FACEBOOK

Minden szem a Népligeten és a Bitskey uszodán

Minden szem a Népligeten és a Bitskey uszodán
hozzászólás, 2015.05.05.

Az elődöntők második körében a Szolnok a Népligetben zárhatja le a párharcot, ha nyer. Az OSC-nek nagyobb bravúrra volna szükség ehhez: a Bitskeyben kellene győznie. Előzetesünk a szerdai programmal és négy edző nyilatkozatával.

Bajnoki elődöntő, második mérkőzés

18.15 Eger-OSC - DigiSport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nekünk egyetlen egy célunk van, kiharcolni azt, hogy még egy meccs legyen. Nem is lehet más célunk, mint hogy nyerjünk itthon. Szerintem nem érdemes azzal foglalkozni, hogy mi volt az előző meccsen vagy az alapszakaszban. Vérbeli elődöntő lesz, aminek tényleg nagyon nagy a tétje, úgyhogy szerintem mind a két csapat így fog hozzáállni. Biztos, hogy sok néző lesz, Egerben ugye sokan várják ezt a mérkőzést, a fél egri uszoda nekünk fog drukkolni, úgyhogy irtózatosan nehéz lesz nekik idegenben játszani.

- Viccből mondod vagy komolyan?

- Nem, csak azt akartam jelezni, hogy ennek az OSC-nek az egri pálya nem annyira "idegen". Nem éreztem az alapszakasz meccsen se, éppen ezért nem igazán foglalkozunk azzal, hogy most a Kondorosin kell játszani vagy itt, mert nem látom jelentőségét. Egyébként elsősorban magunkkal foglalkozunk, a saját játékunkkal. Nyilván nem fogjuk nekik megtenni még egyszer azt a szívességet, hogy így védekezünk az biztos, bár az igaz, hogy nagy gólokat lőttek az előző meccsen. Aztán kíváncsian várom, hogy lesz-e megint 40 kiállítás a mérkőzésen...

A legfontosabb feladat az, hogy "átálljon a fejünk". Ez volt a helyzet a Brescia-meccs után is, de akkor nem tudtuk megoldani, ennek volt betudható a Honvéd elleni hazai vereség. Most viszont a BL-ben lezárult egy sorozat, ez mindenképpen megkönnyíti a fejek "átprogramozását".

- Van-e még valami fontos információ a meccsel kapcsolatban?

-  Mindig meg szoktad kérdezni, hogy mivel lennék elégedett. Most azt mondom: egy egyszerű kis győzelemmel...

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- A holnapi mérkőzésen szép simán besétálhattok a döntőbe... :-)

- Simán nem, az biztos. Remek az ellenfelünk, ezt tudtuk, és tudjuk most is, úgyhogy ennek megfelelően készültünk arra, hogy mindentől függetlenül nyerjünk Egerben, és holnap lezárjuk az elődöntőt.

- Ez hogy fog sikerülni? Milyen lépéseket tesztek ennek érdekében?

- Tudtuk, hogy egy hetünk lesz arra, hogy az előző mérkőzés fáradalmait kipihenjük, a tanulságokat összegezzük, elemezzük, minden téren sikeresen felkészüljünk. Ez megtörtént, már kedden leutaztunk, és most gyakorlatilag már csak a medence "újra felismerése" vár ránk. Készek vagyunk, ugyanazt tudom mondani mint múltkor: ez az egy hét elegendő volt arra, hogy felkészüljünk, és legalábbis papíron meglegyen, hogy mi az, amivel jobbak lehetünk az Egernél. Az hogy ez sikerül-e, szerdán, abban az egy óra tíz percben derül ki, negyed hét után.

- Az hogy a fél csapatotoknak ez hazai pálya lesz, hogy a Nomádban szálltok meg Noszvajon, ahol a "régi Eger" szokott, s a medence is nagyon ismerős lesz a játékosaid többségének, hogyan befolyásolja a várható teljesítményt, magát a meccset?

- Ezt mindenkinek, akit érint, meg kell tudnia oldani, természetesen lehetőleg úgy, hogy ebből pozitív energia szabaduljon föl.

- Számítasz-e arra, hogy a közönség egy része nektek drukkol majd?

- Biztos hogy nem. Ugyanakkor megint megtöltöttünk egy 50 fős autóbuszt, amely a szurkolóinkat hozza, és nyilván e mellett is érkeznek még autóval is sokan.

(Lejegyezte: Kerbi)


19.00 FTC-Szolnok

VARGA ZSOLT (Ferencváros) a vlv-nek:

- Hogy készültetek a találkozóra? Mit gondolsz, milyen esélyekkel szálltok medencébe?

- A célunk nyilvánvalóan a tisztes helytállás. A héten megnéztük az elkövetett hibáinkat, és egyértelmű: az lenne a legfontosabb, hogy a támadásainkat biztonságosabban tudjuk lezárni, ne tudjanak azokból lefordulni a szolnokiak.

- Van-e valami, ami most reményt ad nektek arra, hogy legalább a szerda esti, hazai meccset megnyerjétek?

- Én abban tudok csak bízni, hogy jól fogunk játszani, nem tudom ez mire lesz elég. Ha le tudjuk zárni a lefordulásaikat, akkor nekik már sokkal nehezebb lesz sok gólt lőniük. Egyébként nekünk ez nyilván fejlődési lehetőség, hogy ilyen jó csapattal tudunk játszani, mint a Szolnok. Összességében azt gondolom, hogy ha kifogunk egy nagyon jó napot, a Szolnok pedig egy közepes vagy gyengébb napot, akkor nyerhetünk, ami azért már sokszor előfordult, noha nem e között a két csapat között, de arra már volt példa, hogy egy nagy csapatot megvert egy közepes képességű.

- Van valamilyen különleges taktikátok, amivel majd megpróbálkoztok?

- Az az igazság, hogy azért nehéz ez, mert a legnagyobb problémát az jelenti ezeken a mérkőzéseken, ahol egy ilyen erős csapattal kerülünk szembe, mint a Szolnok, hogy a mérkőzés ritmusa váratlan és nehéz megszokni. Arra fel tudunk készülni, hogy hogyan játszanak meg egy fórt, vagy hogyan védekeznek emberhátrányban, de a játék ritmusára, vagy arra, hogy a játékosaik a kvalitásuk miatt jobban átlátják a pályát, gyorsabb döntéseket hoznak és technikailag is gyorsabban hajtják végre a feladatokat - erre nagyon nehéz felkészülni. Ezért is mondtam, hogy nekünk az a célunk, hogy olyan rendezetten tudjuk lezárni a támadásainkat, hogy ne tudjanak lefordulni és rákényszerítsük őket a hat a hat elleni játékra.

- Hogy álltok fizikailag, egészségileg?

- Mindenki rendben van, nincsenek sérültek.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Úgy készülünk, hogy ezzel a meccsel lezárjuk az elődöntőt, vagyis természetesen nyerni utazunk a Népligetbe – azt gondolom, ez nem meglepetés. Az első mérkőzésen a Ferencváros abszolút azt a játékot nyújtotta, amit vártunk – egy felszabadult, jó játékot –, szerintem ez szerdán hatványozottan így lesz. Nyilván azt fogják csinálni, amit minden edző kérne a csapatától: lovagolják meg azt, hogy az ellenfél a hétvégén Rijekában játszott egy kemény mérkőzést, ráadásul a végén még ki is kapott. Tehát gyorsan kell letámadni minket, a koncentrációnkra, az éberségünkre játszani. Viszont azt gondolom, hogy egy Szolnok szintű csapatnak négy nap alatt regenerálódnia kell, úgyhogy megpróbálunk erre a taktikára felkészülni, és természetesen győzni szeretnénk.

- Mire készültök? Elég nektek simán várakozni, hadd jöjjön a Fradi, és majd meglátjátok, vagy offenzívan támadni kell, és meg kell mutatni az elejétől, hogy jobbak vagytok? Azért ez két teljesen más stílus, úgyis meg lehet nyerni, hogy ők jöjjenek, próbálkozzanak, és majd elfáradnak, és nyilván a másik módon is.

- Azt gondolom, hogy a mi játékstílusunktól nagyon messze áll az, hogy várjunk és utána reagáljunk. Természetesen vannak olyan mérkőzések, amikor esetleg nem kezdünk olyan gyorsan, és akkor úgy néz ki, hogy az elején "őröljük" az ellenfelet, és aztán később próbálunk robbantani – de ez az esetek nagy részében nem így megy. A Ferencváros gyors csapat, illetve egy olyan csapat, amelynek tagjaiba folyamatosan sulykolja bele mindkét szakvezető, hogy gyorsan játsszanak, próbáljanak lefordulni. Egyébként érdekes módon, ez nekik valamennyire sikerült ellenünk, még a 18:3-as és a 14:7-es mérkőzésen is. Itt, ami nagyon fontos, hogy ha ezeket a kisebb-nagyobb előnyöket ellövik, akkor nekünk abban a pillanatban vissza kell ebből fordulni. Tehát tulajdonképpen mind a kettő igaz, amit te mondtál: amikor előre megyünk, akkor gyorsan kell felérnünk, és ez nem csak a góllövés szempontjából fontos, hanem azért is, hogy minél több időnk legyen támadni az ellenfél kapuja előtt. Amikor meg visszaúszunk, akkor nem csak az az egy megoldás, hogy kivédekezzük a támadást, hanem az, hogy bármilyen szituációban is lövik el, rögtön megpróbáljuk kontrázni.

- Milyen meccsre számítasz, mi fog dominálni inkább: a fel-le úszás, vagy a statikusabb játék?

- Azt gondolom, hogy a Fradi - bármennyire is furcsán hangzik, hiszen kisebb csapat - a Népligetben megpróbálja majd a saját stílusát ránk erőltetni, tehát elérni, hogy legyen ez egy nagyon brusztos mérkőzés, amiben, ha szoros emberfogás lesz, az kemény szoros legyen, amikor meg elkezdenek zónázni, az mély zóna legyen. És ebből megpróbálnak folyamatosan fordulni, akár gyors támadásokat vezetni. Emberelőnyökben nagyon sok új figurájuk van, 3 a 3-ból 4 a 2-be, és vissza 3 a 3-ba. Azt gondolom, hogy ilyen szempontból ők mindenképpen ránk akarják erőltetni a stílusukat, el akarják egy kicsit rontani a játékunkat – ez egy alapszabály már évtizedek óta, hogy ha egy csapat esetleg nem olyan jó, mint a másik, akkor megpróbálja elrontani a másik játékát. Ez teljesen egyértelmű, ezt tudtuk az első mérkőzésen is, hogy így lesz. Félig-meddig sikerült is nekik, éppen ezért volt látványos és sokgólos a mérkőzés.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Az 5. helyért, második mérkőzés

17.00 Honvéd-Szeged


A 7. helyért, második mérkőzés

19.30 Kaposvár-Vasas


A 9. helyért, második mérkőzés

18.00 Debrecen-BVSC


A 11. helyért, második mérkőzés

19.00 UVSE-Szentes

A 13. helyért, második mérkőzés

19.00 Pécs-KSI


EZ TÖRTÉNT EDDIG A RÁJÁTSZÁS MÁSODIK KÖRÉBEN


A döntőbe jutásért, első mérkőzés

OSC-Eger 13:11 (2:3, 6:6, 3:2, 2:0) - nyilatkozatok, gólok

Szolnok-FTC 13:8 (3:1, 5:3, 2:3, 3:1) - nyilatkozatok, gólok


Az 5. helyért, első mérkőzés

Szeged-Honvéd 9:8 (3:2, 2:3, 2:2, 2:1)
G.
Chilkó, Kiss Cs., Palotás 2-2, Sánta, Manhercz Á., Seman, ill. Fülöp 3, Simizu 2, Kiss G., Simon A., Illés


A 7. helyért, első mérkőzés
Vasas-Kaposvár 9:10 (2:2, 2:2, 1:1, 2:2 - 2:3) -  ötméteresekkel

G.: Sedlmayer 3, Goreta 2, Gyárfás, Takács, ill. Vikalo 2, Parezanovic 2, Vidisch, Berta, Sántavy
Az ötmétereseknél Bóbis és Goreta, ill. Vindisch, Berta és Kovács O. lőtte be


A 9. helyért, első mérkőzés
BVSC-Debrecen 12:9 (2:3, 2:2, 4:0, 4:4)

G.: Török 4, Kovács P., Szabó Bence, Pásztor 2-2, Nagy S., Kotsidis, ill. Kállay 4, Szabó Botond 3, Halek, Hoppál


A 11-14. helyért, harmadik mérkőzés:

KSI-UVSE 4:14 (3:5, 0:3, 0:4, 1:2)
G.: Miklós, Kovács G., Hangody L., Marnitz M., ill. Korényi, Dávid 3-3, Benczur 2, Szatmári, Zentai, Márkus, Tiba, Tóth K., Tóth Z.

Az UVSE 2:1-gyel jutott tovább.


A 11. helyért, első mérkőzés

Szentes-UVSE 11:6 (3:1, 3:3, 3:1, 2:1)
G.: Dőry, Rakonjac 33, Nagy M. 2, Boros, Weszelovszky, Farkas, ill. Tóth Z. 3, Keresztúri 2, Korényi

A 13. helyért, első mérkőzés

KSI-Pécs 15:11 (4:4, 2:2, 4:2, 5:3)
G.: Marnitz M. 7, Kalanovics, Szabó B. 2-2, Kovács G., Hangody L., Hangody Gy., Szöllősi, ill. Müller, Polovic 3-3, Francsics, Cribella 2-2, Csaba