FACEBOOK

Eger: kell az egy pont! Szolnok: kell az egy pont!

Eger: kell az egy pont! Szolnok: kell az egy pont!
hozzászólás, 2015.05.01.

Az Eger a final six-be jutásért, a Szolnok a csoportgyőzelemért, s a közvetlen elődöntőbe kerülésért küzd szombat este, a BL főtábla utolsó fordulójában. A program és nyilatkozatok:

Bajnokok Ligája, főtábla, utolsó forduló (időpontok helyi idő szerint):

A csoport

1. Pro Recco 27,
2. Eger 13,
3. CNA
Barceloneta 11,
4. Olympiakosz Pireusz 10,
5. Radnicski Kragujevác 9,
6. Brescia 8 pont


17.15 Olympiakosz-Brescia
20.30 Pro Recco-Radnicski Kragujevác

16.15 Eger-CNA Barceloneta - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT vezetőedző (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nyilván a tétel egyszerű: nekünk pont kell vagy pontok kellenek. Ha sikerül, akkor másodikok vagyunk, ha nem, akkor a Barceloneta végez a csoport második helyén és nekünk nézegetnünk kell az Olympiakosz-Brescia meccs eredményét, amit nagyon nem szeretnék. Ennek megfelelően készülünk. Regenerálódtunk, próbáltuk rendezni a sorokat az OSC-meccs után. Úgy látom, hogy ez sikerült, szerintem élesek leszünk holnap este.
 
- Fizikailag mennyitt vett ki belőletek a Kondorosi úti meccs?

- Szerintem ilyen szempontból nincs gond. Egyrészt hozzá vagyunk szokva a ritmushoz, másrészt nem egy 5:4-es meccs volt, ahol végig szinte csak birkózás és úszás van. A sok ítélet miatt sokat is állt a játék, ez fizikailag soha nem annyira megterhelő, mint egy kevés ítéletes mérkőzés. Ebből a szempontból szerencsés a helyzet.

- A Barcelonetát hogy látod? Tavaly nagyon erősek voltak év közben is, most azért voltak meglepő eredményeik, nagy vereségek.

- Amit tavaly csináltak, azért az nagyon ritka, talán mondhatom, egyszeri és megismételhetetlen. Nagy lendületbe kerültek, motiváltak voltak, minden össze is jött nekik egész éven keresztül. Idén nekik is megvoltak a problémáik, például a spanyol válogatott szereplése miatt kevesebbet tudtak együtt készülni. Ennek ellenére nagyon jó csapat, borzasztóan gyors vízilabdát játszanak. Teljesen mindegy, milyenek voltak az eredményeik, nekünk arra a Barcelonetára kell készülnünk, amelyik megnyerte a Bajnokok Ligáját. Nyilván inkább verhetőek, mint tavaly voltak, ezt azért az eredményeik is mutatják. Ezzel együtt mi egy nagyon erős Barcelonára készülünk, szerintem csak ez lehet a jó út.

- A fiúk hangulata milyen, érzelmileg, lelkileg is túltették magukat az OSC elleni meccsen?

- Tegnap megnéztük az OSC-meccs vágásait, utána már rögtön a Barcelonát elemeztük, szándékosan így is volt felépítve, hogy ott le is zárjuk az eddigieket, ez sikerült is. Nyilván tudjuk, hogy az egész éves szereplésünk a BL-ben ettől az egy meccstől függ, ennek megfelelő a játékosok hozzáállása és hangulata.

- Mit vársz, milyen eredményt, milyen meccset?

- Nem várok semmit. Mindig meg szoktad kérdezni, hogy mivel lennék elégedett - most nem mondhatom azt, hogy csak a győzelemmel, mert ugye az üdvösséghez elegendő a döntetlen is, de erre nyilván nem lehet játszani, a győzelemre törekszünk, azzal lennék elégedett.


BIROS PÉTER (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Egy óriási sorozat kellős közepén vagyunk és profi sportolóként kezelni kell, hogy tudjuk a különleges megterhelést, stresszt is. Sőt, az ilyen sorsdöntő meccsek adják az igazi motivációt, nem azok, amelyek eredménye előre borítékolható. Most egyszerűen töröljük a szótárunkból az olyan kifejezéseket, mint a "mi van, ha", "esetleg", "meglátjuk, hogy lesz". Szeretnénk együtt ünnepelni a szurkolóinkkal, hogy bejutottunk a final six-be.

BRANISZLAV MITROVICS (ZF-Eger a LEN sajtószolgálatának):

- Ha valaki a szezon kezdetekor azt mondja nekem, hogy a főtábla utolsó mérkőzésén bejuthatunk a final six-be, ha legyőzzük a Bercelonetát, akkor azt előre aláírtam volna, most azonban kicsit bosszant, hogy már jóval korábban biztosíthattuk volna a helyünket a hatos döntőben. Sok meccset játszottunk, a szokásosnál jóval fáradtabbak vagyunk, de tisztában vagyunk azzal, hogy milyen esélyt kaptunk arra, hogy új fejezetet nyithassunk a klub történetében. Hazai pályán a Recco kivételével minden csoportellenfelünket legyőztük, ezt tervezzük a Barceloneta esetében is.

ZALÁNKI GERGŐ (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Sok nehézségünk volt ebben a szezonban, betegségek, sérülések, és amikor végre együtt voltunk, mindig a nehezebb utat választottuk a könnyebb helyett. Már korábban megszerezhettük volna a továbbjutást, de most lehetőségünk van erre és élni is fogunk vele. Életünk meccse lesz és készen állunk a harcra.

ANGYAL DÁNIEL (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Másodikként fogunk továbbjutni a csoportból, mert ez sokat számít majd a versenysorozat további szakaszában.


B csoport

1. Szolnok 24,
2. Primorje Rijeka 21,
3. Jug Dubrovnik 19,
4. Partizan Belgrád 6,
5. Spandau 04 Berlin 6,
6. Galatasaray Isztambul 4 pont


17.00 Jug Dubrovnik-Spandau Berlin
20.00 Galatasaray-Partizan Belgrád

18.05 Primorje Rijeka-Szolnok - 19.30 SportM tv, felvételről

CSEH SÁNDOR vezetőedző (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:


- Amikor az első fordulóban játszottunk a Rijekával, már akkor kiemeltem, hogy Európa egyik legjobb csapatáról van szó.  Végig úgy terveztünk, hogy az utolsó fordulóban fog eldőlni a csoportelsőség kérdése, így is lett. Jó dolog, hogy ezt a csapatot hazai pályán meg tudtuk verni és tulajdonképpen végig vezettük a csoportot. Az viszont hirtelen nem is ugrik be, hogy mikor kapott ki otthonában a Rijeka és ha nem ugrik be, akkor ez azt jelenti, hogy nagyon régen...  Vagyis "nem szokás" ott győzni, de nekünk ez a célunk, mert szeretnénk csoportelsők lenni.

Nem nagyon szeretek ilyen rövid, meccs előtti nyilatkozatokban taktikai kérdésekbe belemenni, de egy dolgot nagyon fontosnak tartok: háromszor mentünk ebben a szezonban délszláv csapathoz tétmeccset játszani és mind a három alkalommal négy perc után 4:0 volt az ellenfélnek. Ezen feltétlenül változtatni kell, ezt én is szem előtt tartottam a felkészülés során és a játékosoknak is sokkal jobban oda kell majd figyelniük.

- Mire számítasz tehát?

- Ez egy olyan mérkőzés, amivel kapcsolatban nem nagyon mérvadóak a meccs előtti ígéretek. Az a csapat fog győzni, amelyik ebben a négyszer 8 percben erősebb lesz, bátrabb lesz és többet tud tenni a győzelemért, mint az ellenfele. Emellett minden meccsnek megvannak a saját körülményei és kifejezetten fontos, hogy ezekhez a körülményekhez jól tudjunk alkalmazkodni szombat este.

- Mennyire vagytok fáradtak, van-e beteg, sérült?

- Szerencsére sérültünk nincsen. Azt gondolom, hogy fáradtak abszolút nem lehetünk, már csak azért sem, mert a Fradi elleni szerdai mérkőzés be volt tervezve a felkészülésbe.


VARGA DÁNIEL (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Felfoghatjuk úgy is ezt a meccset, mint a barcelonai final six középdöntőjét, hiszen, ha jó eredményt sikerül elérni a Kantrida uszodában, akkor bejutunk a barcelonai elődöntőbe. Ennek megfelelően készülünk és ennek megfelelő lesz a motiváció is. Elég sokat foglalkoztunk az ellenféllel, de magunkkal is, hiszen alapvetően az dönti el a meccseinket - bárki is az ellenfél - hogy mi hogy játszunk.

- Milyen a mostani Primorje ahhoz a csapathoz képest, amiben ti játszottatok egy éve Dumival, jobb vagy rosszabb?

- Egy-két játékelemben erősebbek, de úgy vélem mi jobb, komplettebb csapat vagyunk. Ami a legfontosabb, hogy melyikünk tud győztes lenni, az majd szombat este derül ki, de én bízom magunkban, mert ez a csapat úgy lett kitalálva, összerakva, szeptember óta úgy edzünk és úgy játszunk, hogy bárki is az ellenfél, bármelyik medencében, képesek legyünk megverni őket.

- De nem nagyon kellett ezt eddig bizonyítani...

- Azért voltak már nagy meccseink...

- De ritkán, s főleg kevés volt idegenben, komoly tétért.

- Így van, de ilyen a Primorjénak se volt sok, tehát nem vagyunk velük szemben hátrányban.


MEZEI TAMÁS (Szolnoki Dózsa-Közgép) a LEN sajtószolgálatának:

- Szerdán sikeres bajnoki elődöntőt játszottunk a Ferencváros ellen, most pedig minden idegszálunkkal készen állunk a Rijeka elleni meccsre. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, mert a Rijeka nagyszerű csapat, ismerjük az erősségeiket és a gyengeségeiket. Meg kell nyernünk ezt a meccset és akkor csoportelsőként jutunk be a final six-be.