FACEBOOK

Egyenlített az Eger, szombaton lesz továbbjutó

Egyenlített az Eger, szombaton lesz továbbjutó
hozzászólás, 2015.04.22.

Mindössze négy gólt kapott, ezért öt lőtt góllal is nyerni tudott az Eger a Kőérben és így a negyeddöntő 1:1 -re áll, az utolsó meccs Egerben lesz, szombaton.

Bajnoki negyeddöntő, második mérkőzés

Honvéd-Eger 4:5 (1:1, 2:4, 0:0, 1:0)

G.: Fülöp 2, Kiss G., Steinmetz B., ill. Erdélyi 2, Cuckovics, Vapenszki, Bedő

A párharc állása 1:1, a bajnoki elődöntőbe jutásról a szombati mérkőzés dönt, amely ismét Egerben lesz.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):

0:1 - Bedő gólja

1:1 - Fülöp Bence első gólja

1:2 - Erdélyi első gólja

2:2 - Fülöp Bence második gólja

2:3 - Cuckovics gólja

3:3 - Kiss Gergely gólja

3:4 - Vapenszki gólja

3:5 - Erdélyi második gólja

4:5 - Steinmetz Barnabás gólja



Vad Lajos a DigiSportnak


- Izgalmas meccset vártunk, és izgalmas meccset láthattunk. Végül nagy csatában az egri csapat nyerni tudott itt, a Honvéd ellen a Kőér utcában. Velem szemben pedig a Honvéd mestere. Lajos, az eredményen kívül maradt-e benned hiányérzet?

- Nem. Borzasztó büszke vagyok a csapatra. Tehát az, hogy ilyen mérkőzést tudtunk játszani egy euroligás csapattal, szerintem óriási dolog a RacioNet Honvéd részéről.

- Így van, és jó volt tényleg látni a fiatalokat, mert amit ígértetek, azt aztán sikerült annyiban megvalósítani a medencében, hogy tényleg mindenki beleadott mindent.

- Nézd, én szoktam mondani, hogy azért nem jár dicséret, ha hajt valaki. Ez a vízilabda, sajnos. Más sportágban lehet, hogy megdicsérik, itt nem. Itt ez az alap. Így mennek be. Hülye egy sportág, de ez van. Tényleg kalap le a srácok előtt. Voltak nagyon érdekes dolgok innen-onnan, tehát a mi részünkről is, rutintalanság, a kilók hiánya. Itt azért kiütközött az, hogy egy százhúsz kilós palival szemben mi csak egy nyolcvanöt kilós fiatalt tudunk felállítani, de akkor is úgy érzem, hogy ez az eredmény megsüvegelendő a RacioNet Honvéd számára.

- És akkor ez után mentek majd Egerbe. Ott mire lehet számítani, hogyan lehet belemenni abba a meccsbe?

- Még pihenünk, most még nem indulunk el. Nézd, ugyanez. Tehát megpróbáljuk. Ez a mi pályánk volt, a hazai pályánk. Megpróbáljuk ott lent is a lehetetlent. Csináljuk tovább!

- Sok sikert kívánok hozzá! Lajos, köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Dabrowski Norbert a DigiSportnak


- És érkezik még az egriek mestere, Dabrowski Norbert, akinek szintén jár a gratuláció a győzelemhez. Erre számítottál egyébként? Ennyire nehéz mérkőzésre?

- Hát igen, tudtam, hogy nem lesz egy sétagalopp. Azért arra, hogy két negyeden keresztül nem tudunk gólt lőni, nem számítottam.

- Ennek mi lehetett az oka?

- Hát, most lehetne elemezni, egyszerűen az, hogy annyira bénultak voltunk, meg feszültek, és nem jött be semmi, hogy egy kicsit olyan hit nélkülinek éreztem az egészet. Illetve, nem voltunk erre kész, hogy egy ilyen mérkőzést fogunk játszani ma. De a szívünk a helyén volt, és a győzelem mindennél fontosabb volt most.

- Már Balázstól is kérdeztem, de te hogy látod, most ezzel a sikerrel vissza tudjátok állítani a világ rendjét a csapatnál? Tehát így most lelkileg mindenki helyre kerül?

- Azért ez nem az a meccs volt, amivel azt üzenjük a Honvédnak, hogy "egyszer volt Budán kutyavásár". Aki látta a meccset, az tudja. Úgyhogy én úgy fogalmaznék, hogy túl vagyunk az év legnehezebb meccsén és mindjárt jön a következő.

- Mi az, amit egyébként most tenni fogsz a csapatnál? Mert mondtad, hogy most már látod, hogy körülbelül mik lehetnek a hibák. Így hogyan tovább?

- Azt kellene pontosítani a támadójátékunkban, hogy meg tudjuk oldani Balázs (a még egy meccsre eltiltott Hárai Balázs - a szerk.) hiányát jobban, illetve az, hogy láttam, hogy Krisztián (a center Bedő Krisztián - a szerk.) sokat dolgozott, a végére nagyon elfáradt, volt két nagyon nagy helyzete, amiből ő az egyiket általában belövi, ezzel meg lehetett volna a meccs, de Lévai Marci ma is nagyon jól védett. Úgyhogy nyilván a támadójátékunkat kell pontosítani.

- További jó munkát kívánok, Norbi! Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Erdélyi Balázs a DigiSportnak


- Gratulálok a mérkőzés legjobbja címhez! És most már hagyományos itt a Digisportnál, hogy a mérkőzés legjobbja, mindig kap tőlünk egy üveg pezsgőt, úgyhogy fogadd szeretettel ezt az üveg pezsgőt, és még egyszer jár a gratuláció. Gondolom, hogy a mérkőzés előtt elfogadtátok volna úgy is a győzelmet, hogy az utolsó két negyedben nem szereztek gólt. De hitted volna, hogy így is meglehet a meccs?

- Hú, nagyon-nagyon meleg volt az utolsó negyed, valamiért nem tudtunk gólt lőni, elől voltak problémáink. Ha meccset kérdezel, és azt mondod, egygólos győzelem, akkor nyilván kiegyezünk vele, de szerettünk volna egy kicsit magabiztosabbak lenni. Nem úgy működött a támadásunk, ahogy szerettünk volna. A védekezésünk, az azt gondolom, rendbe volt, de elől nem voltunk elég hatékonyak.

- Akkor ez azt jelenti, hogy tényleg Ti is be tudtok görcsölni ezek szerint?

- Görcsről nem beszélnék, talán egy picit fáradtabbak vagyunk most, ugye utazásunk volt Reccoba, ott is egy nagyon kemény meccsünk volt. Előtte Egerbe a Honvéd ellen, ott nagyon-nagyon elfáradtunk ugye. Tehát én azt gondolom, hogy ez picit talán a fáradtság rovására volt írható, az utazás és egyéb problémák. De azt gondolom, hogy a következő mérkőzésre ezt ki fogjuk javítani.

- Épp erről érdeklődnék még. Hogy érzed, ezzel a győzelemmel, hogyha most már előre tekintetek, akkor vissza tud állni a világ rendje nálatok?

- Reméljük, legyen így. Mindenképpen nyerni akarunk, tehát az a célunk, hogy mindenképpen továbbjussunk. Megpróbáljuk visszaállítani a világ rendjét, ha úgy tetszik.

- Köszönöm szépen, Balázs! Még egyszer gratulálunk a győzelemhez!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Fülöp Bence a vlv-nek


- Szervusz Bence! Úgy döntöttetek, hogy Egerben szeretnétek továbbjutni?

- Üdvözlöm a VLV nézőit! Nem úgy terveztük, de a mai meccsről annyit, hogy szerintem így ki lehet kapni, 5:4-re. Most ez a helyzet, igen, Egerben kéne nyerni, de én azt mondom, hogy miért ne? Miért ne lehetne megcsinálni? Ha, eddig az volt a terv, hogy két meccsen legyőzzük az Egert, akkor most miért ne lehetne lemenni Egerbe és ott megverni őket? Persze nem arról van szó, hogy ez simán fog menni, ez egy nagyon nehéz feladat, de mi "állítottuk be magunknak". Ez nem úgy volt, hogy leírták, "márpedig ez lesz", ezt mi hoztuk így ki magunknak. Azzal, hogy az első mérkőzésen megvertük az Egert otthon, itt most kikaptunk egy góllal, egy szoros mérkőzésen… Ki tudja, hogy lent mi lesz. Én nagyon szeretnénk nyerni, és ha most a meccsből a hibákat kivesszük, - persze tökéletes játékkal mindenkit meg tudnánk verni,  - nagyon remélem, hogy lent kevesebb hibával és nagyobb lendülettel fogunk tudni fordulni, és meg tudjuk verni őket.

- Ez egy nagyon-nagyon kevés gólos meccs volt, de nagyon fárasztó. Egyáltalán, ki tudjátok-e pihenni magatokat szombatig? Nagyon kemény meccs volt.

- Így van. Nagyon kemény meccs volt. Hogy ki tudjuk-e pihenni magukat? Nekünk kevesebb mérkőzésünk volt, mint az Egernek. Ők Reccóban játszottak, ma játszottak, és szombaton van mérkőzés. Nekünk jobban kell "robbannunk".

- Na most végül is a meglepetés ereje már nem jön be, mert az megtörtént. Képesnek tartod magatokat, most őszintén, hogy még egyszer, ugyanazt...?

- Ha nem tartanám képesnek erre a csapatot, akkor eleve nem adnánk bele apait-anyait. Naná, hogy bízom abban, hogy a csapat még egyszer képes meglepetést okozni. A mai mérkőzésen is láthattuk, hogy 5:4-re kaptunk ki, egy gól differencia volt e között a két csapat között. Sok válogatott van az Egerben, nálunk egy kapus van. Szerintem ha szívből játszunk és erőből, akkor nyerhetünk.

- Köszönöm szépen!

- Én is köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Bedő Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián! Tartottál a meccstől?

- Hogy tartottam-e? Persze, hogy tartottam, szerintem mindenkiben volt egy egészséges félelem ettől a mérkőzéstől, de az történt amire számítottunk. Tudtuk, hogy brusztos mérkőzés lesz, megpróbáltak - finoman mondva - provokálni minket. Úgy gondolom, hogy igazán akkor van esélye a Honvédnak, ha emberelőnyből szerez gólokat. Azért ellenünk hat a hat ellen nehéz támadni, ezt bebizonyítottuk az egész év folyamán. Jó mérkőzés volt, örülök, hogy győztünk, még ha csak egy góllal is, ez volt a célunk.

- Ti mennyire fáradtatok el? Elég lesz a három nap arra, hogy…

- Elég kell, hogy legyen. Fárasztó persze, mindenki beszél arról, hogy Pufi nincs. és akkor én most fáradtabb vagyok, de ez nem csak az én fáradtságommal jár, hanem az egész csapatnak hozzá kell tenni pluszt. Mivel amikor én nem vagyok benn a vízben, a többieknek kell besegíteni bekkeknek. Sok beúszásos játékot játszottunk, még ha kevés gólt is lőttünk, illetve kaptunk. Mondom, örülök a győzelemnek, szombaton szerintem szebb vízilabdát láthatunk.

- Na most az a meccs milyen lesz? Mert most megint egy kicsit fellélegezhettek... Nics ennek újra veszélye?

- Hát azért azt nem mondhatom, hogy fellélegezhetünk. Én amondó vagyok, hogy otthon nem kaphatunk ki még egyszer. Nem történhet meg még egyszer ugyanez. Azért mondom, hogy szebb vízilabda lesz, mivel itt kevés gól született és inkább hasonlított a vízi birkózásra, mindeki ugrált a medence alján... Ott azért talán jobban kijön, hogy azért az Eger több góllal jobb, mint egy...

- Meglátjuk, gratulálok még egyszer!

- Köszönöm!

(Lejegyezte Kerbi)


vlv-képek I.



vlv-képek II. - Monoki Nikolett


A rájátszás további eredményei:

A 11-14. helyért


UVSE-KSI 11:9 (3:2, 4:4, 2:1, 2:2) (kedden játszották)
G.: Dávid Z. 4, Benczur 2, Vadovics V., Keresztúri, Korényi, Tóth Z., ill. Kovács G. 3, Szöllősi, Hangody Gy., Hangody L., Miklós, Kalanovics, Marnitz M. 

Az első meccsen 9:9-es döntetlen után a KSI nyert ötméteresekkel 14:13-ra, így a párharc 1:1-re áll.


Április 22., szerda

A 7-10. helyért

Debrecen-Vasas 10:12 (4:3, 0:2, 3:5, 3:2)
G.: Hoppál, Kincses, Kállay, Pataki, Kolarik 2-2, ill. Sedlmayer 4, Várnai, Gyárfás 2-2, Bóbis, Hőna, Takács, Goreta

Az első meccsen, a Komjádiban a Vasas nyert 12:10-re, így 2:0-as öszesítéssel jutott tovább.

Kaposvár-BVSC 13:12 (2:2, 2:4, 2:3, 3:0, 4:3) - ötméteresekkel
Gólszerzők:
Berta, Kovács O., Vikalo 2-2, Surányi, Vindisch, Ágner, ill. Török 2, Szabó Bence, Pásztor, Kovács P., Ambrus, Mészáros Cs., Szabó Bendegúz, Létay
Az ötméterest Parezanovics, Gros, Berta és Surányi, illetve Pásztor, Török Béla és Szabó Bence lőtte be.

Az első meccsen, a Szőnyi úton a Kaposvár nyert 12:10-re, így 2:0-lal jutott tovább

A 11-14. helyért

Pécs-Szentes 8:11 (3:4, 3:2, 1:3, 1:2)
G.: Polovic 4, Csaba, Francsics, Cabrilo, Oliveira Cribella, ill. Weszelovszky 3, Popovic 2, Komlósi, Nagy M., Pellei, Vörös, Lucas, Rakonjac

Az első meccsen a Szentes nyert otthon 12:7-re, így 2:0-lal jutott tovább.