FACEBOOK

Kezdődnek az elődöntők!

Kezdődnek az elődöntők!
hozzászólás, 2015.04.28.

Szolnok-FTC és OSC-Eger. Előzetesünk a négy vezetőedző nyilatkozatával.

Bajnoki elődöntők, 1. mérkőzés (valamennyi osztályozó az egyik fél második győzelméig tart)

18.30 Szolnok-FTC - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

VARGA ZSOLT vezetőedző (FTC):

- A szegedi diadal után az elmúlt héten inkább regenerációs edzést végeztünk. Az elmúlt hónapokban nagy fizikális és pszichés teher volt a csapaton, most azt láttuk jobbnak, ha több pihenővel, rövid, de dinamikus edzésekkel készülünk.

A legfontosabb most a mentális felkészülés, mivel egy ilyen győzelem után - amikor a csapat teljesítette a kitűzött célokat - nem lehet kiengedni, hiszen nincs vége a bajnokságnak, menni kell tovább és küzdeni.

Az ellenfél, a Szolnok a kontinens egyik legerősebb csapata, tele válogatott játékosokkal, világsztárokkal. Az évben háromszor találkoztunk velük, a legutolsó mérkőzés volt elfogadható és mondhatom tisztesen helytállt a csapat. A cél most is ez, mindent megteszünk, a legjobbat akarjuk nyújtani, az erőviszonyok ellenére győzelemért játszunk. Annyiból van könnyebb helyzetben a csapatom, hogy mindenkiről lekerült a pszichés teher és az a győzelmi kényszer, ami eddig a bajnokságban megvolt. Reményeim szerint ez adhat egy pluszt a játékosaimnak.


CSEH SÁNDOR vezetőedző (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Az elmúlt másfél hétben nem mentünk sehova, nem voltunk edzőtáborban, nem is kétkapuztunk senkivel, csak edzettünk. Egész évben küzdöttünk azért, hogy alapszakaszgyőztesek legyünk, s a bajnokság utolsó szakasza előtt legyen egy ilyen másfél hetünk, amikor edzhetünk, s ha nem is könnyű, de könnyebb úton juthassunk be a döntőbe. A feladat első részét teljesítettük, most jön a második, hogy a Ferencváros "testén keresztül" bekerüljünk a fináléba.

- Van-e bármilyen veszélye a szerda esti mérkőzésnek?

- Minden jóban van rossz is: azzal, hogy mi nem játszottunk meccset az elmúlt másfél hétben, elvesztettük a meccsritmusunkat, ezért nagyon oda kell figyelnünk már az első pillanatokban is. Aki számíthatott az alapszakaszgyőzelemre, tudhatta, hogy vagy a Fradi vagy a Honvéd lesz az ellenfele. Mi kétszer nagy gólaránnyal megvertük őket, de azt gondolom, ez most szorosabb lesz. A Ferencvárosnál nagyon jó a szakmai munka, jól dolgoznak. Ez igazából ott látszik, hogy bár a nagy csapatok ellen nem tudtak kiemelkedőt nyújtani, de nagyon stabilan hozták a középmezőny és az alsóház csapatai ellen a meccseket. Szerintem ez a stabilitás jellemzi a jó csapatokat, mintsem az, hogy egyszer jól játszanak, egyszer pedig rosszul. A sok munkából lett egy siker és ezzel a sikerrel most abszolút felszabadultan jöhetnek Szolnokra. Azt gondolom, hogy ők nem a Spandau-féle taktikát fogják választani, tehát lassítani a játékot és megpróbálni négy-öt góllal kikapni. Igyekeznek majd minket az első perctől meglepni, de mi ezt tudjuk, megbeszéltük és ennek megfelelően megyünk be a vízbe.


A DigiSport Szolnokon készült előzetesében Cseh Sándor, Zsivko Gocics és Madaras Norbert nyilatkozik:


19.00 OSC-Eger

DABROWSKI NORBERT vezetőedző (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Igyekeztünk regenerálódni a negyeddöntő után, aztán pedig a szokásos módon készültünk. Mindig egy meccs van előttünk, régóta nem is tervezünk tovább. A Honvédnál is ez volt: ezt a meccset meg kell nyernünk, aztán újra ez következett. Annál jobb a Honvéd, mintsem hogy úgy mehettünk volna vízbe ellenük, hogy valahogy nyerünk, de már készülünk az OSC-re. Most megint ez történik: mindig egy meccs van és arra kell felkészülni.

- Az ellenfeletek nem szerepel a BL-ben, s az alapszakasz második helyének megszerzése miatt két és fél hete nem játszott tétmeccset. Ez szerinted miként fog megmutatkozni a szerda esti játékban?

- Ez az a bizonyos örök kérdés, amire mindig az adott meccs végén kapod meg a választ: melyik a jobb, lendületből, sok meccsből menni, vagy pihenten. Ha három egymást követő napon kellene lejátszanunk az elődöntőt, akkor nagyon nehéz dolgunk lenne - így sincs könnyű, hogy háromnaponként kell játszani, közben ugye van egy nagyon fontos BL-meccsünk is.

- Milyen mérkőzésre számítasz, taktikai szempontból?

- Mivel ők pihentebbek és látták, hogy milyen sok meccset játszottunk, biztos vagyok abban, hogy nekünk fognak esni, arra készülök, hogy nagy iramú mérkőzés lesz.

- Hány sérültetek van?

- Na most van az a helyzet, amikor, ha lenne, akkor sem mondanám meg!


VINCZE BALÁZS vezetőedző (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- A három nappal ezelőtti helyzetjelentéshez képest annyi változott, hogy befordultunk a célegyenesbe. Azokat a finomhangolásokat, amikre még gondoltam, megcsináltuk a kedd esti edzésen és várjuk az elődöntőt, várjuk az Egert, várjuk a megmérettetést. Készen állunk a harcra.

- Mit szóltál az egriek utolsó negyeddöntőbeli meccséhez?

- Várható volt, tulajdonképpen az első mérkőzés is ilyen forgatókönyvvel indult, az Eger az első másfél negyedben nagyon dominált, utána változott meg a játék képe, sok mindennek köszönhetően. Ezt követően a második meccset mindkét csapat részéről nagy várakozás előzte meg, én az első perctől kezdve úgy gondolkoztam, hogy nekünk az Eger lesz az ellenfelünk és szerdán este bizonyítanunk is kell, hogy tudtuk, mire kell készülnünk.

- Megvannak a taktikai elképzeléseid, tudod, hogy mi kell a szerdai győzelemhez?

- Igen. Lesz egy óra tíz percünk, hogy meg is valósítsuk, de ahogy mondtam, nekünk nem pár napunk, hanem hosszú időnk volt arra, hogy felkészüljünk. Adott esetben okozhatott volna nehézséget, hogy nekünk nem voltak tétmeccseink, de az időt felhasználtuk arra, hogy jól felkészüljünk.az elődöntőre. Ezt megtettük és még egyszer mondom: készen állunk.

- Optimista vagy?

- Abszolút. A pályaelőnyünket érvényesítenünk kell.

- Lehet arról beszélni, hogy van-e beteg, sérült?

- Lehet, nálunk mindenki egészséges.


További szerdai helyosztók:

A 7-8. helyért

19.30 Vasas-Kaposvár

A 9-10. helyért

19.00 BVSC-Debrecen