FACEBOOK

U17 - ötödik hely Bakuban

U17 - ötödik hely Bakuban
hozzászólás, 2015.05.09.

Mindössze egy vereséggel lett ötödik helyezett a 98-as születésűekből álló magyar válogatott a bakui nemzetközi felkészülési tornán. Horkai György értékelése.

A szövetség honlapján olvasható eredménylista szerint a torna így zajlott:

A magyar csapat eredményei:

Magyarország-Oroszország 12:10
Magyarország-Törökország 24:9
Magyarország-Görögország 14:17

A csoport végeredménye:

1. Görögország 6,
2. Oroszország 6
3. Magyarország 6,
4. Törökország 0 pont

A másik csoport végeredménye:

1. Olaszország 9,
2. Azerbajdzsán 4,
3. Kazahsztán 4,
4. Grúzia 0 pont

Az 5-8. helyért:
Magyarország-Grúzia 26:8

A 7. helyért:
Grúzia-Törökország 8-6

Az 5. helyért:
Magyarország-Kazahsztán 26:1

Az elődöntőben:
Olaszország-Oroszország 12:5
Azerbajdzsán-Görögország 3:13

A 3. helyért:
Oroszország-Azerbajdzsán 15-4

A döntőben:
Olaszország-Görögország 13:12  (3:2, 1:3, 3:2, 3:3 - 3:2) - ötméteresekkel


A magyar válogatott:

Dévai Kristóf, Jókai Miklós - kapusok

Ágh György, Bencz Rolf, Fekete Gergő, Hajdu Attila, Kardos Alexander, Korbán Richárd, Kósa Balázs, Sebestyén Balázs, Sugár Péter, Teleki András,  Vadovics Viktor - mezőnyjátékosok

HORKAI GYÖRGY utánpótlás szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Alapvetően azért vállaltuk a részvételt a felkészülésnek ebben a szakaszában mert az azeri szövetség az összes költségünket fedezte, a repülőjegytől a teljes ellátásig, ráadásul a legjobb csapatok közül többel is találkozhattunk.

Fárasztó utazást követően az oroszokkal kezdtünk, jó kis meccset játszottunk, felváltva vezetett a két csapat, a végén sikerült kettővel nyernünk. A görögök elleni meccsünk nagyon furcsa volt, nem is tudtam rendesen lemérni a tudásunkat. Szinte minden támadás góllal végződött (14:17 lett a végeredmény a görögök javára - a szerk.), s nem akarok mindent a kapusaink nyakába varrni, mert a blokkok sem voltak jó helyen vagy eleve nem voltak fönt, de 14 lőtt góllal meccset kellene nyerni. Mindenesetre kifejezetten jó, hogy kijöttek a hibák.

A csoportunkban olyan szerencsétlenül alakultak az eredmények, hogy egyetlen gólon múlt a második helyünk, végül harmadikként már csak az 5-8. helyért játszhattunk a folytatásban. A hátralévő meccseinket simán nyertük, a mérkőzéseket taktikai elemek gyakorlására használtuk fel, ezek mellett pedig edzettünk keményen.

Két érdekesség. Az olasz-orosz elődöntőben komoly verekedés tört ki, amelynek eredményeként három orosz játékost is eltiltottak, meg az edzőt - olaszt egyet se... :-) (Nyilván egymást ütötték a vízben az oroszok...)

A másik: a döntő kimagaslóan magas színvonalú játékot hozott: mind a görög, mind az olasz csapat nagyon jól játszott, egyszerűen nem lehetett észrevenni, hogy 17 éves fiatalok vannak a vízben.

Összességében nagyon hasznosnak értékelem a részvételünket. Munkából jöttünk és itt is keményen dolgoztunk végig a meccsek mellett, nem vagyok elégedetlen. Ugyanakkor sok hibát követtünk el, de tudjuk, hogy mik voltak ezek, a kiküszöbölésükön kell dolgoznunk. Folytatjuk a felkészülést, a jövő héten három napra Belgrádba utazunk a szerbekkel közös edzésekre. A bakui tornán egyébként három meghatározó játékosunk nem vehetett részt. Nagy Ádám sérülés után most kezdte el újra az edzéseket a héten, Burián Gergő és Zerinváry Lóri pedig a KSI-nél volt érdekelt a felnőtt bajnoki rájátszásban, ők hárman most csatlakoznak majd a csapathoz.

(Címlapfotó: waterpolo.hu)

Címkék:
Horkai György U17