FACEBOOK

Eger-Barceloneta 11:6 - final six!

Eger-Barceloneta 11:6 - final six!
hozzászólás, 2015.05.02.

Végre sikerült! A ZF-Eger csoportmásodikként a május végi barcelonai final six részvevője. Nyilatkozatok, gólok.

Bajnokok Ligája, főtábla, utolsó forduló

Eger-Barceloneta 11:6 (5:3, 0:1, 3:1, 3:1)

G.: Szivós 4, Hosnyánszky 3, Hárai 2, Erdélyi, Vapenszki, ill. Espanol 3, Roca, Fernandez, Oneto Gomes

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

0:1 - Fernandez gólja

1:1 - Hosnyánszky első gólja

2:1 - Hosnyánszky második gólja

2:2 - Espanol első gólja, ötméteres

2:3 - Roca gólja

3:3 - Vapenszki gólja

4:3 - Erdélyi gólja, ötméteres

5:3 - Szivós első gólja

5:4 - Espanol második gólja

Mitrovics nagy védése

6:4 - Szivós második gólja, ötméteres

7:4 - Hárai első gólja

7:5 - Espanol harmadik gólja

8:5 - Szivós harmadik gólja

9:5 - Hosnyánszky harmadik gólja

10:5 - Hárai második gólja

11:5 - Szivós negyedik gólja

11:6 - Oneto Gomes gólja



Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- Érkezik Dabrowski Norbert, a ZF-Eger mestere, akinek ugyancsak jár a gratuláció a mai mérkőzéshez és természetesen a továbbjutáshoz. Gondolom, azért amiatt nem vagy szomorú, hogy itt a folyamatos élet-halál harcok közepette, ha az elmúlt időszakot nézzük, most volt egy nyugodtabb utolsó negyed.

- Nyilván örömjáték volt a vége, de azt gondolom, hogy ezért megdolgoztunk.

- És azt is láthattuk, hogy itt elrohantál a mérkőzés végén. Ilyenkor hova mentél, vagy merre jártál?

- A feleségemhez meg a három gyerekemhez szaladtam.

- Akkor ők is gondolom gratuláltak a győzelemhez.

- Nem, ettek. Már a gyerekek. :-) Igen, szendvicseztek a VIP-ben.

- Azért majd gondolom utólag érdemes lesz megnézni ezt a mérkőzést is, visszanézni a felvételét. Hiszen tényleg nagyon bátran játszott a csapat, és elképesztően erőltetett menetben vagytok, de mégis, lehetett látni, hogy tényleg mindenki beleadott mindent ebbe a mai mérkőzésbe, és nagyon bátran játszott az egész csapat a mérkőzés végén is.

- Hát igen, azt gondolom, hogy ez az Eger egyik jellemzője, hogy minél nagyobb a tét, annál éhesebbek vagyunk. Mondtam neked, hogy éhesek leszünk, vagy úgy gondoltam, és beszéltünk erről, de hát ez az, hogy ha hátul ennyire pontosak vagyunk, meg ugye, amiről a mérkőzés előtt beszéltünk, hogy egy-egy kivétellel tudtak csak lefordulni, onnantól kezdve azt gondolom, hogy szépen "megettük őket".

- És ugye ha már egy fontos mérföldkőnél vagyunk, hiszen tényleg az egri csapat ott lehet a hatos döntőben, akkor egy picit végignézünk itt a csoportkörön. Azért azt lehetett látni, hogy ha megvannak a hazai mérkőzések, és azok megvoltak, akkor egy-két idegenbeli ponttal meglehet a továbbjutás, ami azért is nagy szó, hiszen itt új csapatot kellett építeni, de a pontok már ősszel is kellettek.

- Így van, nyilván, hogy az idegenbeli játékunknak az alapja a bresciai győzelem meg a barcelonai pontszerzés volt. Biztosabb lett volna, ha még sikerül, de ugye azért az is kellett hozzá, hogy lássuk, hogy ebben a csoportban a Recco végigvert mindenkit, tehát ezért volt nagy értéke az idegenben szerzett pontoknak.

- És akkor innentől lehet most már merészebbeket álmodni itt a Bajnokok Ligájában?

- Nem, aludni akarunk, pihenni, és utána az OSC-vel foglalkozni.

- És akkor most már neked is jöhet a vacsora?

- Igen.

-Akkor jó étvágyat hozzá és még egyszer gratulálok, Norbi, ehhez a fantasztikus eredményhez, és a továbbjutáshoz!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Szivós Márton a DigiSportnak


- Parádés produkciót láthattunk a ZF-Eger gárdájától, amelynek köszönhetően öt góllal sikerült legyőzni a BL-címvédő Barcelonetát, méghozzá többek között Szivós Márton remeklésének köszönhetően, úgyhogy a kommentátorok szavazata alapján te lettél a mérkőzés legjobbja, a szokásinkhoz híven pedig jár az üveg pezsgő, ezt fogadd szeretettel, és gratulálunk. Elmondták a kommentátorok is, hogy ezen a mérkőzésen az az egy momentum, amikor azt lehetett várni, hogy szabaddobás lesz, de végül is a bírók nem fújtak, te pedig előtted és ebből lett egy fantasztikus akciógól, ez volt jellemző az egész csapatra, hogy nem vártatok, a kezetekbe vettétek az irányítást, és meglett a győzelem, ezzel pedig a továbbjutás.

- Nem volt más választásunk, mint győzni, nem játszhattunk az ikszre, én azt gondolom. Jellemző volt ránk az egész mérkőzés alatt az, hogy tényleg beleadtunk apait-anyait, nagyon akartuk ezt a győzelmet. Úgy gondolom, ez nagyon fontos a klubnak és a városnak is, ez egy történelmi siker, nagyon boldogok vagyunk.

- Annál a lövésnél egyébként mi járt a fejedben? Hiszen tényleg vártunk mi is a bírói sípszóra, de nem jött, muszáj volt cselekedni.

- Én is vártam már egy pár másodperce, megmondom, egy kicsit dühös lettem, hogy még mindig nem fújnak, aztán már nem volt más lehetőség, mint ellőni.

- Hogyha még egyébként nézzük ezt a mai mérkőzést, tényleg öröm volt látni, hogy mindenki fickándozott a medencében, pedig borzasztóan kemény sorozatban vagytok, mégis nagyon friss volt a csapat.

- Megmondom őszintén, nekünk ez a mérkőzés nekünk nagyon kellett. Nagyon készültünk rá, és egy ilyen mérkőzésre, úgy gondolom, hogy bármilyen fáradt az ember, úgy megy be, hogy összekapja magát. Most, ma örülünk ennek a sikernek, és holnaptól már készülnünk az OSC ellen. Remélem, hogy sikerül felkészülnünk belőlük és kipihentek is leszünk.

- Ha még egy pillanatra ennél a történelmi tettnél maradunk, hogy ott vagytok a hatos döntőben, akkor innen már lehet merészebbeket álmodni? Hogy érzed?

- Én azt gondolom, hogy igen. Az első lépést megtettük, írtunk egy kis történelmi sikert, ahogy mondta Tomi, szeretnénk még nagyobbakat is végrehajtani.

- Akkor ehhez kívánok sok sikert, még egyszer gratulálok!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Braniszlav Mitrovics a DigiSportnak


- Érkezik Mitrovics, akinek amellett, hogy megvan a győzelem, és ehhez jár a gratuláció, ehhez a fantasztikus védéshez még itt a mérkőzés elején. Szerintem azt csak te hitted el, hogy át tudsz érni a fához, és annál a húzásnál valahogy ki tudod tolni a labdát.

- Hát figyelj, annyira edzünk, hogy semmi sincs véletlenül, és ha bízol benne, mindent ki kell védeni, és úgy is volt.

- És szintén ugye jó hír, hogy ha már beszélgettünk arról itt az elmúlt időszakban, hogy voltak olyan meccsek, ahol sok gólt kapott a csapat, ami nyilván egy kapusnak igazán bosszantó lehet. Most a mai mérkőzésen minden nagyon a helyére került.

- Igen, az újságok kérdeztek engem az OSC meccs után, ahol kaptuk a tizenhárom gólt, hogy hogy lehet visszajönni, hogy fáradt vagyok-e, vagy nem. Én azt mondtam, hogy a csapatnak fejben dől el, ha fizikailag fáradt az ember, az egy dolog, de fejben nem szabad fáradtnak lenni, és ezt mi megmutattuk ma, nem voltunk fejben fáradtak, és azért tudtuk ennyire megnyerni ezt a meccset. Biztos, hogy ez a különbség, ami a két csapat között volt ma, több, mint a realitás, de ami biztos jó, hogy mi ilyen sok gólt tudtunk lőni a meccsen, és az nagyon jó, hogy most jön a szezon vége, ahol nagyon sok ilyen nagy meccs vár minket.

- Tudom, hogy még itt a bajnokságban, a bajnoki rájátszásban is lesz teendőtök, amíg eljutunk a hatos döntőig, de ha most itt a Bajnokok Ligájával foglalkozunk, akkor azért ez jó alap lehet olyan szempontból is, hogy tényleg azon a tornán, a hatos döntőn ne elégedjünk meg egy-két helyezéssel, hanem ott is minél tovább jusson az Eger.

- Szerintem ez a csapat úgy van felépítve, hogy mindenkivel tud játszani, és még nem mutattunk meg mindent a szezonban, ami nagyon jó, hogy ha most ott leszünk a második helyen a final six előtt. Folytatjuk tovább, edzünk, gyakorolunk, és majd meglátjuk hol van a vége.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


HÁRAI BALÁZS a vlv-nek:

- Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, mert rajtunk kívül senki sem gondolta volna a szezon elején, hogy mi bekerülünk a final six-be! Ez óriási dolog az Eger történelmében, mert a csapat pontokat is alig szerzett az elmúlt pár évben, nemhogy továbbjutott volna a főtábláról.

A szombati mérkőzésen az elejétől fogna azt mutattuk, hogy ez a meccs csak a miénk lehet, úgy álltunk hozzá, mintha csak ez az egy meccs lenne már ebben az évben. Sokkal keményebben, koncentráltabban játszottunk, mint szoktunk, amivel meg is tudtuk törni őket kicsit és végig mi iranyítottuk a mérkőzést.

- Ugye, már tudni, hogy a Juggal fogtok játszani, utána a Primorjével (reméljük). Ezt hogy értékeled? Milyen esélyt látsz a két horvát csapat ellen?

- A legjobb hat között szerintem mindegy, ki kivel játszik, én úgy gondolom. Ha csak a tavalyi évet nézzük, bármi megtörténhet, szóval mindegy.

- Számotokra most egy újabb élet-halálharc következik, az OSC ellen...

- Így van. Ugyanúgy állunk hozzá, mint ehhez a BL-meccshez: ez az egy mérkőzés van, utána meglátjuk, mi lesz, de most nem gondolunk a final sixre, csak az OSC-re.


A csoport többi eredménye:

Olympiakosz Oireusz-Brescia 8:6 (2:2, 3:1, 3:2, 0:1)
G.: Vlahopulosz, Mallarach 2-2, Delakasz, Fountulisz, Murikisz, Kolomvosz, ill.
Bodegas 2, Pagani, Molina, Giorgi, Napolitano

Pro Recco-Radnicski Kragujevác 19:6 (5:1, 5:3, 5:1, 4:1)
G.: Pijetlovics, Giacoppo, Lapenna 3-3, Figlioli, Giorgetti, Felugo, F. Filipovics 2-2, Jokovics, Prlainovics, ill. Jokszimovics 3, Dedovics 2, Bogdanovics

A csoport végeredménye:

1. Pro Recco 30,
2. Eger 16,

3. Olympiakosz Pireusz 13,
4. CNA Barceloneta 11,
5. Radnicski Kragujevác 9,
6. Brescia 8 pont


A május 28-29-30-i final six programja