FACEBOOK

Elődöntőben a Fradi

Elődöntőben a Fradi
hozzászólás, 2015.04.21.

A Szeged nem tudta megmenteni a folytatás lehetőségét, a Fradi nagyon motivált, határozott játékkal behúzta a továbbjutáshoz szükséges második győzelmet. Nyilatkozatok, gólok folyamatosan.

Bajnoki negyeddöntő, második mérkőzés

Szeged-FTC 8:10 (1:3, 0:2, 3:2, 4:3)

G.: Varga II. Zsolt, Kiss Cs. 2-2, Manhercz K., Kunac, Seman, Manhercz Á., ill. Ernyey 2, Roach, Regős, Kolozsi, Swift, Jansik Sz., Marnitz G., Csapó, Nyéki

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

Az FTC 2:0-ra nyerte a negyeddöntőt és  -az egyik fél második győzelméig tartó párharcot vívhat a bajnoki döntőbe kerülésért az alapszakaszgyőztes Szolnokkal a szolnokiak pályaelőnye mellett.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

Emlékezés Ambrus Tamásra

1:0 - Varga II. Zsolt első gólja

1:1 - Roach gólja

1:2 - Regős gólja

1:3 - Kolozsi gólja

1:4 - Swift gólja

1:5 - Jansik Szilárd gólja

1:6 - Marnitz Gergő gólja, ötméteres

2:6 - Manhercz Krisztián gólja

2:7 - Csapó gólja

3:7 - Kunac gólja

4:7 - Seman gólja

Gárdonyi ötméterest véd

5:7 - Kiss Csaba első gólja, ötméteres

5:8 - Ernyey első gólja

6:8 - Varga II. Zsolt második gólja

6:9 - Nyéki ötmétresgólja


7:9 - Kiss Csaba második gólja

7:10 - Ernyey második gólja

8:10 - Manhercz Ádám gólja



Varga Zsolt a DigiSportnak


- Varga Zsoltnak gratulálok sok szeretettel a győzelemhez, és ahhoz, hogy bejutott a Ferencváros az elődöntőbe! A mérkőzés előtt azt mondtad, hogy kell valami plusz, kell valami újítás: ez a bizonyos emberhátrányos védekezés volt az?

- Igen, mindenféleképpen. Azonban szeretném azt megemlíteni, hogy ezt a mérkőzést Tamás barátomnak, harcostársamnak az emlékére ajánlom, és remélem, hogy ha látta föntről, akkor most boldog, hiszen visszük tovább az ő szellemi örökségét… Igen, mindenféleképpen kellett hozni azt a pluszt a mai mérkőzésen, amit láthattunk, főleg az első két negyed volt nagyon meghatározó, a védekezésbeli különbség. Azt gondolom, hogy ezt a különbséget meg tudtuk tartani a meccs végéig.

- Nagyon jól sikerült megtartani, és igazi csapatteljesítmény volt, láthattuk, hogy szinte az utolsó pillanatokig nagyon sok ember neve mellett egy-egy gól állt. Erre készültetek, hogy ezt tényleg a csapat fogja eldönteni?

- Nekem mindig az a célom, hogy egy olyan csapatot építsek, ahol így tudnak az emberek egymásért küzdeni. Azt gondolom, hogy ez egy olyan élmény, amely mindenféleképpen meghatározó, és meghatározza az eredményeket is.

- Ha valaki azt mondta volna neked a szezon elején, hogy Szolnok-Fradi elődöntő lesz, akkor mit szóltál volna hozzá?

- Miután visszajött Gerendás György, és együtt dolgozunk, és már láttunk csodákat, azt mondtam volna, hogy „Hát, lehet, hogy kell hozzá egy kisebb csoda!”. Hál’istennek, ez most megtörtént.

- De akkor tényleg realitássá vált, hogy a Fradinak ott a helye az elődöntőben.

- Így van, ott vagyunk az elődöntőben. Gratulálok a csapatomnak az egész éves teljesítményéhez! Megyünk tovább, harcolunk.

- Köszönöm szépen, és gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Péter a DigiSportnak


- Itt is van Varga Péter, akinek gratulálok ahhoz, hogy a csapat azért a harmadik és a negyedik negyedben tényleg összeszedte magát! Az első két negyedben valami hiányzott, és hallhattuk azt is egy időkérésnél, hogy mondtad, hogy „Nyugodjatok meg, nyugalom!”. Idegesek voltak a fiúk?

- Azt gondolom, hogy nagyon rosszul használtuk ki a helyzeteinket az első két negyedben, talán egy kicsit enerváltak is voltunk, és ez lehet, hogy az idegesség számlájára írható, lehet, hogy a tét számlájára. Nagyon sok olyan játékosunk van, akinek úgymond ez az első éve az OB1-ben, mint meghatározó játékos. Sok összetevős lehet ez a történet. Lehet, hogy az a tavaszi nagy menetelés annyit kivett belőlünk, hogy nem tudtunk újból felpörögni. Ahogy mondtam az első mérkőzés elején is, a playoff mindig más hangulatot kíván. Lehet, hogy nem tudtuk felvenni a ritmust időben, de ahogy te is mondtad, a harmadik negyedtől megmutatta ez a csapat az erejét, azt, hogy tud küzdeni, hajtani és harcolni az utolsó pillanatig. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert amit idén műveltek, az tényleg fantasztikus – ahogy elindult a szezonunk, ahhoz képest meg tényleg. Viszont még nincs vége, megpróbáljuk megtartani az alapszakaszban elért helyünket.

- És azért az dicsérendő, hogy azt is hallhattuk egy időkérésnél, hogy voltak játékosok, akik ki sem akartak menni a vízből...

- Nyilván az ilyen típusú játékosok azok, akiket úgy mondanak, hogy „nyerő típusúak”, hiszen akármennyire is fáradtak, játszani akarnak mindenáron. Szerencsére nálunk sok ilyen játékos van.

- Akkor sok sikert kívánok ahhoz, hogy az alapszakaszbeli helyet sikerüljön megtartani!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Gárdonyi András a DigiSportnak


- Itt van már Gárdonyi András, aki a mérkőzés legjobbja lett kapusteljesítményével. Gratulálunk hozzá és ezért a teljesítményért a DigiSport nevében szeretnék átadni egy pezsgőt és tényleg, még egyszer szívből gratulálunk a teljesítményhez is, és ahhoz is, hogy sikerült bejutni az elődöntőbe! Nagyon kellett a jó kapusteljesítmény ezen a mérkőzésen, ez előre is biztos volt, de azért a társak is nagyon sokat segítettek, hiszen tényleg, emberhátrányban elképesztő volt, amit a Fradi művelt.

- Először is üdvözlöm a kedves tévénézőket. Ezt is akartam mondani, amikor odaadtad nekem a pezsgőt, hogy ez nem csak az enyém, hanem a csapaté is, az egész csapaté, mert mindenki megdolgozott ezért. Nem a pezsgőért persze, hanem hogy bejutottunk a négybe. Le a kalappal a fiúk előtt, az első két negyedben nagyon-nagyon keményen odatették magukat, a harmadik-negyedik negyedben pedig tökéletesen betartottuk a taktikát. Nagyon jól játszottunk.

- Igen, azért úgy egy kapusnak se a legnehezebb a dolga, hogyha a csapat megcsinálja azt, amit a vezetőedző kér.

- Így van, így van.

- Nagyon fontos pillanatban sikerült ötméterest is hárítani. Számítottál rá, hogy Manhercz Krisztián oda fogja lőni?

- Igen-igen, számítottam rá, az első mérkőzésen, amit a Népligetben játszottunk persze nem ő, hanem Varga II. Zsolt lőtte laposan, úgyhogy erre számítottam, hogy ő most magasan fogja lőni. Bejött, ha jól emlékszem 7:5-nél volt, jókor is jött.

- Gratulálok még egyszer a győzelemhez és ilyen teljesítményt kívánok a továbbiakban is, mert nehéz feladat jön, a Szolnok következik majd az elődöntőben.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Gerendás György a DigiSportnak


- Már itt van Gerendás György, aki, bár azt mondta a szezon elején, hogy egy kicsit meg fog bújni és a háttérből fog irányítani, azért nagyon fontos pillanatokban lépett elő, gratulálok a sikerhez, és ismét egy elődöntőben lesz ott, ezúttal a Ferencvárossal. Milyen volt ez a meccs, hogy élte meg?

- Ez egy jó meccs volt. Nagyon az elején belekényszerítettük a Szegedet abba a kapkodásba, abba a játékba, ami nem a Szegednek a sajátossága. Ebből sokáig jól jöttünk ki, aztán sajno...,s mi sem vagyunk annyira jó csapat, hogy ezt tudtuk volna vinni végig. A Szeged viszont van annyira jó csapat, hogy jött fel, ugyanakkor azt is meg tudtuk mutatni, hogy amikor voltak nagyon fontos pillanatok, akkor ebben a feszült helyzetben, kiváló közönség előtt sikerült eldönteni ezt a mérkőzést.

- Ezekben a feszült helyzetekben mennyire kellenek a Gerendás György féle szavak a csapatnak?

- Én ezt nem tudom megmondani. Ez Zsolt feladata, hogy eldöntse, én úgy gondolom, hogy ez a siker elsődlegesen Zsolté. Én azért jöttem ide, hogy segítsem őt is, és Fradinak a többi csapatát, az utánpótlást. Próbálok ennek megfelelni, úgyhogy ennyi az egész Én ezen a számunkra szép, de a vízilabda számára eléggé tragikus napon, ugye, két kiváló emberünk ment el… ebben a rosszban azért egy pici öröm ez nekünk.

- Varga Zsolt is Ambrus Tamásnak ajánlotta ezt a mérkőzést. Ez is vihette akkor a fiúkat előre…

- Én külön megemlíteném még azt az embert, akivel én Montreálban játszottam, Konrád Ferit. Nagyon rossz, hogy ő az első, aki elment ebből a csapatból, és... Feri, Tomi..., minden jót nektek...

- De, azért örüljünk, hogy a Ferencváros ott van az elődöntőben, gratulálok a sikerhez!

(Lejegyezte: Kerbi)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Az őszi szezonban több olyan hibát követtünk el, amivel megnehezítettük a dolgunkat - a hazai és az idegenbeli vereségekre gondolok. Tavasszal feljavultunk, a szóban forgó csapatokat sikerült megvernünk, még bravúrt is elértünk, ami alatt az Eger hazai legyőzését értem. A rájátszás már teljesen "más kávéház". Itt tényleg csak egy-egy meccs számít, sőt, egy-egy negyed eldönthet mindent, amit jól mutat, hogy a Fradi elleni idegenbeli találkozón csak egyetlen negyedet buktunk el, a többit ikszre hoztuk.

A mai meccs előtt többen is úgy éreztük, hogy jó formában vagyunk, meg tudjuk szorongatni, sőt, meg tudjuk verni a Ferencvárost, de az elején belealudtunk a mérkőzésbe és az első két negyedben olyan hátrányt "sikerült" összeszedni, amit aztán már nem tudtunk behozni.

Nyilván az is benne van mindenben, hogy új csapat vágott neki a bajnokságnak, még szoknunk kellett egymást. A negyeddöntőig így is eljutottunk és egy jól játszó Ferencvárostól szenvedtünk vereséget. Van még hátra két vagy három mérkőzésünk, amelyekkel megszerezhetjük az ötödik helyet, ezeket meg kell nyernünk


A 11-14. helyért

UVSE-KSI 11:9 (3:2, 4:4, 2:1, 2:2)
G.: Dávid Z. 4, Benczur 2, Vadovics V., Keresztúri, Korényi, Tóth Z., ill. Kovács G. 3, Szöllősi, Hangody Gy., Hangody L., Miklós, Kalanovics, Marnitz M. 

Az első meccsen 9:9-es döntetlen után a KSI nyert ötméteresekkel 14:13-ra, így a párharc 1:1-re áll.


A rájátszás második fordulójának további programja

Április 22., szerda

A 3-6. helyért

18.30 Honvéd-Eger - DigiSport1, vlv (szöveges élő) (az első meccsen nagy meglepetésre a Honvéd nyert Egerben)

A 7-10. helyért

18.00 Debrecen-Vasas (az első meccsen, a Komjádiban a Vasas nyert 12:10-re)

19.30 Kaposvár-BVSC (az első meccsen, a Szőnyi úton a Kaposvár nyert 12:10-re)

A 11-14. helyért

19.00 Pécs-Szentes (az első meccsen a Szentes nyert otthon 12:7-re)