FACEBOOK

Néhány órával a Honvéd-Eger előtt...

Néhány órával a Honvéd-Eger előtt...
hozzászólás, 2015.04.22.

Este sorsdöntő meccs a Kőérben. A kezdés előtt pontosan négy órával felhívtuk a két vezetőedzőt, hogy érdeklődjünk, mit csinálnak éppen...

A bajnoki negyeddöntő első mérkőzését óriási meglepetésre a Honvéd nyerte Egerben. Most jön a visszavágó és ha az egriek nem tudnak egyenlíteni, akkor nemhogy címvédésről nem álmodhatnak, de érem sem lesz.

Rendhagyó előzetesünkben természetesen nem csak a két edző fizikai hollétéről tudakozódtunk, hanem igyekeztünk megismerni a kezdés előtti legfontosabb információkat is.

DABROWSKI NORBERT vezetőedző (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Éppen szállunk fel a buszra, indulunk Budapestre. Beleszámoltuk, hogy végig kell mennünk a Hungária-körúton, fél hétkor kezdődik a meccs, ötre ott kell, hogy legyünk. Szép kényelmesen megyünk, nem akarunk "beesni" az uszodába.

- Milyen a hangulat, mennyire vagytok elszántak?

- Döntővel felérő mérkőzés lesz ez mindkét csapat számára, ennek megfelelő állapotban és felkészültséggel utazunk.

- Van bennetek idegesség vagy benned?

- Persze és szerintem minden játékosban. Ahogy mondom, ez döntő meccs és ilyenkor ennek megvan a megfelelő fordulatszáma már négy órával a meccs előtt is.

- Kielemeztétek az első meccset, megvan az, hogy mit kell csinálnotok az egyenlítéshez?

- Igen, de sok Honvéd-meccsből dolgoztunk. Nyilván tudjuk, hogy mi a játékuk, én azt szeretném elsősorban, ha a mi akaratunk érvényesülne a mérkőzésen, ez nem titok.

- Gondolom, hogy egy "sima" egygólos győzelemmel elégedett lennél ma...

- Abszolút, ezen a mérkőzésen az eredmény számít. Az ember persze azt kívánja, hogy lehetőleg sima győzelem legyen, de ez nem kívánságműsor, láttuk már az előző meccsnél is.

- Lehet arról beszélni, hogy van-e egészségügyi problémátok? Ugye, Pufi nyilván nem játszhat az eltiltás miatt...

- Így van. Egyébként pedig mindenki egészséges.

- Jó utat kívánok!

- Köszönjük!


VAD LAJOS vezetőedző (RacioNet-Honvéd) a vlv-nek:

- Kérlek szépen, éppen szobakerékpározom. Égetem a kalóriát.

- És mi a programod a meccsig?

- Semmi különös, van még itthon néhány teendő, amit meg kell csinálnom, aztán lassan indulok a meccsre. Fél öt felé már lent leszek, lehet, hogy már négykor.

- Mit tudsz a játékosaid mentális állapotáról...?

- Nézd, mindig magamból indulok ki. Az ilyen mérkőzések mindig is feldobtak, sokkal jobban szerettem ezeket, mint az alapszakasz-meccseket. Itt lehet megmutatni mindenkinek, hogy kicsoda, hogy a vízilabda térképén egy csapat valójában hol helyezedik el.

- Hogy látod, a fiatalokat ugyanígy feldobja ez a rendkívüli lehetőség?

- Ez azért típus kérdése. Van, aki versenyzőtípus, van, aki nem az.

- Óriási a lehetőség, tudom, hogy "all in" van, de azért meg kell birkóznotok ennek mindenféle szakmai és mentális terhével...

- Mindent, amit kell, megcsináltunk a felkészülés során. Emellett rajtunk most tényleg nincs teher. Úgy érzem, olyan dolgot vitt véghez a csapat, amire nagyon sokan felkapták a fejüket. Jól mondom?

- Jól.

- Ma is állítom, az Eger ott lesz a final sixben és mi egy ilyen csapatot vertünk meg a saját pályáján. Ment a bírózás, meg minden, de azért hadd mondjam, mi is jelen voltunk az egri uszodában és nem a szél fújt be minket... A másik: nagyon jól tudjuk, hogy az Eger négy-öt góllal jobb nálunk, ez így volt az ottani meccs előtt is. De a vége lehet, hogy mégis más. Elmondtam a srácoknak, hogy olyan lehetőség előtt állnak, amilyen az elmúlt 10-15 évben nem volt senkinek, tehát hogy ennyire esélytelenebb az esélyessel szemben kivívhatja a győzelmet... Rajtuk múlik. Ki hogy jön le, ki mit akar a vízilabdától..., ezek derülnek most ki.

- Hogy álltok az "emberanyaggal", egyáltalán, megmondod-e ha valaki beteg, sérült?

- Isten őrizz, hogy az Eger ellen titkolózzak..., nálunk szerencsére eddig senki nem jelzett semmit, mindenki egészséges, Fülöp Bence kicsit bajlódik a térdével, de ez nem komoly.

- Jó utat a Kőérig, este találkozunk!


18.30 Honvéd-Eger - DigiSport1, vlv (szöveges élő)


"All in van. Mindent felteszünk erre a meccsre. Megpróbáljuk." - a DigiSport előzetese