FACEBOOK

Szép csendben erősödik az OSC

Szép csendben erősödik az OSC
hozzászólás, 2015.04.24.

Az alapszakasz befejezése óta várja elődöntőbeli ellenfelét az A-Híd OSC-Újbuda. Vincze Balázs vezetőedzőtől arról érdeklődtünk, mivel töltötték-töltik a tétmeccs nélküli három és fél hetes időszakot és mit szólnak az Eger-Honvéd párharc alakulásához.

VINCZE BALÁZS vezetőedző a vlv-nek:

- Erre a három és fél hetes időszakra azt terveztem, hogy kimegyünk Cataniába pár napra, visszalátogat hozzánk a Mladost, majd elutazunk Szerbiába a Radnicski Kragujeváchoz. Eddig minden a tervek szerint alakult, azt kaptam Olaszországban és a zágrábiaktól is, amit vártam. Szerdán délben indultunk Szerbiába - Bálint József szponzorunk vendégül látta a csapatot az egyik szegedi halászcsárdában és onnan folytattuk az utunkat tovább Kragujevácba. Itt egyébként a megérkezés után szintén kellemes kulináris élvezetekben volt részünk: általam nagyon kedvelt szerb vacsorát fogyasztottunk el, s úgy láttam, hogy ezek a jellegzetes hústálak a játékosoknak is "bejönnek".

Természetesen az egész szerbiai túrát azért találtam ki, mert szükségünk van az olyan hőfokú edzésekre, mint amilyen harcra kényszerülni fogunk majd az elődöntőben, bárki is lesz az ellenfél. Le akartuk mérni az erőnket, ezért is szerveztük meg a Mladost elleni félhivatalos mecset és ezért utaztunk ki Szerbiába. Kragujevácon a délelőtt folyamán lehetett érzékelni, hogy bennünk van az 550 kilométeres út, kellett egy kis idő ahhoz, hogy elérjük azt a szintű koncentrációt és agresszivitást támadásban és védekezésben egyaránt, amire egy ilyen csapat ellen, amely otthonában a Szolnokot és az Egert is meg tudta verni, feltétlenül szükség van. A házigazdák kezdettől nagyon pörögtek, dinamikusak voltak, lehetett érezni, hogy miért nem ment ott a Szolnoknak és az Egernek sem, úgyhogy a végén elégedett voltam a döntetlen körüli eredménnyel. Délután, a hazaindulás előtt volt egy másik edzőmérkőzés, ahol 11:7-re nyertünk és ez mindenképpen jó eredmény, igazolta, hogy abszolút hasznos volt a túra, még akkor is, ha csak este 10-kor tudtunk elindulni és ma hajnali fél 3-kor érkeztünk meg a Kondorosi úti uszodához. Ma meg holnap pihenőt tartunk és vasárnap folytatjuk a felkészülést az elődöntőre.

- Hogy vélekedsz a titeket érintő negyeddöntő alakulásáról?

- Az az igazság, hogy én az Egerre készültem és készülök most is, függetlenül attól, hogy a Honvéd idegenben nyerni tudott, s talán nagy esélye volt az elődöntőbe kerülésre - bár a második mérkőzést nem láttam, mert éppen úton voltunk Szerbiába. Mindkét csapat erős, de én arra számítok, hogy most már, az idegenbeli egyenlítés után az Eger biztosítani fogja a helyét az elődöntőben. Mindenesetre mi vasárnaptól az ellenfél kilétének ismeretében készülünk, pályaelőnyünk lesz az alapszakaszban elért második hely jóvoltából, amit ki is akarunk használni.

- Kint nem sérült meg senki?

- Nem. Kemény, agresszív játék volt, de durvaságtól mentes.

- Ha röviden kellene összefoglalni: ebben a három és fél hetes, számotokra tétmeccs nélküli időszakban a szinten tartás sikerült vagy esetleg még fejlődtetek is?

- Fejlődtünk! Amikor az Egerben elért győzelem révén kiderült, hogy ha a középmezőnyhöz tartozó csapatok ellen nem veszítünk pontot, akkor a Szolnok elleni utolsó meccs eredményétől függetlenül a második helyen zárjuk az alapszakaszt, elkezdtem úgy megtervezni a programot, hogy szép fokozatosan a legjobb állapotba kerüljünk mind fizikálisan, mind taktikailag, mind mentálisan az elődöntőre. Vasárnap ráfordulunk a célegyenesre, a cél a bajnoki döntő!

- Köszönöm a tájékoztatást!



Mint az osc facebook-oldalára posztolt fotóból kitűnik, Kragujevácról hazafelé az egyik kisbuszt Salamon Ferenc vezette

Címkék:
OSC Vincze Balázs