FACEBOOK

Vad Lajos és Novák Ferenc a Reggeli Startban

Vad Lajos és Novák Ferenc a Reggeli Startban
hozzászólás, 2015.04.30.

A RacioNet Honvéd mindössze évi 70 millió forintból gazdálkodik, ehhez képest a negyeddöntő első meccsén idegenben győzte le a bajnoki címvédőt, most pedig a kupaszereplésre jogosító 5. helyért küzd majd.

Vad Lajos vezetőedző és Novák Ferenc "örökös és tiszteletbeli szakosztályelnök", jelenleg technikai vezető (mivel a szakosztály-igazgatói posztot az aktív sportolástól visszavonult Gergely István vette át) vendégeskedett csütörtökön reggel a DIgiSport magazinműsorában.

Bevezetőben az év meglepetésének számító egri győzelemről beszélgettek a felek. Vad Lajos elmondta, hogy élte meg a számára is meglepő fordulatot: 6:2-es hátrányból 9:7-re nyerni tudott csapata - ilyet még ő sem látott soha. A negyeddöntő második mérkőzésén volt esélyük a bombameglepetésre, két negyeden át nem is kaptak gólt az Egertől, egy kis rutin hiányzott ahhoz, hogy továbbjussanak. (A vezetőedző az interjúban elfogadhatatlannak nevezte azt a szabályt, hogy egy adott meccstől számított 24 órán belül az érintettek nem nyilatkozhatnak a játékvezetők működéséről.)

A Honvéd szakmai munkáját Vad Lajos úgy jellemezte, hogy összeszedik az uszodákban "lézengő" vízilabdázókat és csapatot építenek belőlük. Aztán legjobbjaikat évről évre elviszi más klub, vélhetően nagyon erős anyagi ajánlattal.

Most Lévai Márton és Szőke Szabolcs igazol Debrecenbe, Fülöp Bence pedig a világ egyik legjobb klubcsapatában, a Szolnokban folytathatja.

A klub anyagi helyzete még évekre stabil, igaz, ezen a 70 milliós szinten, ami valószínűleg nem teszi lehetővé, hogy induljanak az Eurokupában, ha a szombaton kezdődő, az egyik fél második győzelméig tartó helyosztón legyőzik a Szegedet és megszerzik az 5. helyet. Ennek ellenére teljes erőbedobással küzdenek a jobb helyezésért, mert ebben a jelenlegi magyar bajnokságban nagyon nagy értéknek tekintik az ötödik helyet.

A teljes beszélgetés: