját magunk önbizalmát azzal építettük vagy hoztuk össze, hogy az első félidőben talán három gólt kaptunk, nagyon jó volt a védekezés. Az OSC-seknél úgy láttam, hogy elbizonytalanodtak és ez okozta később azt, hogy több gólt is tudtunk lőni.

- Köszönöm szépen még egyszer gratulálok, Dani a mai teljesítményhez és a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Varga Dénes a vlv-nek


- Gratulálok, Dumi, ezt nagyon simán behúztátok! Mit érzel?

- Elégedett vagyok nagyon. Az eredmény alapján tényleg simának tűnik, de az eleje azért olyan volt, mint amire számítottunk, hogy eléggé nekünk fog esni az OSC. Láttam már a bemutatásnál, hogy erősen egymás tenyerébe csapnak, és ez azt mondatta velem, hogy itt most keménykedés lesz. De mi ezt jól tudtuk kezelni, és végül elfogytak – igazából már a félidőben négygólos különbség volt, és ezt meg tudtuk tartani.

- Nagyon motiváltak voltatok, és beszálltatok ti is a keménykedésbe.

- Be, nyilván fel kell venni a kesztyűt, de azt gondolom, hogy a kulcs az volt, hogy mi higgadtak tudtunk maradni. Nekünk az jó, ha átfordítjuk az őrületet a saját akaratunkba.

- Ez egy kötelező győzelem volt, itthon nyerni kellett, most viszont jön az első idegenbeli meccs. Mi lesz?

- Én szorosabb meccsre számítok. Nem biztos, hogy színvonalasabb lesz, mert rajtunk lesz már ennek a meccsnek a fáradtsága, de ugyanígy a mi győzelmünkre számítok, egy kicsit több vért izzadva.

- Köszönöm szépen, Dumi! Gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Tóth Márton a vlv-nek


- Marci, gratulálok! És ha szabad annyit megjegyeznem, nagyon-nagyon erősek voltatok, odatettétek magatokat, nem volt egy pillanatnyi lazulás sem.

- Köszönjük szépen! Valóban nagyon koncentráltan játszottunk, és régóta készültünk erre a döntőre, úgyhogy nagyon örülök, hogy ilyen összeszedetten játszottunk. De ez még semmit nem ér, 1:0-ra vezetünk, most jön a neheze.

- Milyen meccsre számítottál, ez volt a várakozásod, ami történt?

- Ezt szerettem volna, hogy ilyen legyen, hál’istennek beigazolódott. Nagyon jó védekezési alapot nyújtottunk, és abból a támadások elég pontosak voltak – ami az elmúlt időszakban nem volt jellemző ránk, pontatlanul fejeztük be a támadásokat. Örülök, hogy ezen tudtunk változtatni, és magabiztos győzelmet arattunk.

- Ha most el tudtok húzni a visszavágón, akkor az nagyon nagy előny...

- Ezt jól látod! :-)

- És akkor most erre törekedtek kifejezetten?

- Erre, persze, minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni. Jó lenne három meccsből megnyerni a döntőt, de ez egy „ha”-val kezdődő mondat, és a sportban nincs ilyen. De mindenféleképpen erre fogunk törekedni.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Csalódott vagy, Feri, de meg is értem. Azt hiszem, hogy ennél többre számítottatok itt.

- Igen, csalódott vagyok és fáradt. Azért vagyok csalódott, mert megvoltak a lehetőségeink a meccs folyamán, és mindig vagy kapufa lett, vagy kiesett a kezünkből a labda. De össze fog ez állni, és a következő meccsen sokkal jobb lesz.

- Mi az, ami bizakodásra ad okot nektek?

- Az egész éves teljesítményünk, meg az, hogy bízunk a másikban, tudjuk, hogy mire vagyunk képesek, és nem adjuk fel egyik helyzetben sem. Ma sem adtuk fel, hiába vezetett már 4-5 góllal a Szolnok, azért csak mindig kapaszkodtunk, kapaszkodtunk – ma ez ennyire volt elég.

- A pénteki meccsen mindenképp nyernetek kell.

- Mindenképpen. Még hármat kell nyerni, így van.

- Alkalmasak vagytok erre, most, ebben az állapotban? Hogy látod?

- Abszolút alkalmasak vagyunk, erre készültünk egész évben, ezért edzettünk nap, mint nap. Nem lehet más, csak a győzelem.

- Köszönöm szépen, jó utat!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Decker Ádám a vlv-nek


- Szervusz, Ádi! Az első meccs elment, de gondolom, ezt egy picit azért így is számoltátok, amikor húztátok a strigulákat, hogy hogyan kell nyerni.

- Nem húztuk a strigulákat, megmondom őszintén, hogy nem így számoltunk – az eléggé butaság lett volna. Az első meccs elment, szereztünk egy tapasztalatot. Én azt mondom, hogy idén kétkapuztunk a Barcelonetával edzőmérkőzésen, odajöttek hozzánk, szétfordultak minket, és nyertek 10 góllal az első edzőmérkőzésen. Akkor éreztük, hogy nem elég az a fordulatszám, és nem elég az az erőbedobás, amivel nekiálltunk egy edzőmeccsnek. Egy döntőben sem elég az, hogy próbáljuk csinálni azokat a sémákat, és azokat a megszokott támadásformációkat, amiket eddig év közben, hanem váltani kell, sebességi fokozatot is, meg fejben is. Azt mondom, hogy semmi nem történt, egy nagyon erős tapasztalattal lettünk gazdagabbak, otthon pedig megverjük őket.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)